Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja Preview frakcji nr 4 - ICENOW
Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
Cytat:
Zamieszczone przez cyborgowiec97
Zresztą co jest w nich ciekawego? Dużo bardziej popularni i znani są raczej Ptolemeusze i Partowie. Do frakcji dodanych w DLC mogą właśnie trafić dlatego że są "nie dość fajni".
Odpisywałem już 2 posty wyżej dość szeroko na tego posta, ale dodam jeszcze jedną istotną rzecz. Co prawda pisałem na górze strony o rosterze, ale rozwinę dlaczego jest bardziej unikalny niż macedoński:
- słonie opancerzone (wyłącznie oni);
- rydwany z kosami (także Pont, ale Pont nie będzie frakcją grywalną);
- katafraktów (innych od Partów, nawet Lusted napisał, że będą inni od kultury wschodniej);
- zromanizowaną piechotę (zupełnie coś innego niż Kartagina);
- "Srebrne Tarcze" (co prawda falanga, ale inna od egipskiej i macedońskiej).
Moim zdaniem to kolejny argument, że jednak Seleucydzi są "dość fajni" żeby nie wprowadzać 3 frakcji barbarzyńskich, którymi gra będzie podobna.
Cytat:
Zamieszczone przez voitek
Cytat:
Zamieszczone przez Volfgan
Mogę się dołączyć? :D
Jeśli będzie przynajmniej na 3 osoby, to pewnie
Strzelam, że rozegranie całej kampanii zajęło by nam kilkanaście jak nie kilkadziesiąt wieczornych sesji. :mrgreen:
Szkoda, że hotseat nie zrobią już...
podziwiam zdolności jasnowidzenia KLA. Żadnych właściwie konkretów, a on już wszystko rozkminił... tak jakby CA obowiązywała jakakolwiek logika działania ;] wezmą takie frakcje jakie im się uroją. Na pewno czeka nas jeszcze niejedna niespodzianka.
On tylko pisze, jak jego zdaniem byłoby najlepiej, a na pewno będzie inaczej ;].
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
podziwiam zdolności jasnowidzenia KLA. Żadnych właściwie konkretów, a on już wszystko rozkminił... tak jakby CA obowiązywała jakakolwiek logika działania ;] wezmą takie frakcje jakie im się uroją. Na pewno czeka nas jeszcze niejedna niespodzianka.
Ja podziwiam zdolności czytania ze zrozumieniem. 8-)
Pisałem wyraźnie, że tak bym wolał i będzie to ciekawsze, a nie że tak musi być ze strony CA. Podkreślałem, że to moje zdanie.
Poza tym jest teraz coś ciekawszego. Will CA i Lusted siedzą jednocześnie na TWC. Czyżby szykowała się frakcja? Tematy z frakcją zakłada zawsze Will.
Wydaje mi się że dzisiaj nic nie dostaniemy :roll:. Zazwyczaj zamieszczali coś koło 13:20 a na razie nic nie ma.
Ciągle dwie osoby z CA są na forum, raz w tym temacie, raz w tym.. ;)
Ciągle przyglądają się tematowi "Facial Hair", pewnie szukają jakiegoś haka na KLA :D
up: no i "Will CA" offline, dziś pewnie nic nie będzie.
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Pisałem wyraźnie, że tak bym wolał i będzie to ciekawsze, a nie że tak musi być ze strony CA. Podkreślałem, że to moje zdanie.
Tak, pisał to w formie własnej opinii.
KLA ma własne oczekiwania co do wypełnienia 8 slotów w grze i opisał logicznie dlaczego tak właśnie może być... Nie rozumiem pretensji. Przecież forum jest od dyskusji, plotek, podawania faktów itd.. Ja osobiście wolę gdy forumowicz jasno i logicznie rozpisuje się na jakiś temat. Lepiej się to czyta i poznaje sens wypowiedzi.
Bardzo bym chciał by Seleucydzi, Ptolemeusze i Partia znalazły się w podstawowej grze. Jednak obawiam się że CA wyobrażając sobie tą część mapy pomyśli że jest tu za dużo grywalnych frakcji bo trzy obok siebie. Możliwe że mogą zechcieć te osiem slotów rozrzucić po całej ich ogromnej mapie. Jednak najbardziej prawdopodobnymi frakcjami które da nam CA są te które już wymienił KLA.
PS. Gdybym miał wypełnić sloty tylko pod siebie zrobiłbym to tak:
1. Rzym
2. Kartagina
3. Macedonia
3. Ptolemeusze
4. Seleucydzi
5. Syrakuzy
6. Epir
7. Rodos
8. Partia
Tak bez żadnej frakcji barbarzyńskiej? :P