Re: Fall of The Samurai - DYSKUSJE OGÓLNE
Jest w ogóle sens używania kawalerii z rewolwerami? Ich statystyki szału nie robią i ani nimi postrzelać, ani walczyć w zwarciu, poza tym maja tylko 6 morale, za to cenę mają trochę przesadzoną (1100). Za tyle można mieć dużo lepszą kawalerię. Na multi spotkałem ich tylko raz, ale nie miałem okazji z nimi powalczyć bo moja artyleria zdjęła ich w połowie drogi. No chyba, że mają jakieś "special tactics", których jeszcze nie odkryłem :D.
Powiem Ci są naprawde świetni w wk*rwianiu :) raz z nimi walczyłem, ale nie miałem arty i inną cav nie umiałem ich dogonić i to chyba tyle jeśli chodzi o zalety. bo tak to same wady już ma
Też myślałem podobnie o tej cav, dopóki nie odkryłem siły ich ognia. Każdy jeździec strzela z 2 rewolwerów, a nie jednego i ich ogień ma siłę podobną do ostrzału z gatlingów.Wiadomo, że przesadzam, ale dla mnie oni są najskuteczniejszą cav, bo poza gatlingami nie znam jednostki o równie potężnej sile ognia. Ich jedyna wada to to, że muszą blisko podjechać, ale jak wjeżdżam nimi z flanki (3 oddziały) to średnio likwidacja wrogiego oddziały zajmuje im około 5-10 sekund (pada 3/4 wrogiego oddziału). Żadną inną cav nie da się tak szybko i skutecznie niszczyć pełnych oddziałów nawet wjeżdżając w nie od tyłu.
Pobawiłem się trochę nimi przeciwko komputerowi dzisiaj i faktycznie siła ognia jest imponująca. 1 odział potrafi wystrzelać 150 kachi z katanami bardzo szybko. Przy okazji znalazłem jeszcze 1 minus, mianowicie strasznie szybko kończy się im amunicja. W sumie to gdyby mieli więcej morale, albo byliby tańsi to byliby naprawdę fajną jednostką, bo na razie trochę nie opłaca się brać ich do armii.
Wie ktoś może co zrobić w takiej sytuacji: Dzisiaj z rana nabiłem 0,5 poziomu avatara w FotSie i odblokowałem sporo prowincji, teraz włączyłem Shoguna i avatar jest na poziomi z wczoraj. już drugi raz mam takie coś :evil: .
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Też myślałem podobnie o tej cav, dopóki nie odkryłem siły ich ognia. Każdy jeździec strzela z 2 rewolwerów, a nie jednego i ich ogień ma siłę podobną do ostrzału z gatlingów.Wiadomo, że przesadzam, ale dla mnie oni są najskuteczniejszą cav, bo poza gatlingami nie znam jednostki o równie potężnej sile ognia. Ich jedyna wada to to, że muszą blisko podjechać, ale jak wjeżdżam nimi z flanki (3 oddziały) to średnio likwidacja wrogiego oddziały zajmuje im około 5-10 sekund (pada 3/4 wrogiego oddziału). Żadną inną cav nie da się tak szybko i skutecznie niszczyć pełnych oddziałów nawet wjeżdżając w nie od tyłu.
i właśnie z powodu takich bzdur przestałem grać w tą serię, mam wrażenie, że gram cały czas w to samo tyle, że z nowymi "skórkami" żołnierzy - reszta w postaci mechaniki, realizmu pozostaje od czasów RTW praktycznie niemal taka sama.
Witam. Mam pytanie: Czy u was na mapie kampanii można mieć więcej niż 20 jednostek w 1 armii? Bo u mnie jest tyle max.
Cytat:
Zamieszczone przez krzys6e
Witam. Mam pytanie: Czy u was na mapie kampanii można mieć więcej niż 20 jednostek w 1 armii? Bo u mnie jest tyle max.
Nie, nie można mieć, to jest maksymalna liczba. Co najwyżej w bitwie możesz sterować max 40 jednostkami, ale na mapie kampanii muszą to być 2 armie.
Total War: SHOGUN 2 - Rise of the Samurai Campaign
Witam chcial bym sie dowiedzieć czy opłaca sie kupic "SHOGUN 2 - Rise of the Samurai Campaign" czy warto wydać Pln'y na ten dodatek ; )
Witam :) mam radeona hd 6970 na jakich sterownikach gracie na najnowszych ? bo mi najlepiej shogun chodzi na sterownikach 11.12 na najnowszych jednostki czasem przeskakują . pozdro
Ci którzy kupili podstawkę i Fots-a mają darmowe DLC Dragon War Battle Pack.
http://store.steampowered.com/app/20127 ... uggest__13