Dzięki. Albo jeszcze Wino jest nadzieją. :)
Wersja do druku
Dzięki. Albo jeszcze Wino jest nadzieją. :)
Linki z pierwszego posta uaktualnione, innych (np. Exara) nie posiadam.
Co oznacza alternatywny money script? Wieksze, mniejsze koszty ?
Mniejsze kary finansowe
Witam. Mam dwa pytania. Szukałem w różnych tematach ale tyle tego jest, że albo przegapiłem, albo się nie dokopałem.
1. Jak to jest z tymi statkami handlowymi? Nie mogę dojść jak je werbować.
2. Czy można, jeśli tak, to w jaki sposób zmienić dziedzica tronu?
Z góry dzięki za odpowiedź. Mod (+ten submod) jest zajebisty. Nigdy się tak dobrze nie bawiłem w single w TW. Gra Francją wciągnęła mnie na maksa. Pozdrawiam.
1. Musisz rozbudować port aby móc rekrutować statki handlowe, najlepiej przenieść Stolicę do nabrzeżnego miasta i tam rozbudować ów port. Szkolisz flotę kupiecką (same statki handlowe, nie możesz w tym czasie robić wojennych), wysyłasz na 4 turowy rejs (po tym czasie statki powinny się załadować) i wracasz do portu. Warunek, port musi być w Stolicy, więc dlatego już wcześniej wspominałem o stosownym przeniesieniu, wpływasz do portu i po turze statki się rozładują. Choć nie pamiętam czy floty handlowe są w 7.0, w 6.3 są na bank, w 7.0 mogli z tego zrezygnować.
2. To było tyle razy już wałkowane, że już nie będę tego opisywał
Gram Rusią suzdalską z megasubmodem 2 Wino 19/04 i mam błąd nie do ominięcia podczas 118 tury, gdzie wywala mi przy ruchu bułgarów nadwołżańskich.
Teraz w raporcie nie wyświetla mi nic specjalnego choć przedtem był błąd AncillaryExits Kingmaker2. Czy wogóle ta wersja submoda jest aktualna?
118 kojarzy mi się z niewłaściwą kulturą Bułgarów i budową portu, a w zasadzie z rekrutacją floty, bo coś tam było namieszane przez włochów, że Bułgarzy to islam, a flotę mają jak dla rusi i to wywalało, ale zabić się za to nie dam.
Megasubmod podmienia chyba tylko budynki na kulturę islamską, a sunnitami jak byli tak są. Ciekawe czy jak pokonam tą frakcję wcześniej to problem zniknie.Nic patrzę dalej na forach.
Ktoś wie jak ominąc ten błąd podczas ładowania tury, wywala mi na mongołach, 148 tura.
16:42:50.554 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
: PercentageUnitCategory needs a living character with an army.
when testing <PercentageUnitCategory> condition
16:42:50.601 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
when testing <PercentageUnitCategory> condition
16:42:50.617 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>