Mi petyhorce nie szarżują.
Wersja do druku
Mi petyhorce nie szarżują.
Cytat:
Nie wiem czy komuś to się przyda ale grafika wali się chyba tylko przy węgierskiej piechocie.
Jednostki i roostery są już przerobione, także takie informacje są już zbędne.Cytat:
Przy petyhorcach też wywala :)
k.m mam pytanie mam moda już od dawna i w czasie bitwy mam anomalia graficzne i w większości po bitwie mnie wywala,jest to bardzo fajny mod ale te wywalanie zniechęca czy jest coś poprawione żeby było przyjemnie powalczyć.
k.m
możesz powiedzieć czy zostały przeprowadzone jeszcze jakieś zmiany? Coś typu nowe/zmienionie jednostki, zmiany mapy, zmiany postaci i ich umiejscowienie itp
Cadet spróbuj wgrać ten plik do moda, usunąłem stamtąd hajduków i petyhorców i po prostu zastąpiłem innymi jednostkami, na początku oczywiście będzie chodziło lecz z biegiem czasu komputer może rekrutować te jednostki...ale zawsze coś :) (mam nadzieje że twórcy nie będą mieli za złe lekką edycje tego pliku :o)
Dotyczy to oczywiście graniem RP
(polecam zrobić kopie zapasową poprzedniej wersji pliku)
http://chomikuj.pl/goro4
(z racji wielkości pliku powinien być on do pobrania za darmo)
Ok dzięki zrobię to i zobaczymy czy będzie ok czy nie :D
No spoko jestem w 49 turze i jak na razie jest ok
Dzieki za plik który zmienia sens grania w tego moda jak dla mnie
Mam pytanie.
Czy robiliście coś z finansami rzeczpospolitej na początku?
Nie pamiętam już ile dokładnie ale mi zarabia się ponad -30000
Witajcie zainstalowałem moda, pozbyłem się map.rwm ale czy z plikiem czy bez nie widzę moda w Steamie do odpalenia Gry - mam Total Wara Kingdoms, widzę pozostałe mody prócz Potopu.
Help :)
Czasem mryga mi grafika podczas bitew, czy są jakieś patche dla tego moda ?? Może jakieś dodatki ? i jak sobie dać rade z kasą grając Rzeczpospolitą :) Toż to bankruty :)
Spam usunięty. Za następny polecą już osty.
Witam czy ktoś posiada jakieś informacje o pracach nad modem pozdrawiam.
Będzie w końcu ta nowa wersja czy nie?
"Kiedy premiera/nowa wersja?" Moderzy często słyszą te pytania, ale żeby tak ktoś zapytał: "Może wam w czymś pomóc?" To już jest ewenement :D
Bzdura, to tylko wymówki. Moderzy nie są nadludźmi obdarzonymi boską mocą, każdy zaczynał od zera. Do mnie zgłosiło się dwóch gości, jeden nauczył się robić symbole frakcji i karty jednostek, choć z obróbką grafiki nie miał wcześniej do czynienia, drugi napisał dla mnie kilkanaście długich tekstów do preview frakcji po angielsku, choć nie jest to jego ojczysty język. Z własnego doświadczenia wiem, że wiele spraw, które osobie nowej w tym temacie wydawać się mogą na początku czarną magią, okazują się potem banałem. Do modowania potrzebna jest tylko chęć przeznaczenia na to części swojego wolnego czasu, nic więcej :)
A prowadzicie coś w stylu "nabór" do grupy moderów? Czy po prostu osoby które się zgłoszą do pomocy są przyjmowani po uprzednim "szkoleniu"?
Zaraz nas pewnie jakiś moderator pogoni za offtop, ale nic to ;)
Owszem, prowadzi się nabór, polega to na opublikowaniu ogłoszenia z wypisaniem spraw, którymi trzema się zająć i/lub "stanowiskami", które trzeba obsadzić (grafik, skrypter, itp). W moim przypadku zgłosiłem zapotrzebowanie na researcherów, zgłosiło się dwóch, no i jeden z nich został później grafikiem, gdy wyraził chęć spróbowania swoich sił w tym temacie :)
Witam. Mógłby ktoś powiedzieć jak zainstalować part2? 1 jest od razu spakowany w winrar i wystarczy go wypakowac do folderu a w 2 wyskakuje wyszukanie odpowiedniego programu.
Hellvard A teraz jest zapotrzebowanie na kogoś?
Jeżeli pytasz o Potop, to powinieneś pogadać z ordenusem22, chyba tylko on jest jeszcze aktywny z całego zespołu. Pomagam mu czasami, choć raczej jako doradca niż osoba bezpośrednio pracująca nad tym projektem. Jeśli pytasz o mój mod, to i owszem ;)
Owszem, a właściwie to przemianowany na Ad Mari a Mare ;)
Mógłbyś dać mi link do niego ? Jest do niego temat na tym forum?
A tak właściwie to śmieszna sytuacja bo mi kiedyś polish kingdom zwalił teutonica.
Na naszym forum jest jeszcze pod starą nazwą, a konkretnie w tym temacie. Niestety nie jest to usystematyzowane, doradzam kliknięcie w link w mojej sygnaturze, albo tutaj
ey ey ale to już w temacie AMAM'a, bo cię zaraz admun jaki pogoni
Co do tematu, to trochę ciężko zgłosić się do pomocy, biorąc pod uwagę, że nie wiemy co zostało ukończone i zmienione a co nie. Jeżeli Ordenus22 czyta, to niech wie, że dobrze (według mnie :P) byłoby wypuścić dokonane postępy, tak żeby ocenić co jest fajne a co nie i co jest gotowe a co nie.
Fakt, dobrze by było wiedzieć co zostało dodane/poprawione względem ostatniej udostępnionej wersji. Sam bym się temu przyjrzał i może coś poprawił, ale ciężko z wolnym czasem :/
Czy ten mod da się odpalić na Steamowej wersji Medievala?
Mógłby ktoś wrzucić nieuszkodzony part 2? Bo ten na dropboxie nie działa xd
Czy jest szansa na wyjście teraz jakiejkolwiek nowszej wersji tego moda? czy nie ma takiej możliwości? tak samo jeśli chodzi o usystematyzowanie 1 strony z Downloadem...
No tak dokładniej to chodziło mi po prostu o jakąś "stabilną" wersję, którą można pobrać z jednego-dwóch źródeł bez problemu. Chciałem wczoraj sobie pobrać i znowu poczuć XVII-wieczny proch a tu d*pa bo link nie działa :/