Super. Temat zamykam, jest Dyskusja o Megasubmodzie, tam można pisać na jego temat.
Wersja do druku
Super. Temat zamykam, jest Dyskusja o Megasubmodzie, tam można pisać na jego temat.
Co zrobić, gdy wyskakuje mi błąd Miedieval II napotka? Piszę o tym tutaj, gdyż tylko na tym submodzie tak mi wyskakuje.
A dałeś by usunął pliki map.rwm, była taka opcja w instalatorze? Nawet jak dałeś, to usuń je ręcznie z moda z data/world/maps/campaign/custom i z kampanii Full i Light. Instalowałeś na czyste Bellum? Czy miałeś przed megasubmodem jakieś submody?
Edit: Ponad 100 Osób gra na Megasubmodzie i wszystkim działa. Ja gram tylko na Megasubmodzie.
Będę postulował dodanie Francji prowincji Fladria. Ja u siebie już to zrobiłem. Po pierwsze Fladria była w owym czasie częścią Francji, a po drugie słyszłem opinie, że Francja jest za słaba i za szybko dostaje w "D"
Hrabia Flandri (w grze Thierry di_Alsazia) odzyskał hrabstwo dzięki królowi francuskiemu Ludwikowi VI, któremu złożył hoł lenny w 1132 roku.
Francja w 1154 roku:
http://img805.imageshack.us/img805/4...nce1154eng.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Może i racja, dodam Francji Flandrię. Na ai Pitera na jakim opiera się Megasubmod, Francja przeważnie wybija się na jedno z silniejszych państw na mapie.
Edit: Ew. Mietek77 jak coś wstaw na sendspace descr_strat ok?
Tak, usunąłem pliki. Usunąłem je teraz ręcznie (były tylko w Full Feudal).Nadal nie działa. Instalowałem na czyste Bellum, nieruszane.Cytat:
Zamieszczone przez Araven
a odpalasz kampanię full feudal czy nie ?
Bo na full feudal to i mi ten błąd wyskakuje ;p
Bo feudal nie działa na Megasubmodzie. Działa tylko full i light bez feudali.
Dzięki, działa (wypadałoby to tylko jakoś podkreślić gdzieś). Nie wiem czemu wcześniej na to nie wpadłem. A ciekawy jest ten 3 typ miast w feudal?
W kampaniach feudalnych nie ma trzeciego typu miast, to stałe forty na mapie kampanii. Takie same możesz budować w kampanii Feudal i Light.
Edit: Ludzie, przecież jest napisane, że w Megasubmodzie działa tylko kampania Full i Light, kampanie Feudalne, obie nie działają.