No i ładnie... Remis Brazylii, remis Argentyny. To będzie ciekawy turniej...
Wersja do druku
No i ładnie... Remis Brazylii, remis Argentyny. To będzie ciekawy turniej...
Pokory, dzięki indolencji selekcjonerów to się uczą od 2002 roku....Problem Brazylii jak wspominałem wcześniej, Argentyny i innych reprezenytacji to sztab trenerski....Brazylia ma jeszcze jeden problem, ze jest organizatorem MŚ, a co za tym idzie to jedyny turniej z gra o punkty, gdzie może cos się wykrystalizować...Jak ciężko złapać formę bez spotkań o punkty, to wiedzą chociażby Portugalczycy i Niemcy, więc póki co, tradycyjnie będę im kibicował, ale jak nie poukładają linii pomocy, Ramires i Ganso nie zaczną grać swojej piłki, to może być smutno...Ale przez to ciekawszy turniej się robi, a o to chyba chodzi :)Cytat:
Zamieszczone przez Czik
Nie przepadam za nimi, bo zawsze są strasznie butni, uważają się za faworytów i gwiazdorzą, a teraz mają w tym nowego przodownika - Neymara. Tej młodzieżowej ferajnie przyda się nauczka przed Mundialem i licze, że takową będzie Copa America.Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Słabo Brazylia, słabo Neymar i ogólnie słaby mecz. Jestem ciekawy jak to się dalej potoczy w tym turnieju i czy kłopoty z powrotem Canarinhos do Joga Bonito nie są tylko wymysłem goal.com ;)
Brazylia już dawno temu przestała grać Joga Bonito i nie zanosi się żeby w najbliższym czasie coś się zmieniło w tej materii. Obecnie lepszym składem od Brazylii dysponuje Argentyna ale tu niestety zawodzi tradycyjnie ich największa gwiazda Leo który umie grać ale tylko w Barcelonie a jak za plecami nie ma Iniesty czy Xaviego to nagle okazuje się że jest do ogrania jak każdy inny gracz na Świecie. ;)
Messi mocno bazuje na klepkach z Iniestą i Xavim, jak nie ma z kim grać wymiany piłki na przestrzeni 2 m to ciężko mu z piłką przejść całą obronę :D.Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
Swoją drogą... Bójcie się, kluby ekstraklasy. Maciej Skorża ewoluował taktycznie. Z taktyki 9-0-1 na taktykę 7-0-3...
Ale odkryłeś amerykę... powiedz mi, który zawodnik sam wygra mecz? Jeśli nie będzie miał zawodników do gry to nic nie zrobi. I to można napisać o każdym. Może Krysia jest lepsza? :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
Owszem, Brazylia słabo, ale jest to też wina dobrze przygotowanej i zorganizowanej obrony Wenezueli. Nie ma tam zresztą takiego snajpera do zdobywania bramek, któremu można podać piłkę i z przygotowanej pozycji uderzy, strzelając bramkę. Neymar i Pato to napastnicy, którzy grają najczęściej na skrzydłach, rzadko na szpicy. Robinho nie błyszczy formą, a i tak jak w.w zawodnicy jest często skrzydłowym w Milanie. Fred nie ma ogrania na Europejskich boiskach, więc może dać sobie radę tylko ze słabszymi obrońcami, bo ci w Brazylii do wybitnych nie należą. Ogólnie Ganso zawiódł, który miał rozgrywać piłkę. Zobaczymy, może się to rozwinie w następnych meczach.
Fred grał parę lat w Olympique Lyon, czy więc można mówić, że nie ma ogrania na europejskich boiskach? Chyba, że źle Ciebie zrozumiałem i chodzi o aktualny stan rzeczy, gdyż strzela teraz dla Fluminense :) Ale zgadzam się co do najistotniejszego problemu Brazylii, do braku "egzekutora".
http://ca2011.com/jogadores_individual. ... 2893c2fe8e
Dopowiem i tak w sumie nic odkrywczego :D ...Więcej tu media robią zamieszania, często robiąc porównania, ferując wyroki odnośnie zawodników, czym jest piłka nożna w Brazylii każdy wie, swego czasu miałem kiedyś do poczytania sobie na brazylijskiej internetowej stronie, co się działo po blamażu Dungi jako trenera, i u nas to pełna kultura :DCytat:
Zamieszczone przez Czik
Co do obecnego selekcjonera, cóż dziwią mnie niektóre powołania, nie mówię że ci są źli, jest to drużyna utalentowanych graczy, ale którym robi się krzywdę porównując do niektórych do dawnych gwiazd....Powtórzę tak, jeżeli nie zmienią sztabu szkoleniowego, coś na wzór Scolariego co zrobił, nie wprowadzą wtedy wydawało się zamordystycznych metod, to CA, czy też MŚ dla Brazylii mogą być smutne, chciałbym jako ich kibic od wielu lat, by zaczęli grać na miarę możliwości, ale nazwiska nie grają....
Podobny problem mają zespoły wielu zespołów z Ameryki Południowej, widać różnicę, jak grają, często efektywnie i efektownie na europejskich boiskach, czy też w rodzimych swoich ligach. Jak dochodzi do reprezentacji, ci co widzieli ostatnie MŚ w RPA, czy Puchar Afryki, widzą,ze coś jest nie tak z ich selekcjonerami...