[/quote:2nlwbenw]Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Daj linka na to, poczytam.
Wersja do druku
[/quote:2nlwbenw]Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
no cóż, tę informację sprzedaje m. in. portal wagina.com.pl.
bez złośliwości podaję...
w googlu o tym macie.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... w_CBA.html
niezły czarno-czerwony romans. pewnie najpierw oni u niego robili, później w ramach rewanżu on u nich :lol:
Ależ proszę ;)Cytat:
http://www.avert.org/age-of-consent.htm
A ja bez złośliwości zaproponuję Ci, żebyś czasem poczytał coś poza frondą i nauczył się wreszcie korzystać z internetu.Cytat:
no cóż, tę informację sprzedaje m. in. portal wagina.com.pl.
bez złośliwości podaję...
Dziękuję za linka...Myślałem że posiłkowałeś się inną stroną, ciekawe skąd oni mają te dane :lol: ...Tym bardziej że według mojej wiedzy, nie mogli uzyskać oficjalnego potwierdzenia na pedofilię w Watykanie. Co innego zamiatanie pod dywan takich spraw, a co innego legalne oficjalne przyzwolenie...Tym bardziej że dane innych krajów są wyssane z palca, myślę że rapsod mógłby doprecyzować to dokładniej...Co do mojej oceny, strona cokolwiek bazuje na utartych negatywnych stereotypach, ja też nie odczuwam najmniejszego entuzjazmu do Watykanu, wręcz jest mi obojętny, (bardziej katolikom nastręcza problem interpretacji ich działanie) ale powstrzymałbym się z ferowaniem poglądów o legalności pedofilii w Watykanie.Cytat:
Witia
W Krakowie to widać, jak na dłoni, ale w moich stronach też niestety można to zaobserwować. :roll:Cytat:
Zamieszczone przez glaca
na całym świecie istnieje szereg tego typu przeżytków prawnych, należą do nich m. in. często przytaczane na portalach rozrywkowych prawa precedensowe, lokalne w USA. Należy także do nich np. prawo uniwersyteckie, które wprowadza obowiązek uwzględnienia przed egzaminem podania piwa domagającemu się go studentowi. Pytanie - czy faktycznie jeśli dziś skroimy prawo dot. zabijania ptaków Dodo, to czy będzie oznaczało to, że na świecie żyją barbarzyńcy, którzy mordują te ładne zwierzęta?
Słowo pisane w linku Witii lub (we Frondzie, GW czy innych publikatorach) nie oznacza stanu faktycznego - podobnie z prawem. Powiem więcej: jeśli teraz zaczęłoby się zmieniać tego typu prawa (z 1929 roku) oznaczałoby to, brak jakiejkolwiek podstawy cywilizacyjnej. Ot, po prostu zakazujemy i nakazujemy ludziom-robotom.
Znamienne są przecież słowa papieża, który faktycznie bierze odpowiedzialność za czyny swojego kościoła.
Jako ps dodam (po raz kolejny), że nie jestem gorliwym katolikiem a reprezentować mogę wyłącznie "biedę".
Z całym szacunkiem, a co ma do rzeczy czy ktoś jest katolikiem, czy np. Koptem...Najpierw się jest człowiekiem, potem chrześcijaninem, a w końcu katolikiem czy też wyznawcą prawowiernego chrześcijaństwa...Każde zachwianie kolejności powoduje, to co mamy w Polsce czy innych krajach, pewne problemy są wspólne...Polska ma tę specyfikę, że KK tak mocno wrósł w decyzyjną świadomość polityków, że wszelkiego rodzaju polityczne mariaże mnie osobiście nie dziwią...A że Kościół na tym w efekcie traci i zostaje na lodzie, to nas uczy historia ostatnich 1000lat :lol:Cytat:
tomsn
X
Sprecyzuj, do mnie pijesz z Frondą? ;) Przecież nic takiego złego nie napisałem byś nie mógł mi, nie moderatorowi Witii :lol: , normalnie odpowiedź, np masz rację, nie masz racji,czy coś w tym stylu...Co wy z tą Frondą, to jakiś autorytet, są inne wydawnictwa. Swego czasu Frondę czytałem i nie tylko :lol:Cytat:
Zamieszczone przez tomsn
edit:
zerknij na PW
W końcu może się ktoś weźmie za tą "Komisję Majątkową". Podobno Marek P. podczas zatrzymania sprawiał wrażenie zaskoczonego. Gdybym był "kościelnym" to też byłoby to dla mie zaskoczeniem, w końcu u nas dobre znajomości z KrK to prawie jak immunitet.Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Tu kwestia jest bardziej skomplikowana. Skandale pedofilskie z jakimi mamy doczynienia w Krk sprawiają, że tego rodzaju przepis jest conajmniej sprawą wstydliwą. Watykan, aż sam się prosi, żeby dostać tym po głowie.Cytat:
Zamieszczone przez tomsn
Na pedofilię raczej nie :) , ale te 12 lat musi znajdować się w jakimś kodeksie prawnym, a ten raczej utajniony być nie powinien. W sumie ciekawa sprawa.Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches