Tak panowie kolega ma rację czekać na Full wypas bo warto mod zapowiada się Świetnie i jak zrobią go Twórcy dobrze to będzie rewelacja
Wersja do druku
Tak panowie kolega ma rację czekać na Full wypas bo warto mod zapowiada się Świetnie i jak zrobią go Twórcy dobrze to będzie rewelacja
To jak? Nie ma żadnych propozycji w sprawie kredytów i limitu budżetu?
Na obrazku żołnierz piechoty liniowej po sejmie niemym.
Świetny, oby tak dalej
Czyli akcja moda będzie się toczyłą również w XVIIIwieku?
Tak mod będzie do 1750 roku.
Co do progu budżetu to może 30 tys. (mniej może być za mało przy dużym państwie), a kredyt 10 tys. spłacamy 15000 przez 10 tur.
Mod mógłby być do 1799, a próg budżetu do 50 tyś. (wiem, że dużo, ale przy 50 prowincjowym imperium to raptem 1000/prowka).
30000 to chyba zbyt wiele. Chodzi właśnie o odtworzenie trudnej sytuacji gospodarczej RON. Przecież całość zbieranych danin szła na utrzymanie armii a i tak nigdy to nie starczało i na ostatnią ćwierć nie starczało kasy.
Zmianę formy rządów chcę zrobić w taki sposób, że budujemy city_hall. Ma to trwać 20 tur, podczas których mają się pojawiać bunty a i powstawać będzie możliwość oderwania się Litwy. Żeby mogła oderwać się Litwa, trzeba zwolnić 1 "slot" w zasobach dostępnych frakcji i zrobię to likwidując Szwajcarów.
Aby rozpocząć "rewolucję" (czyt. budowę city_hall) trzeba wyłożyć 10000. Jeżeli zatem gracz zdecyduje się na ten krok, zostanie mu 20000 a za to można sformować armię złożoną np. z 8 chorągwi husarii i 2 regimentów piechoty niemieckiej. Nigdy nie ma tak, żeby armia przed takim krokiem w ogóle nie istniała a to oznacza, że taka "rewolucja" będzie spokojnym spacerkiem zamiast naprawdę trudną sprawą.
Dlatego proponuję zredukować budżet do 15000 rocznie i dodatkowo mocno zmniejszyć go w czasie trwania "rewolucji".
W zamian proponuję zmniejszyć obciążenie spłatą kredytu poprzez rozłożenie go na 20 tur przy zachowaniu 50% lichwy.
A ja zabrałem się za EDB i skrypty :)
Szlifujecie Rzeczpospolitą Obojga Narodów- to dobrze, a inne kraje? A co "Polski" ta historyczność-utrudnianie nie stworzy takiego problemu, że AI nie poradzi sobie? Choćby zbankrutuje i stanie się łatwym łupem i szybko odpadnie z gry?
Attyla a może taka opcja (trochę odwrócenie sytuacji z moda Bellum), tam jest money script który nalicza kary finansowe od liczby prowincji im więcej tym większa kara; może zrobić tak skoro mają być dwa skrypty odpowiedzialne za finanse to np. ustawić budżet 100 tyś. i karę do niego dajmy na to 85 tyś. przy 10 prowincjach, 75 tyś. minusu przy 20 prowincjach. Nie wiem czy to wykonalne i czy się z tym zgodzisz ale przemyśleć można.
Ludzie, ale my mamy w to grać z uśmiechem na ustach, mordując Rusków, Szwedów(z całym szacunkiem) A Wasze pomysły chcą abyśmy darli włosy z głowy bo będziemy zmuszeni przez gre aby powtarzać błędy powszedników.