Re: DYSKUSJA MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
Pewnie to trudne bedzie ale ktos sie moze zna na skryptach, nie myśleliście zeby do megesubmoda wprowadzic taki skrypt jak w MOSie chodzi mi o ten ktory powoduje przylaczanie sie sojusznika do wojny z naszym wrogiem, i fajnie by tez sie gralo z mozliwosca wskrzeszania frakcji.
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Edit: Ludzie, przecież jest napisane, że w Megasubmodzie działa tylko kampania Full i Light, kampanie Feudalne, obie nie działają.
Witam
a cz y możliwe jest , że po zainstalowaniu submoda kampanie feudal wogóle nie działają ? zn wyrzuca z gry... już ze 3 razy instalowałem wszystko zgodnie z instrukcjami i zawsze to samo.
Oczywiście. Po instalacji Megasubmoda lub submoda Mietka77 Kampanie Feudalne nie działają w ogóle. Działają na czystym Bellum i z submodami w temacie o submodach, poza Megasubmodem i submodem Mietka77.
DODAŁEM INFO W WĄTKU Z INSTALKĄ, ŻE NIE DZIAŁAJĄ FEUDALNE.
P.S. tomrwt - szkoda słów. Sam cytujesz posta w którym jest napisane że feudalne nie chodzą i pytasz czy feudalne chodzą. Do @*#wy nędzy...
ale chyba jest roznica między :
Cytat:
megasubmod nie działa z feudal
megasubmod powoduje brak możliwości uruchomienia kampani feudal
więc nie bij piany.
Taka sama jak między Połowcami a Kumanami. Cytujesz słowa "że nie działa" a pytasz czy działa. Ok, każdy rozumie jak umie.
Mam propozycję, żeby trochę podrasować ten bunt Litwinów, a mianowicie armia rebelii atakuje tylko Wilno. Wg mnie można by ten bunt rozszerzyć na inne prowincje. Również postać przywódcy buntu można by też troszkę poprawić, gdyż w moim przypadku owy generał jest bez imienny - jest podpisany jako Generał, można by wpisać Mendog, dodać mu jakieś cechy np dynastia Mendogowiczów? Fakt, że dopiero od Giedymina można mówić o dynastii na Litwie, ale w Bellum nie takie kwiatki występują, w końcu to gra.
Nowa instalka do pobrania :) Wszystkie informacje tu: http://forum.totalwar.org.pl/viewtop...283883#p283883.
P.S. poprawione nazwy polskich jednostek są w tej wersji. W kolejnej będą poprawione opisy i nazwy wszystkich jednostek w grze, gdyż tu jest sporo do poprawy. Nazwy będą polskie lub spolszczone (np. Akindżajowie zamiast Akindżi, Mozarabowie zamiast błędnej nazwy Gwardia Chrystusowa, Farysi zamiast jazda arabska, milicja łucznicza zamiast psiloi, nie jeźdźcy wielbłądów (skąd ta nazwa? czy mamy jeźdźców koni?) a jazda wielbłądzia (ta nazwa też śmieszna, ale bardziej poprawna). Poza tym opisy jednostek zawierają błędy i są często skrócone. To też ulegnie poprawie.
Ehh znów nie dokończę kampanii Polską ma dwa pytania odnośnie nowej instalki:
- czy nowe statystyki jednostek to te które opracowywał KAM 2150
- czy nowa wersja zawiera pomysł z Flandrią dla Francji na starcie który pojawił się kilka postów wyżej
Statystyk Kama2150 nie ma, Kam pracuje nad nimi, to nie takie proste. Flandrii też na razie nie dodałem dla Francji.