O wyciąganiu jednostek z innych modów to chodziło mi czy mógłbyś dostosować jednostki amerykańskie z American Revolution Mod.
Wersja do druku
O wyciąganiu jednostek z innych modów to chodziło mi czy mógłbyś dostosować jednostki amerykańskie z American Revolution Mod.
Teraz trudno mi powiedzieć, może później. Po prostu nie wiem czy dałbym radę, a nie chciałbym czegoś obiecywać dopóki nie będę pewny że dam radę to zrobić.
A nie uważacie, że cena jednostek prywatnych magnackich jest trochę za niska? Ja osobiście jak gram to podwyższyłem cenę kupna o 200 i a utrzymania o 100.
Jeżeli koszt kupna to 10 a utrzymania 150 to automatycznie mam 210 i 250. I to dla mnie ma sens. Cały czas wychodzi tanio w zakupie ale drogo w utrzymaniu
Jak dla mnie to wtedy staną się za drogie w utrzymaniu i niepotrzebne patrząc po ich statystykach(i bagnetów też chyba nie mają dostępnych). Może koszt kupna o 100 a utrzymania o 50? Czyli wtedy mamy: koszt kupna 110 a utrzymanie 200.
Niby tak, ale w przypadku skróconego obszaru poruszania się (takiego jak jest oryginalnie w ID) jestem w stanie na 2/3 tury przed przewidzieć atak przeciwnika. Mając tak tanie i tak niedrogie w utrzymaniu jednostki jestem w stanie wystawić armię składającą się minimum z 6 oddziałów. A to dużo.
Gdy jednak będą one droższe w utrzymaniu, to będę musiał przemyśleć ich kupno, bo mogą przez te 2/3 tury zrujnować mi budżet.
Poczekajmy, może ktoś jeszcze się wypowie ;-)
Prosiłbym o dodanie do Gdańska stoczni, bądź co bądź, ale to nieodłączny element gospodarki Rzplitej i jej brak jest idiotyczny.
Update:
http://hostuje.net/file.php?id=40589...429c65cca88eae
Co dodałem:
-nie wszystkie jednostki strzelały wcześniej wszystkimi szeregami jak inne jednostki ID, teraz już strzelają wszystkimi szeregami najszybciej jak mogą
-trochę kart jednostek w okienku opisów(większość wczesnych polskich i chyba wszystkie saskie)Zamiast tych co pokazywałem wcześniej dodałem takie na całe okienko
Podaje też link do startposa który dodaje port handlowy na drugim poziomie w Gdyni
http://hostuje.net/file.php?id=ce839...09958469677c34
Jaggen jeśli chcesz możesz też dać info o updatecie na twcenter. I jakby też ktoś nie wiedział to mod dodaje jednostki saskie z moda także dla Saksoni.
Tosiek, lecisz jak burza!
Ja się poddałem, jak próbowałem mieszać w starpos.
Rozmawiałem z lordem, i dostałem od niego loc.pack z nadchodzącego patcha, także w każdym jego późniejszym wydaniu będzie zangielszczenie naszych jednostek. Może uda się zainteresować większą rzeszę ludzi!
Panowie, to jest dopiero "Polska szarża" ;). Idziecie jak Pershingi :D
No ładnie ładnie zasysam już ID 4.0 specjalnie żeby przetestować waszą pracę.
Nie zastanawialiście się żeby w późniejszym czasie zmienić ścieżkę dźwiękową, bo ta która jest w ID jest moim zdaniem trochę uboga i po pewnym czasie staję się monotonna.