Spoko, najwyżej jakiegoś mini patcha zrobię i wstawię jutro :)
Wersja do druku
Spoko, najwyżej jakiegoś mini patcha zrobię i wstawię jutro :)
To pomyśl jeszcze czy nie warto by ustawić gienków w osadach bezkosztowo, jak garnizony milicji w miastach. Tak np jeden na osadę, a np. w cytadeli 2.
Miałem taką sytuację (Bułgarią) mając 6 prowincji miałem chyba 8-9 gienków, w związku z czym obciążenie dla budżetu było ogromne.
Gienków sprawdziłem i niestety nie da się dać im darmowego utrzymania w miastach.
Za to poniżej wklejam link do szybszej rekrutacji kupców, zwiększonej puli darmowych jednostek i lekko podwyższonych zyskach z targu :)
http://www.speedyshare.com/uk98p/export ... ldings.txt
Wrzucamy do data i nadpisujemy, pewnie trzeba też map.rwm usunąć.
Oczywiście na starym sejwie nie pójdzie??
Niestety nie :|
Nicto, na spokojnie dokończę kampanię i w następnej wrzucę zmianę.
Wrzucę potem parę słów o rozgrywce.
Gienkowie mogą mieć darmowe utrzymanie w miastach, ale musieliby być szkoleni w jakimś budynku w mieście , nawet fikcyjnie, np. szkolenie 1 na 100 tur. W ostateczności z murów albo z pałacu burmistrza np. minimum III poziom.
Ostatnio "doczołgałem się" w rozwoju do cytadeli i patrzę: gienek się podświetlił - tzn ma utrzymanie za free. Nie wiem czy to "wina" stolicy czy cytadeli, zapomniałem sprawdzić w innych cytadelach.
I jeszcze jedna uwaga: jednostka kuszników nowogrodzkich ma chyba za dużą obronę. Szarża mojej elity (szarża 15) "odbija się" od nich zamiast ich zmasakrować, a nie mają oni długiej broni (chyba topory jako druga, po kuszy, z naciskiem na chyba). Fakt, że bułgarscy łucznicy mają też dużą, ale u nich przynajmniej zbroję widać.
Chyba muszę we własne bitwy trochę poeksperymentować (a nie lubię, bo wolę kampanię) to może coś jeszcze znajdę.
Panowie jak i gdzie mogę pobrać tego moda
proszę linki
Również dołączam się do prośby o nowe linki.