Poprawilem teraz link działa. Co do AI to wypróbuję jeszcze kilka innych. na razie zagraj na tamtym.
Wersja do druku
Poprawilem teraz link działa. Co do AI to wypróbuję jeszcze kilka innych. na razie zagraj na tamtym.
Zrobiłem tak, jak mówiłeś i wygląda na to, że wszystko działa. Dzięki. Na pewno pogram sobie na tym zestawie do czasu, aż nie wyjdzie następne BC.
Ps.: Tylko się upewnię - descr_campaign_ai_db wrzucić oprócz tych wszystkich, które były udostępnione, tak? I nic więcej? W takim wypadku wszystko jest dobrze.
Tak descr_campaign_ai_db z linku wrzuc do data Broken i nadpisz - plik z linku ma 490 kb. Mnie się naprawde fajnie gra na tym zestawie. jak pograsz to napisz jak go oceniasz. pozdrawiam.
edit: ja gram teraz bez Germanicu5 AI czyli na oryginalnym AI bitewnym z Broken 2.3. Animacje tez wgrałes sobie? Oby. :mrgreen:
Wgrałem. Pomyślę jeszcze w najbliższym czasie nad pobraniem drugiej części moda, tej z muzyką. ;)
Tak czy siak, zapowiada się dobrze. Z Germanicusa nie zrezygnowałem, wydaje mi się, że na teraz to najlepsze AI bitewne, ale mogę się mylić.
Jedyne co mi sie nie podoba w AI Germanicu5 to zbytnie osłabienie jazdy. Ale samo AI jest dobre, na razie gram bez niego ale pewnie niedługo je wrzuce ponownie do Broken.
Zrobiłem darmowe utrzymanie jednostek i większe dochody z handlu kupieckiego dla submoda Runsmata do Broken 2.3 Ktoś zainteresowany?
Ja bym skorzystał, ale niestety mam problemy z tą mieszanką. W ogóle nie występuje handel morski, żadne forty nie zabierają żołdu (nie wiem, czy to zamierzenia twórcy submoda, ale chyba nie - po co likwidować handel morski?), a z drugiej strony, nie zauważyłem też ogromnej różnicy w porównaniu do tego pierwszego submoda. Nie ukrywam, czekam aż twórcy wydadzą kolejną wersję, bo mod jest świetny. ;)
Handel morski występuje ale nie ma stateczków na szlakach handlowych. Forty nie daja darmowego utrzymania jednostek. U karaislama dawały, ale w submodzie runsmata nie ma tego. Dlatego przywróciłem free_upkeep w miastach i zamkach. Też czekam na kolejna wersję.
http://www.speedyshare.com/files/303652 ... upkeep.rar Nemedis wgraj te pliki do data Broken. To raczej zadziala tylko z submodem Runsmata. Te zmiany dają szansę by powalczyć z AI. Pozdrawiam. :mrgreen: usuń map.rwm z base i zacznij nową kampanię.
Dzięki. Trochę szkoda, one dawały jakiś obraz, źle, że je zlikwidowano. Zainstaluje ten pliczek.
Witam, gram w Broken Crescent 2.3 z submodem Karaislama, i z bram nie leci wrzący olej, czy tak powinno być w tym modzie?Gram kampanie na medium,a bitwy na vh.Jeżeli tak ma być to czy mogę w jakimś pliku dopisać żeby olej leciał?Z góry dziękuję za odpowiedź.