-
A jak się usuwa map.rwm i gdzie tego szukać ? I gdzie się wrzucało tekst, bo tego już nie pamiętam, a wiem że gdzieś włoski text do bellum mam więc nie będzie z tym problemu. Z tego co teraz patrzyłem to automatyczny zapis ostatni mam sprzed roku , ale nie wiem może tak czy siak on jakoś działa, wiem że w innych modach działa (call of warhammer). Nie wiem czy to ma jakiś wpływ ale mam wyłączone ruchy przeciwnika.
-
Ten plik jest w katalogu ...\Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7\data\world\maps\campaign\cu stom\Ufficiale\ i może być drugi, ale nie musi w ...\Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7\data\world\maps\base\. Usuń oba. Po ich usunięciu gra się będzie uruchamiać dłużej.
Z kolei tekst jest w ...\Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7\data\text\. Usuń wszystkie pliki jakie tam są i wrzuć tam text włoski.
Wrzuć tu zawartość pliku log, który powinien być w ...\Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7\logs\. Jeśli jest długi to wrzuć go gdzieś na jakiś serwer i daj linka.
-
Witam. Usunąłem map.rwm z obu plików, wrzuciłem włoski text. Jak włączam grę dalej jest po polsku a jak próbuję włączyć któryś z zapisów to ładuje się dłuższą chwilę, pojawia się czarny ekran i gra się wyłącza. Macie jakiś pomysł? ;d
-
Po wrzuceniu włoskiego tekstu musisz usunąć wszystkie pliki bin z katalogu text.
-
Usunąłem niestety dalej się wyłącza, dalej mam menu po polsku i wywala grę podczas ładowania bez żadnych komunikatów. Hmm a czy powrót do oryginalnego języka jest tu naprawdę konieczny ?
-
Towarzysze broni, nadeszła wiekopomna chwila dla wszystkich w Belluma pocinających. Niejaki vsivak, rycerz z południa, prawdopodobnie Królestwa Czech i Moraw ogłosił, iż nakazał księżom bardziej ochoczo do swej pracy się garnąć. Dzięki jego wytężonej pracy na rzecz całego europejskiego rycerstwa, błąd z brakiem rekrutacji księży przez AI został rozwiązany. TADAAAAAAAM!
http://www.twcenter.net/forums/showt...1#post15171301
-
Zdolny człek, chwała mu. On i przy submodzie do najnowszego Broken Crescent 2.4.2 pomaga, w eliminacji nielicznych bugów. A rozgryzłeś na bazie jego zmian w czym był problem z rekrutacją kapłanów?
-
W pliki nie patrzyłem, pocinam ostro w innego moda, ale z tego co pisał, to był problem w EDU i EDB. W EDB obniżył replenish rates, z kolei w EDU pousuwał recruit_priority_offset. Zmienił też linię <!-- PRIEST CONTROLLER --> w jednym z plików xml. Tylko że pojawia się problem, bo jego pliki będą działać z czystym BC 7 (i chyba też submodem Enchanced Submod czy jakoś tak), natomiast nasz megasubmod ma poprzerabiane i EDU i EDB, więc trzeba by ręcznie przeklepywać jego zmiany.
-
A nie można zmienić sobie dziedzica frakcji w BC 7 ? Nie ma submoda na to jak do BC 6.3 ??
-