Z racji tego, że jutro wyjeżdżam do Holandii muszę zawiesić uczestnictwo i mistrzowanie we wszystkich KO, w których biorę udział. Hasła zostaną przesłane Mefisto. Lista KO:
-WKO 31: Francja
-WKO 33: Węgry
-WKO 34: Gruzja
-MKO 23: MG
-MKO 30: Francja
Wersja do druku
Z racji tego, że jutro wyjeżdżam do Holandii muszę zawiesić uczestnictwo i mistrzowanie we wszystkich KO, w których biorę udział. Hasła zostaną przesłane Mefisto. Lista KO:
-WKO 31: Francja
-WKO 33: Węgry
-WKO 34: Gruzja
-MKO 23: MG
-MKO 30: Francja
Tak więc w wko31 i mko23 proszę o kontakt w razie czego. ;)
Dzisiaj od godziny 15 do poniedzałku mnie nie ma proszę o poczekanie z turami.
Udało mi się wcześniej wrócić.
Wolna jest Genua w MKO 23. Po hasło do Mefista lub Maryniasza. Litwa w WKO 34 też wolna. Po hasło do Blackhanda.
W WKO 33 wolne jest Bizancjum, po hasło do Maryniasza (i jeszcze się go spytajcie, czy na pewno jest wolne).
Wolny jest też Nowogród w MKO 23 (Swaciak gdzieś zniknął).
Ja chętnie pogram Litwą w WKO 34.
Nie chciałbyś może przejąć też Nowogrodu w MKO 23 :?:
Tu jest w miarę aktualna mapa (Nowogród to ten wielki ciemnoniebieski na północy):
http://s27.postimg.org/d6rvnkutv/MKO_23_tura_34_p.png
Genua (ta zielona, jeszcze większa) chyba też jest do wzięcia - spytaj Maryniasza albo Mefista o hasło.
Genua jest wolna, ale będę szczery, nie widzi mi się ją oddawać w ręce nowicjusza.
To wykluczone. Na Genuę prawdopodobnie będę mieć gracza. ;)
Od kiedy to MG - a raczej zastępca MG - szuka graczy na frakcje :?: Tzn. "przebiera" w graczach :?: MG nic do tego, kto przejmie.Cytat:
Zamieszczone przez Mefisto7
To że MG może szukać graczy na wolne stanowisko to nic nowego
1. Janker wyjechał prawdopodobnie przynajmniej na pół roku, więc nie taki już zastępca.
2. Zastępca ma taki sam zakres kompetencji, więc po co to rozróżnienie?
3. Jak już Andzia zarzucił - wszystko jasne. Mam dbać o dobro tej kampanii i na pewno nie dozwolić by na potężne, konkurencyjne drugiemu państwo wszedł ktoś najświeższy.
Jak coś jest do wzięcia to bym przyjął.
Jest - patrz trochę wyżej.
Nowogród w MKO 23 na przykład.
Byłem na konkursie unijnym finansowanym przez unię i miałem teraz egzaminy.Wszystkie tury postaram się zrobić jutro.
PS.Nie napisałem wcześniej bo byłem tak wykończony ,że nawet na kompa nie miałem czasu.
Jak jest coś wolnego gdzie nie gram to dajcie znać wezmę -stan obojętny.
Nowogród w mko23 chciałbym zabukować dla mojego kumpla, który też chce do nas dołączyć. Dzisiaj by przejął prawdopodobnie.
Cześć, jestem nowy na tym forum, wygląda że to ja jestem tym kumplem o którym pisze mefisto hehe :D
Jestem wprawdzie świeżakiem w KO ale ogarniałem dosyć długo Total Wary na singlu (wprawdzie dosyć dawno ale pamiętam co i jak)
Jakbyście mieli coś do odstąpienia to piszcie śmiało. Tym Nowogrodem oczywiście nie pogardzę :p
Pzdr
Edit: mefisto kazał mi napisać swój nick z dużej bo ma wielke ego ale ja sie nie ugnę :D
Tak taaak. Przed tym jak dostałem w WKO25 wpierdziel od Marata i AbuYusufa w 2 tury to też wspominałem o moim "harcie w singlu". :P
Skończyłem z klanem więc teraz wezmę więcej KO ...
Macie coś dobrego dla średnio doświadczonego gracza :D ?
Kończę swoją przygodę z ko. Przynajmniej na razie. Główne powody to brak czasu oraz chęci (już mi to nie sprawia aż takiej frajdy, a często wręcz męczy). Już od dawna nad tym myślałem, jednak wcześniej zdecydowałem się zmniejszyć po prostu liczbę kampanii do trzech. Teraz nawet nie daję rady ogarnąć trzech kampanii, więc muszę zrezygnować (każdą turę właściwie opóźniam :/ ).
Po hasła do moich państw pisać na pw i gg, jeszcze będę tu zaglądał jakiś czas.
A państwa są takie:
*Dania i Polska w mko30- oba jako jedność w ścisłym sojuszu, choć można znaleźć dwóch graczy. Polska ma sytuację stabilną, myślę, że Kijów i Biz uznają umowy, które jeszcze niedawno z nimi zawarłem, zatem Polsce zostanie wojna ze słabymi Niemcami. Polska ma kilka armii, ale niestety minus w skarbcu. Dania moim zdaniem jest w baaardzo dobrej sytuacji. Wojna z Francją nad którą ma przewagę, a której miasta pochłania zaraza. Dania ma bardzo dużo prowincji, silną i liczną armię i duży przychód. Nic tylko brać. ;)
*Anglia w mko33- bardzo silne państwo. Zajęta cała Brytania i pół Skandynawii. Przygotowane wojska na desant na Hiszpanię prowadzoną przez mg. Od południa sojusz z Francją, od wschodu pakty stalowe z Litwą i Polską. Ogółem też nic tylko brać, bo tutaj naprawdę jest super sytuacja.
*Niemcy w wko34- tutaj sytuacja średnia. Ostatnio porażki w wojnie z Francją i Anglią, ale już idzie wsparcie Polski, która podbiła Danię oraz silnych Węgier. Do tego podbite północne Włochy i zniszczone Mediolan i Wenecja. Na pewno da się coś ugrać. W razie czego Mefisto (Francja) jest gotów do rozmów dyplomatycznych. Podsumowując- nie jest łatwo, ale nie jest najgorzej.
Danię i Anglię nic tylko brać. Niemcy dla bardziej doświadczonego gracza, choć w razie czego pewnie Domen pomoże. ;)
Na koniec chciałem wszystkim podziękować za wspólną grę i przeprosić za różne spiny jakie tutaj były. ;)
Jak jakieś pytania to pisać.
Pozdro
Na mnie też już przyszła pora i niestety muszę zakończyć.
Nie mam czasu na granie, na komputerze też spędzam bardzo mało czasu a dochodzą mi egzaminy zawodowe i treningi tak więc muszę oddać swoje 2 ostatnie KO postaram się robić w nich tury do czasu aż ktoś się nie znajdzie do obsadzenia.
MKO XXXIII Bizancjum - jedno z najpotężniejszych państw w grze sporo armii sytuacja dobra.
WKO XXXIV Polska - sytuacja średnia da sie jeszcze pograć i coś zdziałać.
Uwaga !
Nie bd wchodził na forum praktycznie wcale tak więc o tym jak tury bd do mnie przychodzić informować mnie na GG :)
DZIĘKI ZA WSPÓLNĄ GRĘ ! :D
Trochę mi szkoda waszego odejścia , i chciałbym aby wszystko u was było dobrze , przynajmniej lepiej niż KO . Bo ja myślę że KO się już powoli rozpada , i mi też od ostatnio się odechciewa , ale jeszcze zostanę , poczekam może coś się zmieni .
Mamy znowu Imperium Ligurii do wzięcia w mko23. Bardzo silne państwo w prawie wygranej wojnie z Bizancjum.
Wolna jest chyba Kastylia i Maurowie (albo przynajmniej jedno z tych dwóch) w MKO 33.
I Anglia, i Sycylia.
Kastylia ja gram Maurami
Niestety ale Oddaje wszystkie swoje KO. Nie ma sensu zebym na sile robil tury i opoznial caly czas. Cala zabawa z gry uszła ze mnie :\ Dzięki wszystkim za wspólną grę. Porobie jeszcze nie ktore turki ale raczej rzadko bede wchodzil na forum.
Oto lista KO(po hasla do mnie lub mg):
Wko33- Litwa(sytuacja dobra)
Wko34-Egipt(sytuacja bardzo dobra)
mko23-Gruzja(sytuacja bardzo dobra)
Mko 25-bizancjum(sytuacja srednia)
Bc17/18(narazie nic sie tam nie rusza wiec nic nie wiadomo)
Rome2-tez zastopowane.
Thank you, See ya soon...
No szkoda Adi, jakby wróciła ci ochota na grę to nie zastanawiaj się tylko wracaj. ;) Zresztą nadal możesz robić tury w części KO, jeśli chcesz.
Co do tych wolnych frakcji:
Dla początkującego gracza polecam Litwę w WKO 33. Wojna ze słabszym już Kijowem, ale prowadzonym przez doświadczonego gracza, więc można się podszkolić, a jeśli się przegra to nie będzie wstydu. Ktokolwiek wygra w tej wojnie (Litwa albo Kijów) może liczyć na sojusz z moją Polską, w tej chwili zresztą obie frakcje mają pokój z Polską (Kijów ma sojusz a Litwa pona ale zagwarantowałem nie mieszanie się w ich wojnę, więc nie musicie się obawiać ataku). Litwa w tej KO należy do "mocarstw regionalnych" - nie jest tak silna jak "potęgi światowe" (Egipt, Francja, Polska, Bizancjum), ale mieści się zaraz w drugiej od czoła grupie najsilniejszych państw (razem z Sycylią, Kastylią, Gruzją i Węgrami). Istnieją więc dobre perspektywy i duże możliwości dla Litwy.
Chyba, że Adi ma jakieś zastrzeżenia - spytajcie go, czy możecie przejąć jego frakcję (bo może Adi nie chce, żeby jakiś świeżak przejął Litwę).
Jakiż zbieg okoliczności z otrzymaniem tury w mko25 i pierwszymi stratami... Adi nie umie przegrywać, ot cały ambaras. To nie pierwszy raz.
Wyjeżdżam od piątku do środy, jakoś powinniście sobie beze mnie poradzić przez ten czas. :D
Genua w MKO 23 jest ciągle wolna.
Genuę przejmę ponownie w mko23
na 2 ko mi czasu wystarczy :)
Wolne są Sycylia i Anglia w mko 33.
Anglia - sytuacja bardzo dobra. Podbite północne wybrzeże Francji, Niemiec, ciągle powiększanie terytorium. Ponadto desant na upadającą Kastylię, możliwość wzbogacenia włości o 2 tamtejsze miasta. Sojusz z Francją, wojna z Kastylią, jednak istotniejszych przeciwników póki co nie ma.
Sycylia - sytuacja dobra. Podbita najbliższa część Afryki. (Tunezja, Trypolis i to niżej). We Włoszech Ankona i Sardynia. Kraj obudowany sojuszami i ponami. Sojusz z Biz i Genuą, pon z Maurami i Egiptem, wojen brak. Sytuacja ekonomiczna nie jest najlepsza, ale za tym krajem przemawia fakt, że ma dostęp do Afryki, czyli może korzystać z wartościowych surowców handlowych. Kupcy w tej kampanii mogą być gromadzeni na jednym polu z surowcem, więc jak najbardziej polecam.
Krucjaty 14 do przejęcia Szkocja ,stan początek wojny z norwegami sojusz z Walią i Irlandią oraz pon z Anglią .
Preferencja dla nowych graczy -jest to KO dla nowicjuszy ale w razie czego każdy chętny zostanie przywitany z otwartymi rękoma.:D
Wjeżdżam jutro ,może sie okazać że nie będę miał dostępu do internetu ,wtedy na okres do końca maja będą mnie zastępować
Avasil:
Brytania 14Walia,WKO33Gruzja,WKO34Aragonia
Mefisto7:MKO23Polska,MKO33Egipt
z góry dzieki.
Ok Areo2 ma zasięg tak wiec bede aktywny w ko.
nie będzie mnie do niedzieli
gdyby jakaś tura doszła do mnie - proszę zaczekajcie
Wyjeżdżam na dwa tygodnie, więc tak:
MKO 23 - Bizancjum to w tej chwili miasto-państwo z miliardowym długiem, chyba (?) mamy tam MG, więc może spokojnie przeklikać,
WKO 33 - nawet nie wiem, czy ta KO w końcu dalej idzie czy nie, ale chyba jeszcze parę państw jest przede mną, więc katastrofa się nie stanie raczej jak parę dni postoi,
WKO 34 - tutaj jestem MG i pewien problem, KO często stoi jeśli nie interweniuje :/ . Jeśli jakiś zastępczy MG się szybko znajdzie, to przekażę hasła, inaczej gracze będą zdani na siebie.
O, i swoją drogą: DOMEN WYCZYŚĆ SOBIE SKRZYNKĘ!!! :D
Przez dwa tygodnie będę na wakacjach, powinienem robić tury w miarę na bieżąco, ale jakby były jakieś drobne obsuwy to proszę o wyrozumiałość.