Re: PROBLEMY TECHNICZNE Z GRĄ I STEAM
Witam
Oto mój problem z Empire Total War.
Nic wielkiego ale zastanawiające, zmienilem ostatnio komputer, zainstalowałem nowy system (win 7 Ultimate 64bit), gra się zainstalowała, pobrała poprawki i uruchomila, wszystko by grało gdyby nie małe braki ................... a mianowicie mam wykupione wszystkie dodatki do Empire (do Napoleona i Shoguna 2 też :))), tyle że po tej nowej instalacji nie widzę w menu nowych jednostek, jest po prostu "czysty" Empire Total War, jest dodatek w postaci kampanii ale nie ma dodatkowych jednostek o co może chodzić, wysłałem zapytanie do STEAM ale może ktoś z Was miał podobny problem.
Dla poównania po instalacji Napoleona wszystkie zakupione jednostki są do dyspozycji, dlatego zastanawia mnie ich brak w Empire, no a kase przeciez wydałem.
Dla informacji, grałem wcześniej na Win XP Pro 32bit i aż do marca 2013 do zmiany kompa i reinstalacji wszyskich gier doatki do Empire były dostępne. Co ciekawe na koncie STEAM widać zakupione dodatki. Dziwna.
Robiłem restarty STEAM, kompa itp ale jednostek jak nie widac tak nie widać.
@Mitusonator
limit Ram dla aplikacji oraz inne - np
uwalnianie RAM
i
uwalnianie zasobów szczegóły
zobacz też: wyjaśnienie
koniecznie sprawdź też:
http://forum.totalwar.org.pl/viewtop...12080&start=40
użyj tego patcha
http://forum.totalwar.org.pl/viewtop...20&hilit=patch
Jak działa antywirus?? nie szaleje za bardzo?
==========
@dom133
aktualizacja sterowników?
czyszczenie i naprawa rejestru
oprogramowanie Java - zainstalowane? zauktualizowane?
MEMTEST
Pełny FIZYCZNY GRUNTOWNY skan dysku twardego
Pełny gruntowny skan antywirusowy KOMERCYJNYM dobrym antywirem ((F-secure, Norton, Eset, Bit defender)) skanuj WSZYSTKO
jak nie masz to ściągnij i zainstaluj PEŁNĄ wersję któregoś z nich na okres próbny
Witam,
Mam problem odnośnie gry Empire Total War. Postanowiłem zainstalować ją po paru latach ponownie i gdy włączam grę, własne bitwy działają poprawnie, natomiast, gdy wybieram frakcję w wielkiej kampanii i chcę zacząć grę to w momencie, gdy zaczyna się ładować wywala mnie do pulpitu oznajmiając "Program przestał działać".
Nie mam pojęcia o co chodzi. Gra chodziła w porządku i to przy najwyższym poziomie detali gdy jeszcze miałem winXP, teraz mam win7 i więcej ramu.
Wiecie może, w czym może tkwić problem?
Już reinstalowałem i nic nie pomogło. Na steamie sprawdzałem również, czy nie brakuje plików - nie brakuje.
Masz może zapisany kod błędu? Mogłoby to ułatwić mocno rozwiązanie problemu. Teraz to wróżenie z fusów. Podaj pełną konfiguracje komputera, ilość pamięci wirtualnej oraz wersje sterowników do GPU. Czy system aktualizujesz?
Trochę spóźnione ale się udało wystarczyło poczekać z 20 min
Witam,
Po formacie ( samego dysku C ) pojawił sie problem z kilkoma grami na steamie, obyło się bez wiekszych trudności, steam coś tam pobrał, pogrzebał wszystko działało. Tylko nie Empire Total War... ( nawet Shogun działa, choć myslalem, że będzie otwrotnie bo z nim zawsze same problemy)
Przy próbie włączenia pokazywało, że brakuje jakiegoś pliku startowego. Sprawdzanie spójności plików nic nie dało. Zmieniłem język żeby coś tam się pobrało, a może się naprawi. Nic nie pomogło zmienił sie tylko rodzaj błedy " błąd w trakcie aktualizacji gry ( błąd w zapisie na dysku ). Oczywiście wg sprawdzenia spójności wszystko jest ok. Chciałbym uniknąć reinstala ze względu na dosyć wolny internet.
PEŁNY GRUNTOWNY FIZYCZNY skan twardziela z opcją autonaprawy. Miałeś jakiś komunikat o CRC?
Żadnego CRC nie było. Ten skan zrobić jakimś programem czy z systemu ( jeśli tak to jak? )
Systemowy i/lub HD tune powinno wystarczyć.
Po skanie były 2 bad sektory.
Jednak dorwałem od kumpla płytę z grą więc STEAM miał mniej do pobierania i jakoś poszło. Mimo wszystko dziękuję :P