Nie pamiętam już czy od ostatnich paczy do Rome lub do DeI nie doszła procentowa szansa na walkę w polu zamiast w mieście.
Wersja do druku
Nie pamiętam już czy od ostatnich paczy do Rome lub do DeI nie doszła procentowa szansa na walkę w polu zamiast w mieście.
Już chyba ze 2 patche temu do podstawki weszła szansa na to, że przeciwnik wyjdzie walczyć w polu.
Ok dziekiza szybka odpowiedz,zasiadam wieczorem do gry,dzieki temu modowi mozna wreszcie popykac.Szkoda tylko ze z oblezeniami dalej kicha.
@KAM
Komicznie to wygląda :D
@Shane, ale jest już lepiej. Komputer zaczął używać sprzętu oblężniczego, dopiero po rozpoczęciu walki na murach atakuje bramę. Jedyne co chciałbym zobaczyć w oblężeniach to by AI czekało turę jeśli nie ma szans i budowało więcej maszyn. Dodatkowo by szturm odbywał się na kilka części miasta :P
Nie rozumiem dlaczego w momencie zwarcia? Mi się wydaje, że ustawiasz ich w szyku specjalnym (swoją drogą nowe dziwne nazwy tych szyków są) i sobie w nich są. A ten czas odliczany, który widnieje w ikonce odpalonego szyku, to czas wymagany na sformowanie się owego szyku. Czyli reasumując, lepiej właśnie przed wejściem w bój ich tak ustawić.Cytat:
Zamieszczone przez Shay Ruan
Chodzi mi o sytuacje gdy Ty atakujesz. Jeśli najpierw ustawisz hoplitom falange i klikniesz na wrogi oddział to przypuszczą tylko szarżę i umiejętność im się wyłączy. Nie ma sensu więc włączać tego przed atakiem. Lepiej aby wykonali szarże i dopiero gdy będą w zwarciu klikać na przycisk falangi.
EDIT: Ogólnie wygląda to jak w podstawce z tym, że umiejętność tą można włączyć podczas walki.
WitamCytat:
Zamieszczone przez Aztec
Ja mam takie zapytanie, jak można wrzucić obrazek z gry na forum? Robiąc print screena, przechdząc do painta mam po wklejeniu tylko czarne tło. Co jest nie tak?
Przepraszam z góry że pisze o tym tutaj, ale obrazek tyczy się właśnie Divide et Impera.
Na steam screena wykonujesz poprzez wciśnięcie F12. Nic nie musisz do Painta wklejać :|
Wszystko bardzo fajnie, ale F12 i co mam dalej zrobić, gdzie mam ten plik zapisany, abym mógł go wkleić na to forum ? Jestem laikiem w poruszaniu się w tego typu rzeczach, Proszę o pomoc.Cytat:
Zamieszczone przez Aztec
Po zakończeniu rozgrywki ,w której wykonałeś screena, wyskoczy ci okienko z podglądem tegoż.