Nie mają, bo to wszystko jest niesamowicie przejaskrawione i okraszone typowo polskim cynizmem, a Tomaszewski to od dawna pieprzy jak potłuczony.Cytat:
Nie rozumiem z czego ty się cieszysz, oni mają trochę [albo więcej] racji.
Wersja do druku
Nie mają, bo to wszystko jest niesamowicie przejaskrawione i okraszone typowo polskim cynizmem, a Tomaszewski to od dawna pieprzy jak potłuczony.Cytat:
Nie rozumiem z czego ty się cieszysz, oni mają trochę [albo więcej] racji.
Nie miał też nigdy tak słabo przygotowanego zespołu :D Ostatnie 2 sparingi z Bayernem Monachium i Standardem Liege były beznadziejne w ich wykonaniu. Szczególnie Bayern miotał nimi jak chciał. Całe szczęście, że mają w bramce Casillasa, który jest ich najlepszym zawodnikiem. Dotrwali do karnych i wygrali je, ale styl jaki zaprezentowali był słaby. Ze Standardem było ciut lepiej, ale były widoczne braki - za dużo błędów w obronie, beznadziejne straty piłek, niecelne podania, brak skuteczności i mało pomysłu na grę. Dopiero po wejściu Ronaldo trochę się polepszyła gra z przodu. Niestety cały zespół myśli tak samo: podawajcie do Ronaldo. A co jak go nie będzie? Tam nie ma komu pociągnąć zespołu do przodu. Ronaldo robi wielką różnicę w ich grze. Widoczny był też brak typowego rozgrywającego w środku pola. Khedira nie spełnia moich oczekiwań i póki co zalicza mierne występy. Mam nadzieję, że Ozil zmieni coś w środku pola.Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
[quote=Sam Fisher]Nie miał też nigdy tak słabo przygotowanego zespołu :D Ostatnie 2 sparingi z Bayernem Monachium i Standardem Liege były beznadziejne w ich wykonaniu. Szczególnie Bayern miotał nimi jak chciał. Całe szczęście, że mają w bramce Casillasa, który jest ich najlepszym zawodnikiem. Dotrwali do karnych i wygrali je, ale styl jaki zaprezentowali był słaby. Ze Standardem było ciut lepiej, ale były widoczne braki - za dużo błędów w obronie, beznadziejne straty piłek, niecelne podania, brak skuteczności i mało pomysłu na grę. Dopiero po wejściu Ronaldo trochę się polepszyła gra z przodu. Niestety cały zespół myśli tak samo: podawajcie do Ronaldo. A co jak go nie będzie? Tam nie ma komu pociągnąć zespołu do przodu. Ronaldo robi wielką różnicę w ich grze. Widoczny był też brak typowego rozgrywającego w środku pola. Khedira nie spełnia moich oczekiwań i póki co zalicza mierne występy. Mam nadzieję, że Ozil zmieni coś w środku pola.[/quote:1zpl8it4]Zgadzam się, też oglądałem tą nędzę, ale nie można zapominać że "10" w Realu jest Kaka, chwilowo nieobecny z powodu kontuzji. Ozil ma podobą charakterystykę i mam nadzieję, że wniesie sporo do tego zespołu. Tak na marginesie; zespoły Mourinho nigdy nie grają ładnie, za to niesamowicie skutecznie w ważnych meczach ;)Cytat:
Zamieszczone przez "odi.profanum":1zpl8it4
Ta "chwila" to 3-4 miesiące :D miał też kontuzję w poprzednim sezonie. Takie długie przerwy grze raczej nie pomogą mu w powrocie na szczyt.
A jednak Lech wygrał, mimo słabiutkiej dyspozycji i braku wielu czołowych zawodników. U siebie pewnie zagramy gorzej, bo ostatnio tak jest (choć oczywiście może być inaczej), ale jak utrzymamy 0:0 lub inny remis, to będzie fajnie, i wleci trochę kasy, którą zarząd znowu przepierniczy. Cóż, zastanawia mnie, czemu z uporem maniaka pchają do pierwszego składu Krivets'a, gra on fatalnie w każdym aspekcie. Z dobrej strony pokazał się za to pewien czarnoskóry obrońca, którego dotąd nie znałem (chyba nie zagrał zbyt wiele meczów w Lechu :P) ale dał radę. Arboleda też bardzo dobrze, no i bramkarz mnie zaskoczył.
Kolejny słaby i cienki mecz Lecha i to z drużyną co ma nazwę z kosmosu. Głownie to szczęście było, słupki i poprzeczki bramkarz dobrze, ale też popełnił kilka błędów, nie tyle co zawodnicy. Nie długo odpadną, mecz kiepski jak dla mnie.
A co Lech mial pokazać przeciwko drużynie 10x lepszej? 100x bogatszej i z 5x sensowniej zarządzanej? zastanów się co piszesz, ciesz się, że wygrali bo ostatnio to polskie kluby dostają po dupie nawet od brudasów z Azerbejdżanu... :lol: Grali kiepsko, ale wygrali i to się liczy. Wisła nawet tak nie potrafi zagrać, Legia podobnie ( choć z Arsenalem grali całkiem fajnie ) więc śmiało można mówić o sukcesie polskiego rzemiosła piłkarskiego. Btw gola strzelił murzyn:DCytat:
Zamieszczone przez OskarX
Która przechodzi kryzys i gryzie się na boisku?Cytat:
A co Lech mial pokazać przeciwko drużynie 10x lepszej? 100x bogatszej i z 5x sensowniej zarządzanej?
Od każdego dostają i będą dostawać nadal. Może ty jesteś brudasem.Cytat:
zastanów się co piszesz, ciesz się, że wygrali bo ostatnio to polskie kluby dostają po dupie nawet od brudasów z Azerbejdżanu... :lol:
Mówisz o tym błędzie przeciwnika w zdaje się czwartej minucie? Lech popełnił z 50 razy więcej błędów, ale to po prostu szczęscie, gdyby nie padl ten gol to bylby remis albo przegrana z taką słabą drużyną.Cytat:
Grali kiepsko, ale wygrali i to się liczy.
spominasz ten przegrany mecz, gdzie arsenal zdaje sie nie mial pelnego skladu. Od wymienionych druzyn jest juz lepsza Cracovia czy Polonia Warszawa, która te druzyny bije.Cytat:
Wisła nawet tak nie potrafi zagrać, Legia podobnie ( choć z Arsenalem grali całkiem fajnie )
1 wygrany mecz szczęściem to sukces? hahaha nie wspomnę o całej reszcie przegranych meczy przez kiepskiego lecha :lol:Cytat:
więc śmiało można mówić o sukcesie polskiego rzemiosła piłkarskiego. Btw gola strzelił murzyn:D
Jeśli ci tak ten 'kiepski lech' przeszkadza, to się nie interesuj. Zwycięstwo cieszy, wreszcie sie przebudzli, juz czekam na mecz u nas. Przy takim dopingu nie widze innej opcji, jak zwyciestwo.
Nie mogę z niektórych wypowiedzi, wchodzą i jak dzieci wypisują jakieś bzdury, gadają o brudasach z Azerbejdżanu, dno :roll: Nigdy nie zrozumiem, po co niektórzy na siłę się interesują, jak i tak mają to w dupie i wolą ponarzekać na zwycięstwo, pogadać o drużynach 10x lepszych i 100x bogatszych, jak to miały milion razy więcej sytuacji i tak dalej.
?Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit
Azerbejdźan piłkarsko to jakieś brudne zadupie gdzie nic nie rośnie. Mimo to ich drużyna potrafi rozklepać Wisłę. Czego tu nie rozumiesz? Że teraz piłka u nas jest tak beznadziejna, że trzeba się cieszyć że czasem uda nam sie pokonać kogoś lepszego, a nie wymyśleć o stylu. Stylu to polskie drużyny nie mają od 20 lat.
Nie grał Fabregas i van Persie. Veermalen chyba był. Przyjechali jak na taki sparing i tak bardzo mocną ekipą. Podobnym składem grali całą koncówkę PL więc chłopie, proszę cie zamilcz...Cytat:
spominasz ten przegrany mecz, gdzie arsenal zdaje sie nie mial pelnego skladu. Od wymienionych druzyn jest juz lepsza Cracovia czy Polonia Bytom, która te druzyny bije.
Cytat:
zastanów się co piszesz, ciesz się, że wygrali bo ostatnio to polskie kluby dostają po dupie nawet od brudasów z Azerbejdżanu... :lol:
Właśnie widzieliśmy w czwartek, jak to Lech ,,dostaje od każdego" :lol:Cytat:
Cytat:
Grali kiepsko, ale wygrali i to się liczy.
Znasz przysłowie ,,gdyby babcia miała wąsy..."?Cytat:
W przekroju meczu Lech wcale tak drastycznie nie odstawał od Dnipro. Obiektywnie stwierdzając, w pierwszej połowie mecz był wyrównany, z lekkim wskazaniem na mistrza polski. Dopiero w drugiej drużyna z Ukrainy zaczęła cisnąć, ale w rezultacie nie przyniosło to im bramki.
Nie ma co wyciągać jakichś daleko idących wniosków po jednym meczu ; takie stwierdzenie znacznie bardziej pasowałoby do gry Lecha w sezonie 2008/2009.Cytat:
więc śmiało można mówić o sukcesie polskiego rzemiosła piłkarskiego
Jakiej ,,całej reszcie" ? Masz na myśli te ledwie 3 przegrane mecze w eliminacjach LM, gdzie faktycznie, Lech nie błyszczał, ale też nie został zdruzgotany?Cytat:
,,Kolejorz" wygrał na wyjeździe, a to bardzo ważne.
No i nie zapominajmy, że po meczach w Europejskich pucharach, nasze drużyny są w lekkim dołku, z wyjątkiem Polonii, która gra jak na razie nieźle :D
Nie, żebym był po jakiejś stronie, ale Maharbal, czemu 3 mecze przegrane to zaledwie, a 1 wygrany to dobry wynik?
Smuda już rozmawiał ze Smolarkiem, mam wielką nadzieję na jego powrót :D Co do Lecha to się okaże w następnych meczach, niech się cieszą z tego jednego gola :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Widzę, że bez echa jakoś przeszło powołanie Boenischa do narodowej kadry.
Boenisch? No fajnie, że go powołali, chociaż to chyba pokazuje, że już odpuścili sobie Koscielnego, co już takie fajne nie jest.
Proszę, zamilcz, jak masz takie głupoty wygadywać. Polonia? Ok, całkiem fajnie im idzie. Ale Cracovia? Weź pod uwagę, że Legia jest świeżo po przebudowie drużyny. Zanim trener narzuci swój styl i taktykę, zanim nowi piłkarze się zgrają i utworzy się z tego prawdziwy zespół musi minąć trochę czasu. Póki co nie jest różowo, największe braki są w defensywie...Cytat:
spominasz ten przegrany mecz, gdzie arsenal zdaje sie nie mial pelnego skladu. Od wymienionych druzyn jest juz lepsza Cracovia czy Polonia Warszawa, która te druzyny bije.
Jedyny mecz, który naprawdę zawalili, to derby z Polonią. Z każdym meczem widać w ich grze poprawę. Jeśli tendencja będzie się utrzymywać, powinni powalczyć o mistrza.
A skąd wiesz, jak tam jest? Widziałem, jak grał taki Inter Baku, całkiem ułożona, ambitna drużyna, myślisz, że w mniej znanych krajach piłka nie może się rozwinąć, bo nie i już? Nie rozumiesz chyba, o czym piszesz, bo teraz zupełnie coś innego, strasznie kręcisz.Cytat:
?
Azerbejdźan piłkarsko to jakieś brudne zadupie gdzie nic nie rośnie. Mimo to ich drużyna potrafi rozklepać Wisłę. Czego tu nie rozumiesz? Że teraz piłka u nas jest tak beznadziejna, że trzeba się cieszyć że czasem uda nam sie pokonać kogoś lepszego, a nie wymyśleć o stylu. Stylu to polskie drużyny nie mają od 20 lat.
Powołanie Boenischa jest całkiem ciekawą informacją, zobaczymy, jak się sprawdzi. Jeden dobry obrońca może sporo zmienić, bo bramki tracimy przede wszystkim przez błędy na którejś ze stron.
haha, cwaniak wyedytował posta, ale wpierw pisał o Polonii Bytom :lol:Cytat:
Polonia? Ok, całkiem fajnie im idzie.
No widzę tyle, że ich reprezentacja odkąd powstała to wszystkim ssie, ich kluby to jakaś amatorka (może kilka jest ciut lepszych), nie mają praktycznie żadnych piłkarzy w czołowych ligach europejskich. Mam dalej wymieniać dlaczego ich nazywam zadupiem piłkarskim? Co mnie obchodzi, że jedna drużyna jest ambitna i ułożona? Zmienia to całokształt ligi? Czy kultury piłkarskiej? Przy nich Polska ma się czym pochwalić, niestety nasz "progress" doszedł do tego momentu uwstecznienia, że ich dogoniliśmy.
Z tym polskim rzemiosłem piłkarskim to była ironia :) ;)
COŚ się może zmieni po 2012.
Btw, z tego co ja wiem to Koscielny gra na srodku z Veermalenem w Arsenalu, Clichy na lewej, więc Boenich grałby u nas na lewej a Kościelny z Zewlakowem do środka. Calkiem fajna ekipa na obronie.
Jak trzymają najlepszych piłkarzy w lidze, to nic dziwnego, Rosja też tak robiła i dobrze sobie radziła. Nie chodzi przecież o ligę, bo to nie były mecze cała 1 liga Azerbejdżanu vs extraklasa, możliwe, że jest tam parę wyróżniających się klubów, a reszta kompletnie ssie.
No ich kielbasa... wróć... vicemajster, okazał się lepszy od naszego ;)
Co do Kościelnego, to chyba miał się spotkać ze Szmudą przy okazji meczu Legia - Arsenal i chyba olał to, więc raczej ma naszą reprezentacje gdzieś. No chyba, że od tamtej pory się coś zmieniło, bo przyznaję, że nie śledze zbytnio tego tematu, wolę się skupić na sprawach transferów w Juve ( btw. kupili Krasica i wypożyczają Aquilaniego z L'poolu ;) ). Gość wietrzy pewnie szanse w reprze Francji, która po blamażu będzie przemeblowana - a dobre występy w Arsenalu mogą mu zapewnić powołanie ;) Także nie ma co gościa na kolanach prosić, trzeba mieć swój honor. Zawsze można Zakościelnego wziąć do kadry 8-)
A wracając do zagranicznych klubów i okienka transferowego, w Serie A zbroi się Genoa, kupili Rafinhe z Schalke, czy Veloso oraz Luce Toniego. Całkiem niezły składzik im się szykuje, może być ciekawie w lidze. Start już za tydzień ;)
Hmm...może faktycznie trochę przesadziłem.Cytat:
Zamieszczone przez kizi
Przecież 2 wygrane ma Lech.
Eduardo da Silva przeszedł do Szachtara...Cytat:
Zamieszczone przez Marat
Lech mnie zdziwił... a raczej Dniepro, ale to w piłce jest akurat fajne, że i faworyci przegrywają, tylko, że uważam ten mecz za "wypadek przy pracy". Polska pilka klubowa leży i kwiczy...
Racja, już drugi raz mi ktoś zwraca uwage, gdy o tym mówie :lol:Cytat:
Eduardo da Silva przeszedł do Szachtara...
Nie rozumiem, skąd taki wniosek - nie edytowałem fragmentu o Polonii, tylko o Boenischu.Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit
Tylko ,że Polonii idzie naprawdę dobrze ;) Smolarek rlz
Nie Ty, ten, którego cytowałeś ;)Cytat:
Nie rozumiem, skąd taki wniosek - nie edytowałem fragmentu o Polonii, tylko o Boenischu.
Bełchatów pokonał Ruch 3:2, podoba mi się to, że jest sporo bramek. Mam nadzieję, że wyznacznik ilości goli na mecz wyniesie w tym sezonie sporo, bo to jeden z ważniejszych czynników atrakcyjności ligi.
I dlatego Bundesliga jest o niebo lepsza. Dla przykładu, licząc dzisiejsze i wczorajsze spotkania, wychodzą nam 24 bramki na 7 rozegranych meczów, co daje nam średnią powyżej 3 goli na jedną grę. ;) Nic, tylko usiąść sobie z chłodnym Strongiem i oglądać Eurosport2 ;)
Oj tak zgadzam się . Ogólnie Liga Szkopów jest najbardziej bramkostrzelną ligą, razem z Hiszpańską ;)
Barca z Superpucharem.... Messi hattrick, wiem, że rok MŚ...wiem, że powinien wygrać ktoś z mistrzów świata... wiem taka tradycja... rozumiem Messi daleko na mundialu nie doszedł(no ale mimo, że nie strzelił bramki to ciągnął Argentynę)...no ale cóż ponad 40 bram w tamtym sezonie, teraz znów zaczyna świetnie grać, należy mu się złota piłka fifa.... ale pewnie dostanie ją Snaijder lub Iniesta/Xavi.....
Poza tymi wymienionymi, to dodał bym Robbena ;) fantastycznie grał na MS. Z przyjemnoscia sie ogladalo jego akcje na skrzydle.
Dla mnie to on miał za "szklany" sezon, choć i tak lepszy od poprzednich... no i mimo wszystko z Holandii to Wesley bije go na głowę w oddziaływaniu na grę jak i w kraju, tak i Interze...
No tak, często dopadają go kontuzje niestety, a za Messim nie przepadam akurat, choć niczego mu nie ujmuję ;)
Aquilla jesteś fanem Realu ? :P Z mojego otoczenia Messiego nie lubią tylko fani Realu i pedałkowatego Ronaldo :D Choć i tak większość to zwolennicy talentu Leo ;) Łącznie ze mną :D
Złotą Piłkę po MŚ zawsze dostaje ktoś z Mistrzów, przykładem na to niech będzie Cannavaro. Liczę, że dostanie Xavi, zasłużył sobie na jakieś wyróżnienie :).Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
Cytat:
Aquilla jesteś fanem Realu ?
Nie jestem kibicem żadnego zagranicznego klubu.
Dzis licze na kolejne 3pkt. i obroniona pozycje vicelidera.Zas w przyszly weekendzik czekam na Lecha w Bialymstoku.Licze na zarabiaste widowisko a nie pilkarskie szachy ;)
Aquila jaki typujesz wynik :?: Moj 2-2
Jeśli również mogę typować to 1-0 dla Waszych... Nie będę optymistycznie typował wyniku, bo jesteśmy trochę w dołku :roll:
Wynik z Cracovią ? stawiam na 2:0, chyba sie przebudzili. Odnośnie wyniku z Jagą to wiecej bede wiedzial po dzisiejszym meczu.