Dzięki. :) Ciężko mi podjąć decyzję, bo nie wiem jaka opcja najlepsza - modem vs router, Play vs Orange / Plus.
Wersja do druku
Dzięki. :) Ciężko mi podjąć decyzję, bo nie wiem jaka opcja najlepsza - modem vs router, Play vs Orange / Plus.
Kiedyś chyba i tutaj pisałem swój problem ze słuchawkami. Problem taki że po ich zdjęciu z głowy crashowała java i np gry, teamspeak wyciszał się kompletnie. Napisałem na forum komputerowym, rada, zmień wtyczkę USB. BOOM działa wszystko. Czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze.
Średnio co 10 - 15 sekund Firefox regularnie mi się przycina na około 2 sekundy. Czy ktoś wie dlaczego?
Być może znajdziesz jakieś porady i wskazówki pod tym linkiem:
http://forum.dobreprogramy.pl/mozill...emium-t484037/
Heja, pilnie potrzebuję pomocy. Moje słuchawki Philips SHP2500 postanowiły zacząć się psuć (raz działają ok, a raz coś gubią dźwięk, chyba coś kable nie stykają z muszlami), a ja potrzebuje stale działających bez zarzutu. Mógłby ktoś polecić jakieś w miarę dobre w cenie około 50zł? Obojętne w sumie czy nauszne czy dokanałowe, ważne by w miarę ok grały i jak najlepiej izolowały od otoczenia.
PS. W sumie to może też droższe propozycje by się przydały, powiedzmy do 100zł ;)
Temer http://www.komputronik.pl/product/12...=tpl_user_home takie ostatnio kupiłem, fachowcem nie jestem ale dają radę.
Zapomniałem dodać, że jak nauszne, to z dużymi muszlami, bo nie lubię jak opierają mi się na uszach słuchawki. Te Philipsy które mam są akurat, a te Creative wyglądają na mniejsze.
No te się opierają, ale nie cisną.
Nawet jak takie słuchawki nie cisną, to mi po prostu przeszkadzają (wybredny jestem :P ) :/
Dobra, speców od słuchawek na forum brak, to może jest ktoś znający się na kartach graficznych? :P
Chcę kupić GeForce GTX 970 (tak, pod Wiedźmina :D ), coś mi się kiedyś obiło o uszy, że najlepiej kupować tego 970 od MSI tyle, że są dwa GTX 970 od MSI o.O . Mógłby mi ktoś powiedzieć czym one właściwie się różnią i czy warto dopłacać do droższej wersji?
http://www.agito.pl/karta-graficzna-.../pd/DRYF7MBBM/
http://www.agito.pl/karta-graficzna-.../pd/DLMK5BBBM/
Niczym specjalnym się nie różnią, głównie chłodzenie, możesz spokojnie brać tę tańszą.
Okay, dzięki, podkręcać nie zamierzam więc lepsze chłodzenie mi nie potrzebne :)
Witam. Mam duży problem z odtwarzaniem filmów na YouTube czy nawet tych, które mam na komputerze - przez moment cały komputer się zawiesza i potem działa, ale przejście na kartę z filmem z YT/filmem na kompie powoduje również drobne zawieszenie się. Jakieś porady? Używam i Firefoxa i Explorera i na obu to samo się dzieje.
Jak wygląda sytuacja z Chrome gdyż z pewnością masz Adblocka do w/w przeglądarek?Co do samego odtwarzania filmów na kompie musisz zrobić skanowanie dysków.Zdaje się że masz tam chaos i stąd te kłopoty.
Arroyo, dla pewności najpierw przeskanuj sprzęt antywirusami, polecam Spybot Search & Destroy 1.6.2, Malwarebytes Anti-Malware, AdwCleaner i Dr.Web oraz Avast lub Microsofe Security Essential. Bo możliwe, że coś Ci siedzi na sprzęcie. Sprawdź też czy masz aktualny NET Framework, Javę etc.
O dokładnie, zajac dobrze prawi, zrób też skan CCleaner, aby usunąć zbędne śmieci + defragmentację dysku.
Osobiście polecam antywirus AVG z dodatkiem AVG PC TuneUp który jest odpowiedzialny własnie za utrzymywanie porządku na dyskach.Program sam odwala całą robotę bez zbędnego zawracania mi czterech liter.
Miedzy innymi z tego powodu lepiej jest przestawic sie na Chrome ktory również automatycznie sam sie aktualizuje.Zresztą ta przeglądarka i YouTube to ta sama kompania więc lepiej parkować dwie bryki w jednym garażu ;)
@ Arroyo
tak na szybko przychodzi mi do głowy:
1) Aktualizacja oprogramowania Java
2) Aktualizacja pakietu programistycznego MS Silverlight
3) poskromienie antywirusa
Już sprawa załatwiona - wyczyściłem CCleanerem i programem do czyszczenia dysku.
Ktoś wie jak na windows8 ustawić, żeby po zamknięciu (w sensie klapy) laptopa, kliknięcie myszy nie wybudzało go? Strasznie mnie to irytuje, bo mam bardzo krnąbrną myszkę :)
Być może już ktoś o to pytał ale nie bardzo mam czas na szukanie, wybaczcie.
Wczoraj padł mi system:(. Komputer w żaden sposób nie może znaleźć kopii. Komputerowcem nie jestem, nie pamiętam kiedy ostatnio wykonywał em kopię zapasową, wyznaję zasadę że puki coś działa to się nie martwe :p. Teraz już muszę się martwić i nie wiem co robić. Mógłbym zainstalować Windowsa z płytki i zacząć wszystko od nowa, ale znaczyloby to utratę wszystkiego co miałem na komputerze. Dodatkowo kilka dni temu czyśćiłem go sprężonym powietrzem bo się grzał. Wszystko działało normalnie, ale wczoraj gdy bawiłem się z okienkiem odzyskiwania systemu to z kompa wydobywały się dziwne dźwięki, dużo piszczenia, jakieś stukanie, szmery, jakby coś chciało działać a nie mogło.
I tu moje pytania:
1) Czy te dźwięki mogą być spowodowane działaniem komputera podczas prób odzyskiwania systemu? Jestem pewien że nic nie uszkodził em przy czyszczeniu.
2) Mam jeszcze gwarancję na procka, płytę główną i coś jeszcze. Opłaca mi się wieźć kopa do serwisu przed położeniem systemu by go przejżeli?
3) A może w serwisie mogliby coś z dysku odczytać i przywrócić system??? Da się?
Pierwszy raz mam taką sytuację, nie znam się i nie bardzo wiem co robić:(. Z góry dziekuję za pomoc!
Pierwsze pytanie, czy swoje pliki trzymałeś na tej samej partycji co system, czy na osobnej? Jeśli na osobnej to możesz po prostu zainstalować od nowa system i podczas instalacji zrobić format jedynie partycji systemowej, dane z innych partycji pozostaną nienaruszone. Co do piszczenia, to są sygnały płyty głównej, ich ilość i częstotliwość mają konkretne znaczenie, aczkolwiek musisz sam sobie znaleźć jakie ;) Co do stukania i szmerów to jedynie co mi przychodzi do głowy to dysk twardy, o ile szmery są dosyć normalne przy startowaniu dysku, to stukanie jest niepokojące.
Masz może drugi stacjonarny komputer? To z tego uszkodzonego wyjmij dysk, wsadź do drugiego (tak by był w nim jako drugi dysk oczywiście), skopiuj sobie dane, a potem z powrotem przełóż dysk i postaw system.
No więc zagoniłem do roboty ojczyma (technik informatyk) :D, coś próbował zrobić z płytką z obrazem systemu, potem próbowal uruchomić coś z płyty z linuxem, a na koniec oryginalnego Windowsa 7. Nic nie za działało. Pomyślał chwilę i stwierdził, że na 99% padł dysk twardy:(. I tu mogą się zgadzać te stukania. W partycjach itp się w ogóle nie orientuję, ale wiem że miałem wydzielone C na system i D na resztę (jeśli o to chodziło;)). Co do próby odzyskania przez drugi komputer to może spróbuję jeśli się da, ale nie mam wielkich nadzieji. Zresztą nie było tam zbyt wiele wartościowych rzeczy.
Jeszcze dzisiaj idę po nowy dysk, przeglądam ofertę salonu i widzę, że w 300 zł spokojnie się zamknę:).
Dzięki za pomoc!
EDIT:
Dysk padł całkowicie, domowymi metodami nic się już nie wyciągnie, ale i tak nie wiele tam było;). Kupiłem 1TB i wszystko śmiga:)
Czołem! Właśnie padł mi monitor po latach wiernej służby. Siłą rzeczy stanąłem przed koniecznością zakupu nowego. Mam budżet na ten cel 500 złotych. Nie wiem co wybrać dlatego pytam forumową brać o opinię. Monitor służy mi do oglądania stron ze śmiesznymi kotami i stalkowania ludzi na facebooku, czasami gram w jakiegoś total wara, w inne gry nie grywam. Monitor ma stać na biurku i nie psuć się. Jakieś sugestie?
Ja osobiście od prawie 3 lat mam Samsunga 22 cale LED, mniejsza o model. W 500 zł powinieneś się spokojnie zmieścić. Jak na Twoje potrzeby i budżet to wg mnie bardzo dobra propozycja, zarówno do kotów jak i TW:)
Dzięki majkel za opinię. :)
Orietujecie się czy jest aplikacja na telefon która pokaże mi drogę na wskazany przeze mnie adres? ;)
Na przykład Gmaps:
http://www.dobreprogramy.pl/gMaps,Pr...one,49436.html
Witam mam pytanko :P
Chciałbym wymienić zasilacz i zastanawiam się nad tymi : XFX Pro Series TS550W lub Antec VP600P 600W.
Mój sprzęt:
nvidia 970 gtx
i5 - 2400 3.10 Ghz
8gb Ram
win 7 pro
Dysk 500 gb i ssd 120 gb
http://wp.tv/i,jeden-z-najgobatszych...?ticaid=6164b5
Istnieje metoda żeby pobrać film w tym artykule?
Możesz użyć jakiegoś programu do przechwytywania obrazu video z pulpitu,np:
http://www.dobreprogramy.pl/Debut-Vi...ows,33120.html
Czy ktoś z was posiada Domowy Internet LTE w Cyfrowego Polsatu i potrafi napisać coś o nim?
CZy ktoś posiada windows 10 oraz działający program Geforce Experience? Bo mnie ten program nie działa. Dokładniej raz mi odpalił ale nie pamiętam co zrobiłem :C
Konkretnie jaki masz problem? Zainstalowałeś program a ten zupełnie nie odpowiada na polecenia lub nie daje się uruchomić? Ewentualnie pomimo informacji o aktualizacjach sterowników nie możesz dokonać update gdyż pojawił się problem z dostępem do serwera?
Jakieś 2-3 tygodnie temu miałem to ostatnie i w tym przypadku reinstalacja programu okazała się najlepszym rozwiązaniem.
Odwiedź oficjalną stronę i załaduj ponownie program.
Ohayo, wie ktoś może jaki router do LTE warto brać? Czytałem, że Huawei B315 jest dobry, ale ostatnio jego cena skoczyła :/ Czy coś innego w cenie 300-350 zł jest wartego uwagi?
Mam taki sprzęt:
Intel Core i5 650 3.2GHz
4 gb ram
Geforce GTX 460 SE 1 gb
W Rome 2 mapa kampanii mi zacina nawet na najniższych, Europa Universalis 4 również nie działa płynnie, podczas przesuwania kamery obraz się przycina.
Pytanie moje to co zmienić aby uzyskać płynność w tych grach. Czy dodanie 8gb RAM i karty GeForce GTX 750Ti GAMING 2G pozwoliłoby mi na komfortową rozgrywkę?
Powiem mi ktoś czym i jak najlepiej zdiagnozować co się dzieje z dyskiem? Strasznie mi zwolnił transfer danych na jednym + windows informuje, że dysk jest uszkodzony :/
No dysk jest uszkodzony xD Niech bedzie, że w ramach znajomości pierwsza diagnoza za free xD
Co ty nie powiesz Shay :F
Spoiler:
EDIt: Skanowanie pomogło.
Potrzebuje pomocy! Kupiłem nowy komputer mam 8 GB ramu (7,98 widzi system) windows 8, natomiast w opcjach warhammera widzi tylko 1991 MB... Jak to naprawić, bo się zacina na mapie kampanii a nie powinno :/ z góry dzięki.
Ja rozumiem że ktoś ma problemy z komputerem, ale szukać działu to widzę sie nie chce. Upomnienie. Pampa