Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez kraven2000
Cytat:
Na tym należy się skupić a nie pierniczyć, że ktoś kogoś oszukał. Jak już pisałem...jesteś świadomym klientem to zrób to co robi się w kapitaliźmie. Nie kupuj kolejnej gry od CA, żadnego dodatku itd. Ciekawi mnie jak to będzie za rok lub półtora przy okazji premiery dodatku lub zapowiedzi/premiery kolejnej części. Dam sobie rękę uciąć, że polecisz kupić w dniu premiery. Wiesz dlaczego? Sentyment + marketing.
I dokładnie tak zamierzam uczynić, na bank nie kupię Areny a i z DLC do Romka bardzo się wstrzymam. Za potraktowanie mnie jak barana, który łyknie wszystko i będzie klaskał uszami prosząc o więcej. To jest taki sam szacunek dla klienta jak lotnisko w Modlinie.
Na Total War świat się nie kończy. Na samym sentymencie długo nie pociągną, co najwyżej znajdą innych docelowych graczy. Mam takie przykre wrażenie, że seria (w bitwach taktycznych) idzie w stronę RTS-ów, bitwy są za szybkie, chaotyczne nie ma kiedy rozkoszować się widokiem kamery filmowej ani kombinować nad formacjami. W Shogunie 2 trzymało poziom, trochę gorzej w FOTS a teraz to powoli Starcraft się robi.
W Shogunie 2 bylo juz dosc szybko,ale tutaj to naprawde expresowe bitwy sa
Cytat:
Zamieszczone przez Rymeryk
Doznałem szoku, uruchomiłem własną bitwę z Macedończykami w roli głównej a tam nie było własciwej Falangi uzbrojonej w Sarissy tylko jacyś pikinierzy wyglądajacy jak hoplici z mieczami...
To włącz im falangę i będą mieli sarissy.
Zmieniając trochę temat, to czy jestem jedyną osobą, której w dyplomacji brakuje opcji możliwości żądania lub oddania danego regionu innej frakcji?
Od Shoguna już to usunięto.
mnie po za tym multumem glupot jeszcze rozwala wiekszy zasieg procy niz luku ;)
skad oni to wzieli?
Z historii. W starożytności proca jeszcze miała przewage zasięgu nad lukiem.
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
A. Generalnie nie grałem w Shoguna, bo nie trawię tego okresu (i rejonu?) historii. Trochę mi doskwiera brak tej opcji. :P
Cytat:
ciezko mi jakos uwierzyc zeby maly kamien mogl leciec dalej niz naciagana cieciwa, nie skurczem ludzkiej reki, dobrze obciazona, wyprofilowana strzala...
nie uwierze bez dowodow ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Tom4shCK
Cytat:
A. Generalnie nie grałem w Shoguna, bo nie trawię tego okresu (i rejonu?) historii. Trochę mi doskwiera brak tej opcji. :P
albo legendy mapy...
Której mapy? Chodzi ci o mapę strategiczną z poziomu kampanii? Wg. mnie jest ona czytelna.
Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
Cytat:
ciezko mi jakos uwierzyc zeby maly kamien mogl leciec dalej niz naciagana cieciwa, nie skurczem ludzkiej reki, dobrze obciazona, wyprofilowana strzala...
nie uwierze bez dowodow ;)
Taka proca ma zasięg około 500 metrów. Nie znam zasięgu starożytnych łuków, ale myślę, że mogły mieć z tym problem w tamtych czasach.