Na EA nic nie robiłem. Zarejestrowałem się tylko w grze. nick : krzyzak14
Wersja do druku
Na EA nic nie robiłem. Zarejestrowałem się tylko w grze. nick : krzyzak14
przerzucilem sie na pada od X360, miodzio :mrgreen: tylko troszke dziko ogarnac tricki w czasie meczu, i z wolnych z ktorych trafiałem w pesach dosc czesto, a we fifie nie umiem
A tak wogóle to który z poziomów trudnośći wydaję się wam być najbardziej realistyczny?
Poziomów trudności masz wiele. Bo zauważ ze oprócz Amatora Zawodowca Word Class i Legendy są jeszcze dodatkowe opcje które możesz ustawić. Tzn realistyczne podania dośrodkowania strzały. I jeżeli poustawiasz sobie wszystko na poziomie symulacji czyli wyłączysz Asysty to nawet na Zawodowcu nie jest łatwo. Ja gram teraz na World Class i dla mnie to poziom idealny Zawodowiec był za słaby a Legenda za mocny. Ale najlepiej zrobisz jak sobie weźmiesz szybki mecz towarzyski z CPU i ustawisz sobie poziom trudności od najmniejszego do największego. I przetestujesz który jest dla ciebie idealnyCytat:
A tak wogóle to który z poziomów trudnośći wydaję się wam być najbardziej realistyczny?
Mnie czasami wychodzą wolne robię tak. Przede Wszystkim zawodnik musi mieć wysoki wskaźnik rzutów wolnych minimum 80 Później robię tak że celuję lewym analogiem tak aby ustawić piłkę odpowiednio do tego żeby strzelić gola róg lewy lub prawy. Potem trzymając lewy analog gałką do góry wduszam strzał i trzymam tak długo aż pasek strzału osiągnie 2 podziałkę. Jeżeli wycelujemy dobrze i nasz zawodnik przymierzy się do strzału (Co nie zawsze mu wychodzi) to mamy bramę. Mam nadzieję że pomogłem.Cytat:
przerzucilem sie na pada od X360, miodzio :mrgreen: tylko troszke dziko ogarnac tricki w czasie meczu, i z wolnych z ktorych trafiałem w pesach dosc czesto, a we fifie nie umiem
PS. Też mam Pada od Windows Xbox 360 i różnica jest na korzyść. Chociaż mi już lewy analog kierunkowy się trochę wyrobił bo walka w Fifa 11 jest ciężka :)
Odświeżam temat. Grał ktoś z was Hiszpanią? Ja zauważyłem że niby mają najlepszy skład ale mimo to ich zawodnicy nie potrafią wychodzić na pozycję. Normalnie jest tak że duszę LB przed podaniem prostopadłym i zawodnik zawsze do tej pory szedł w ciemno tzn. zaczynał biec czekając na piłkę. A u Hiszpanów jest tak że ani Villa ani Torres nie wybiegają na pozycję tylko pokazują ręką żeby im zagrać. Dziwna sprawa bo przez to strzelenie gola Hiszpanią z gry jest chyba trudniejsze od strzelenia gola z rzutu wolnego co uważam za paradoks.
ja wolę FIFĘ - z przyzwyczajenia
A u mnie wczoraj wyskoczył błąd z aplikacją FIFA.exe i została ona zamknięta. Przeszukałem forum fify i jest tam napisane że EA nie wydała nic co naprawiłoby ten problem i jedyną opcją jest wyrzucenie gry do kosza, ale nie chce mi się wierzyć. Otóż problem wygląda tak: po wygraniu meczu w trybie Zostań Gwiazdą, po powtórkach, w miejscu gdzie są statystyki meczowe wywala grę na pulpit i pojawia się błąd aplikacji FIFA10.exe. Może wy wiecie jak to rozwiązać?
Po wyprobowaniu kilku druzyn, doszedlem do wniosku, ze najlepiej gra mi sie Brazylia :d Najlepiej wystawiaja sie na pozycje i kontroluja pilke.
Hej! Brazylia jest moja! Bawiłem się prawie godzinkę nad specjalną taktyką i teraz cudnie mi się nimi gra, wystawiają się prawie zawsze jak chcę. A na skrzydłach dwóch zawodników z pięcioma gwiazdkami do dryblingu, więc tam mieszam aż miło. :)
Bezsensem jest dla mnie, ze w multi nie ma dostepu do modyfikowania taktyki zespolu tak jak w singlu