Ok, średnia ocen użytkowników na Steam na tą chwilę to 89% pozytywnych komentarzy, recenzje prasowe też pozytywne.
Wniosek: Można zamawiać bez obaw :)
Wersja do druku
Ok, średnia ocen użytkowników na Steam na tą chwilę to 89% pozytywnych komentarzy, recenzje prasowe też pozytywne.
Wniosek: Można zamawiać bez obaw :)
Opinie raczej pozytywne rzeczywiście i chyba zamówię na weekend ^^. Ale się jeszcze zobaczy co powiedzą stali spamerzy hi hi.
Ja dopiero w kwietniu sobie zamówię. Nie ma co się śpieszyć, może nawet stanieje. ;D
Zagrałem sobie półtorej godziny kampanię prologu, więc podzielę się pierwszymi wrażeniami.
Gra wymaga optymalizacji graficznej, ale jest całkiem nieźle. Zdecydowanie dla mnie na + są informacje które uzyskujemy o jednostkach w czasie bitwy, nie trzeba klikać encyklopedii, żeby się dowiedzieć, że jakie jednostka ma zasady specjalne (np. dobre przebijanie pancerzy). Jako, że mam całkiem sporo godzin w R2 i go ogarniam, to ogarnięcie interfejsu i wszystkich okienek nie zajęło mi dużo czasu (bo jest sporo różnic w stosunku do R2). Natomiast nie podobają mi się ikony budynków - trzeba czytać opisy, żeby się dowiedzieć jak działa dany budynek, CA mogło się bardziej postarać. Sama mapa kampani jest bardzo ładna. AI daje radę, chociaż zauważyłem, że w bitwie zaczynającej prolog huńscy łucznicy koni zachowywali się dosyć biernie, a lansjerzy jechali na pałę do mojej wioski i złapałem ich włócznikami. Starcia są dłuższe, a jednostki pękają szybko po śmierci generała, lub szarży na tył.
To tyle ode mnie, idę grać dalej :D
Nie wierzcie im, są opłaceni przez CA i SEGA. Każdy dostał w prezencie koszulkę z nadrukowaną twarzą Lusteda.
Prolog nie jest zbyt wymierny jeśli chodzi o bitwy, bo przeciwnik dostaje dość duże kary do morale.
Wiem że to zależy od netu, ale ile czasu zasysaliście? Chyba się dziś złamię... :D
Jak mogę pobrać DLC do Attili?
DLC jest od razu dostępne w grze.
Voituś nie gorączkuj się tak ;). A tak na poważnie jeśli ludzie po powiedzmy 2-3 tygodniach grania będą pozytywnie wyrażać się o grze wtedy faktycznie warto kupić.