Re: Stainless Steel - Real Combat / Real Recruitment
Cytat:
Zamieszczone przez Pantera19
Witam!
Jestem zielony w te klocki :P. Zainstalowałem Moda wg wszystkich punktów z pierwszej strony, mam w pełni zaktualizowane gry (M2TW i dodatek), ale gdy chcę włączyć go poprzez ikonę z folderu SS, pojawia się napis (tak jak przy włączaniu podstawki) pokręci się chwilę strzałka, nie minie 5 sekund i wywala mnie do pulpitu. Renaissance pojawia się wiersz polecenia na sekundę i znika bez efektu. Zaś Anno Domini niby tam się wypakowuje sekundę, ale nie widać efektów. Proszę o pomoc.
Czyli zainstalowales wczesniej SS 6.0 i patch 6.1 potem dopiero RR/RC 6.2 Point Blanka do glównego katalogu Medka (ma 2 części kazda sie instaluje) i kliknąłeś file.tasks.bat i potem zainstalowales patch z 13 sierpnia 2010 i kliknałes file.tasks.bat2 ? I potem zrobiles skrt do pliu uruchamiającego i odpalasz z niego?
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Cytat:
Zamieszczone przez Pantera19
Witam!
Jestem zielony w te klocki :P. Zainstalowałem Moda wg wszystkich punktów z pierwszej strony, mam w pełni zaktualizowane gry (M2TW i dodatek), ale gdy chcę włączyć go poprzez ikonę z folderu SS, pojawia się napis (tak jak przy włączaniu podstawki) pokręci się chwilę strzałka, nie minie 5 sekund i wywala mnie do pulpitu. Renaissance pojawia się wiersz polecenia na sekundę i znika bez efektu. Zaś Anno Domini niby tam się wypakowuje sekundę, ale nie widać efektów. Proszę o pomoc.
Czyli zainstalowales wczesniej SS 6.0 i patch 6.1 potem dopiero RR/RC 6.2 Point Blanka do glównego katalogu Medka (ma 2 części kazda sie instaluje) i kliknąłeś file.tasks.bat i potem zainstalowales patch z 13 sierpnia 2010 i kliknałes file.tasks.bat2 ? I potem zrobiles skrt do pliu uruchamiającego i odpalasz z niego?
Wiem w czym tkwił mój problem - File_Tasks nic mi nie wypakowywało więc wypakowałem ręcznie. Wszystko działa ale do momentu kiedy chcę rozpocząć kampanię. Jest normalny ekran ładowania (z nowym obrazkiem) ładuje się (szybciej niż prze instalacją poprawki z 13 sierpnia) dochodzi do końca i wywala mnie do pulpitu bez żadnego komunikatu.
Cytat:
- Najpierw Stainless Steel i patch 6.1 bez żadnych dodatkowych modyfikacji, wiec dla osób które miały już zainstalowane wcześniej SS 6.1 zalecana jest reinstalacja po uprzednim usunięciu folderu Stainless Steel z folderu Medieval II Total War\mods żeby uniknąć ewentualnych problemów.
- Najnowsza wersja moda składa się tylko z dwóch części. Zawartość każdej z nich należy wypakować do folderu Medievala 2 domyślnie
C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War
Download CZĘŚĆ nr.1 CZĘŚĆ nr.2
- Następnie uruchamiamy Medieval II Total War\FILE_TASKS.bat - powinno to potrwać tylko chwile, a ewentualne komunikaty o braku dostępu itp. należy zignorować
- Przy rozpoczynaniu nowej kampanii w oknie wyboru frakcji zaleca się wyłącznie porad komputera czyli w Advice Level - Turn Advice Off
- Użytkownicy windows`a Vista (są jeszcze tacy?) muszą wyłączyć UAC
- Najnowszy hotfix z 13 sierpnia
- Trzeba go rozpakować do folderu ...\Medieval II Total War, a następnie kliknąć ...\Medieval II Total War\FILE_TASKS2.bat
- Na chwilkę pojawi się czarne okienko i gotowe 8-)
postępowałem zgodnie z tym co tu jest napisane.
http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... uufvg.png/
to mi się pokazuje kiedy chce włączyć bitwe z menu.
Masz win`a 7 więc wejdź we właściwości ikony z której odpalasz SS i w zakładce skrót wybiesz zaawansowane, a tam zaznacz opcje uruchom jako administrator.
To powinno rozwiązać problem, analogicznie zadziałaj przy innych modach 8-)
To też nie działa... Gdy włączam poprzez ten sposób Renaisannce to pojawi się okienko czy zgadzasz się na uruchomienie itd i dzieje się to samo czyli pokazuje okienko i znika bez efektu. Zaś gdy włączam SSa niezależnie czy poprzez ręczne uruchomienie administratora czy sposób wyżej opisany pojawia się taki oto komunikat. "KINGDOMS" jest na swoim miejscu.
http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... uu2qp.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/24 ... uu3qu.png/
Third age działa bez zarzutu.
Hmm a masz włączone UAC ? Jeśli tak to zobacz czy po wyłączeniu coś się zmieni.
Dziwne, że TATW ci działa. Być może jednak błąd leży w instalacji SS, ale to chyba mało prawdopodobne, bo już reinstalowałeś, tak ?
Reinstalowałem samego moda. Jak wspomniałem wcześniej niektóre rzeczy się nie rozpakowały
EDIT: Wyłączenie UAC i ponowna instalacja nie pomogły. Mod "Renaissance" też nie działa
Hmm a może powodem jest to, że mam polską podstawkę i angielski dodatek. Bawiłem się w zmiany języka w rejestrze i w plikach. Może to być przyczyną? Przypominam, że gdy chę włączyć ten cały kingdoms.exe wyskakuje mi błąd z napotka. Kampanie chodza normalnie.
Odinstaluj wszystko. zainstaluj ponownie polska wersje podstawki i dodatku w wyłaczonym UAC i najlepiej nie na dysku systemowym. W czasie instalacji wyłącz antywirusa. Powinno pomóc. czasem mody sie gryza. zainstaluj na Medka SS najpierw i zobacz czy działa.
witam :) i pytam gdzie mogę pobrać to ss rc rr bo tu fbi zablokowało :D
Cytat:
Zamieszczone przez zabijlubdajzyc
witam :) i pytam gdzie mogę pobrać to ss rc rr bo tu fbi zablokowało :D
Kod:
http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=398&t=178
Podziałało by to na wersji 6.4? ;_;