Re: Patche - temat zbiorczy
Jako że dopiero dzisiaj zauważyłem że kampania rozpoczęta na 1.00 nie aktualizuje się to do wszystkich marud mam wiadomość
Zmiany jakie zaszły pomiędzy 1.00 a patch 3 (beta)
Szybkość tury frakcji AI = bym powiedział że 10x przyśpieszona
FPS = +70-100%
Tyle z kwestii optymalizacji, jak dla mnie w tej kwestii CA zrobiło wielkie postępy
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Po czym wywnioskowac że dany patch chodzi w tym przypadku patch 2 ,zainstalowałem go ale gdy teraz zobaczyłem na wersje produktu mam 1.0.0.1 :(
Po buildzie. Po drugim patchu będzie miał pierwszą cyfrę 7.
Build mi sie nie zmienił,lecz jedna osoba dośc jednoznacznie mi powiedziała ze u niej ta sie nie zmieniła a patch jest zainstalowany poprawnie ponieważ od patcha 3 beta mieli to zmienic.
1 i 2 patch zmieniał build, 3 miał zmieniać nr wersji. Nie bawi mnie instalowanie bet, wolę czekać na pełne wersje.
W menu pierwsze liczby to 6798 o ile sie nie myle jakos tak.
Czyli masz tylko 1 patcha.... czy Ty na pewno posiadasz oryginał gry? :mrgreen: Bo wiesz, że patche jako takie instalują się automatycznie poprzez steam?
Mam oryginał i wszystko przez steam idzie tyle to jeszcze wiem :P niby wszystko lepiej chodzi od patcha 2 ale no build mi sie nie zmienił . Mniejsza z tym idzie dobrze pograć :D czekam na patcha 3 :) Juz wszystko chyba dobrze zmieniło mi sie v1.0.0 7018 chyba tak mam teraz.
A ja jestem w szoku, bo po ostatnim patchu gra chodzi o niebo lepiej, z 25-35 klatek na wysoko-ultra detalach mam obecnie też tyle samo klatek, ale na detalach ekstremalnych, wyłącznie ta alpha roślinność wyłączona o_0
Kilka ciekawostek, które może nie każdy zna. Przycisk "K" chowa kompletnie interfejs i wszelkie flagi, świetne do robienia screenów, filmików i ogólnie jakoś gra wtedy wygląda o niego lepiej. Druga rzecz to możliwość sterowania za pomocą strzałek każdą jednostką, zwłaszcza u rydwanów z kosami działa to mega, bo nie mają one animacji szarży, tylko zabijają poprzez jeżdżenie obok wrogów. Wchodzimy w ten tryb kinowy, czyli klawisz "insert", a następnie strzałkami strujemy rydwanem i driftujemy przez linie wroga ;)
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
A ja jestem w szoku, bo po ostatnim patchu gra chodzi o niebo lepiej, z 25-35 klatek na wysoko-ultra detalach mam obecnie też tyle samo klatek, ale na detalach ekstremalnych, wyłącznie ta alpha roślinność wyłączona o_0
Kilka ciekawostek, które może nie każdy zna. Przycisk "K" chowa kompletnie interfejs i wszelkie flagi, świetne do robienia screenów, filmików i ogólnie jakoś gra wtedy wygląda o niego lepiej. Druga rzecz to możliwość sterowania za pomocą strzałek każdą jednostką, zwłaszcza u rydwanów z kosami działa to mega, bo nie mają one animacji szarży, tylko zabijają poprzez jeżdżenie obok wrogów. Wchodzimy w ten tryb kinowy, czyli klawisz "insert", a następnie strzałkami strujemy rydwanem i driftujemy przez linie wroga ;)
Jakie parametry sprzętowe? i po którym patchu? beta 3.0 czy oficialne 2.0?