oj szeroka linia to faktycznie przesada u jakichkolwiek strzelających chyba w całej serii TW, bo i w jedynce i RTW i w MTW2 kontrola spada mniej więcej już od "dwurzędowców".
Wersja do druku
oj szeroka linia to faktycznie przesada u jakichkolwiek strzelających chyba w całej serii TW, bo i w jedynce i RTW i w MTW2 kontrola spada mniej więcej już od "dwurzędowców".
Witam.
Mam problem. Postanowiłem zainstalować patcha 1.6 do mojego RTW. (mam 1.5) Ściąga się bez problemu, ale kiedy
kończę instalację i klikam "next" to pojawia mi się taki błąd: "...is installed on this machine, this patch ist not compatible".
Co mam z tym zrobić? Dodam, że mam RTW złota edycja (Rome + BI). Przy ściąganiu patcha kierowałem się tym, żeby
działał w takiej wersji gry jaką posiadam (złota edycja). Pilnie potrzebuje pomocy!!!
(wersja gry - PL)
Pozdrawiam.
Złota edycja ma już wszystkie łatki. Patch 1.6 odnosi się natomiast do dodatku Barbarian Invasion (który w Złotej Edycji też jest aktualny).
Witam.
Wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Patcha instaluję ponieważ chce wypróbować moda "The Great Ancient World",
który potrzebuje wersji 1.6. Czyli jeśli cię dobrze zrozumiałem, to mogę ściągać moda?
Ps. kiedy wchodzę w opcje RTW to w prawym górnym rogu pisze: "v 1.5". Dlaczego?
Bo jak wejdziesz przez Barbarian Invasion będziesz miał 1.6
RTW to maksymalnie patch 1.5, BI - 1.6
Widocznie mod jest na dodatku. Albo w instrukcji jest błąd. Problemy i pytania odnośnie danej modyfikacji zadajemy w temacie jej dotyczącym.
Witam.
Mam takie bardzo banalne pytanie: jak się robi screeny w Rome? :oops:
Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi, a całego tematu nie miałem siły czytać. W spisie klawiszy też nie znalazłem.
(może jestem ślepy :| )
Pozdrawiam.
Za pomocą klawisza Print Screen a następnie szukaj w katalogu tgas w folderze z grą.
Mam pytanko, wpadł mi ostatnio w rękę poradnik do gry i postanowiłem sprawdzić co ciekawego w nim piszą :D i coś ciekawego znalazłem, a mianowicie o co chodzi z "przekazywaniem orszaku"? Pisza że gdy któryś z agentów (dyplomata, szpieg lub zabójca) za bardzo się zestarzeją to żeby przekazać ich orszak młodym :shock: . Wie ktoś może jak to się robi?
A tak w ogóle to rozbroiły mnie opisane przez nich sposoby na obronę przed oblężeniem. Piszą że są dwa sposoby albo przekupić oblegającą armię, albo poddać miasto, czy mi się wydaje czy zapomnieli o opcji walki :lol:
Chodzi o przekazywanie postaci ze świty danej osoby. Niemniej jednak ta metoda nie zawsze działa-o ile mi wiadomo, takie ,,transfery" są możliwe tylko między ojcem i synem-generałami. Nie wiem jak to ma się do agentów, ale z reguły mają oni ograniczoną świtę, którą zdobyć nie jest trudno.
Na agentach nie próbowałem, ale ze świtą generałów tak można zrobić. Łączysz ich do jednego oddziału lub miasta i przeciągasz świtę do drugiego generała. Ale niektórych się nie da.