Re: Pytania początkujących moderów
Istnieje w zależności od typu oddziału - kawaleria ma znacznie mniejszy niż piechota.
@Piter
W folderze gdzie masz zainstalowanego Medka masz także folder o nazwie "tools". W nim powinien być unpacker. Zależnie do tego co chcesz rozpakować (Głównego Medka czy jakiś z dodatków) wybierasz odpowiedni plik. Z tego co pamiętam mają nazwy typu: "unpack_all" itp. Wybierz ten, który Cię interesuje, a następnie postępuj zgodnie z komendami wyświetlanymi przez mały czarny ekranik, który powinien się pojawić po kliknięciu na unpackera. Chodzi tutaj o kliknięcie "Y" (nadal z tego co pamiętam) na samym początku, a potem na zaczekanie (chwilę to potrwa) aż unpacker zakończy swoją pracę. Nie zamykaj czarnego okienka przed skończeniem przez niego pracy o czym Cię powiadomi lub sam się zamknie.
Nie działa mi to, nie wiem czemu, ale mniejsza z tym.
Witam! Chciałem dodać frakcjom najemników, poprzez oznaczenie istniejących jednostek cechą "mercenary_unit". Jednostki są dostępne ( dodałem je dzięki descr_mercenaries txt) ale mają ikonkę chłopka z nożem, a na mapie bitewnej nie mają tekstur ( wyglądaja jak przejrzyste). Co robię źle?
Cytat:
Zamieszczone przez sachiel24
Witam! Chciałem dodać frakcjom najemników, poprzez oznaczenie istniejących jednostek cechą "mercenary_unit". Jednostki są dostępne ( dodałem je dzięki descr_mercenaries txt) ale mają ikonkę chłopka z nożem, a na mapie bitewnej nie mają tekstur ( wyglądaja jak przejrzyste). Co robię źle?
viewforum.php?f=249 Witam, nie wystarczy dodac ten atrybut by jednostka stala się najemna, trzeba jeszcze zedytowac plik battle_models i dodać ikonki nowym jednostkom najemnym. poczytaj poradniki na temat dodawani nowych jednostek do gry w tym najemnych. Link na poczatku prowadzi do poradników. Ty najemników dodajesz w Medku czy w jakimś modzie?
Dzięki za odpowiedź. Modyfikuje Call of warhammer - moda do medka. poszukam czegoś w poradniakach pozdr.
W modzie jest dużo łatwiej to robić bo plik masz gotowe, nietrzeba wypakowywac. Zawsze rób kopie zmienianych plików by miec do czego wrócić w razie pomyłki.
No fajnie, tylko że nie znalazłem tego pliku battle models . pewnie w modzie jest inaczej oznaczony :/ Gdzie tego szukać??
Data moda następnie wejdź w folder unit_models - tam jest ten plik.
wie ktoś jak dodać budynek do kampanii?
Wyszukałem w wwmwe pliki w których jest zapisana piekarnia.
Oto one:
data/ui/eastern_european/buildings/construction/
data/ui/eastern_european/buildings/
data/ui/eastern_european/buildings/
export_buildings.txt.strings
export_descr_buildings_enums
export_descr_buildings
W pierwszych 3 myślę, że wystarczy zrobić obrazki w odpowiednim formacie itp. jak będzie wyglądać nasz budynek.
4 plik próbowałem edytować za pomocą programu "Strings.Bin Editor", ale wyskakiwał mi ciągle błąd...
W 2 ostatnich plikach nie wiem co dokładnie dodać, bo różne budynki mają różne wpisy.
No i jeszcze na mapie bitewnej też jakoś musi chyba istnieć budynek nie? Więc powinien być co najmniej jeszcze jeden plik do modyfikacji.
Chciałem zrobić Wawel dla Polski (nie wspomnę już o tym, by nie dało się go zbudować, tylko by już był w Krakowie).
Pomoże ktoś?
Witam, chciałem dodać do medka pare nowych jednostek.
Ściągnąłem MedManager, zainstalowałem go ale nie chce mi się uruchomić.
Nie wiecie czy trzeba coś zrobić przed jego uruchomieniem, czy po prostu nie działa on na windowsie 7??