Cytat:
IMO i tak wciąga nosem większość rodzimych kopaczy. Sam fakt, że do Polski przechodzi facet, który tyle się nagrał w dobrych klubach, jest powodem do pewnego zadowolenia. Można by powiedzieć, że przychodzi tylko zarabiać na emeryturkę, ale z tego, co czytałem, jest cholernie ambitny i chce być gwiazdą drużyny, i zresztą całej ligi. To raczej dobrze, o ile nie zacznie wchodzić w konflikty z resztą ekipy i trenerem. Problem jest inny: pogra rok, może dwa, i co później? Kolejnej okazji za darmo będą szukać?
Wątpię, nie młody już jest, ciągła obniżka formy, u nas starsi gracze (prócz Frankowskiego) wcale nie mają lekko, taki Kew Jaliens grał nawet w reprze Holandii, a ładnie go tyrają. Zauważ, że to nie jest transfer Zagłębia czy Górnika, ale LEGII. Ona powinna sprowadzić 2 razy lepszego gracza, biorąc pod uwagę, że poprzedni sezon był dla niej niezbyt ciekawy i że gra w pucharach, a chyba działacze nie chcą się znowu skompromitować.
btw mam wrażenie, że mówisz o Ljuboji, czy jak on tam ma, a ja pisałem o Eduardo ;)