-
Witam,
Jak zamierzacie rozwiązać kwestię podatków na wojnę? Osobiście próbowałem stworzyć budynek "pobór podatku", który można by stawiać w stolicy
Wygląda to tak:
http://i62.tinypic.com/rjfucm.jpg
Niestety z jakiegoś powodu wzrost dochodu z podatku dla całego Państwa nie ma takiego efektu na finanse jakiego się spodziewałem.
-
Może wzrost dochodów z kopalni?
-
Można tak zrobić oczywiście, ale pytanie pozostaje. Czemu funkcja, która jest w grze, nie działa ?
-
Bo podatki to bardzo mała część dochodów i kto wie, może po prostu np: ze 100florenów wzrasta do 200florenów.
-
Właśnie nie. Wartości pozostają niezmienione. 100 przed wybudowaniem i 100 po. Dlatego jestem bardzo ciekaw czy inni modujący też mieli z tym kłopot.
-
Aha to chyba że, spróbuj może wyłączyć efekt globalny.
-
Ale idea jest taka, żeby przy pomocy jednego budynku zrobić opbór podatków w całym Państwie. Drugi z efektów, czyli wpływ na szczęście działa bez zarzutu.
-
Mam nieco inny plan dotyczący pierwszej połowy moda (przed przejściem do absolutum dominium). Przetestowałem to już we wcześniejszym moim modzie, więc nie ma problemu :) To dwustopniowy skrypt. Nie ma, niestety, polecenia, które by "ustawiało" poziom budżetu na jakimś poziomie, więc jeden skrypt określa dopuszczalny poziom budżetu (np. 10 000), po którego przekroczeniu pojawiają się kary finansowe. Drugi skrypt "daje" pieniądze w określonej kwocie. Gdy planowane wydatki przekraczają możliwości skarbu, można "wybudować" pożyczkę. Ustalić trzeba tylko kwotę pożyczki, okres spłaty i odsetki. W moim "starym" modzie pożyczka była spłacana przez 10 tur, odsetki wynosiły 100% a kwota pożyczki to 10 000.
Macie jakieś propozycje co do limitu budżetu i parametrów pożyczki?
Z tymi dragonami też jest problem. Porobiłem różne próby, które nie dały efektu. Pozostają traitsy ale to też nie jest żadna opcja, ponieważ otrzymać je może tylko named_character. Można też rzeczywiście pobawić się z niewidzialnym modelem mikroskopijnego konia ale to wymaga zbyt wiele pracy, więc na razie odpada. Pozostaje więc wymyślić coś, dzięki czemu dragoni będą, mimo wszystko, jednostką atrakcyjną. Przyznam się, że nie mam żadnego pomysłu oprócz zwiększenia szybkości przemieszczania się na polu walki.
W każdym razioe modele dragonów są gotowe, więc biorę się za brakujących grenadierów.
Po grenadierach zabiorę się za EDB i skrypty, dzięki czemu będzie można dać pierwszą wersję moda - ot dla zabawy dla niecierpliwych :)
-
Ej, a dało by radę może nie wiem, wrzucić chociażby nowe jednostki, tak dla ostudzenia zapału czekających?
-
Przecież to jak mieszkanie z dziewczyną przed ślubem! :P Nie ma co sobie psuć niespodzianki, trzeba czekać na wydanie pełnej wersji.