To co widzi gra to jest nie ilość RAM, tylko pamięć karty graficznej która prawdopodobnie ma 2 GB.
Wersja do druku
To co widzi gra to jest nie ilość RAM, tylko pamięć karty graficznej która prawdopodobnie ma 2 GB.
[QUOTE=Pampa;407417]To co widzi gra to jest nie ilość RAM, tylko pamięć karty graficznej która prawdopodobnie ma 2 GB.
Jeżeli tak, to dlaczego się zacina na Ultra grafice?
Parametry: https://mediamarkt.pl/komputery-i-ta...-g551jw-cn098h
Może dlatego że na pokładzie ma nędzną 960 i to w wersji mini? I że ogólnie to tylko laptop. Na moim PC master race Attila chodzi w około 50 klatkach na ultra.
To za ile masz komputer? xD Pozdrawiam
Około 5 tysięcy. :)
Dobra dobre ludki, kto mi pomoże z kartą micro SD? Sprawa wygląda tak, że moja karta 64GB przestała działać. Połowa plików nie odpowiadała, a że przy nagrywaniu już mi jakieś błędy wyskakiwały to chciałem nagrać jeszcze raz. Więc zacząłem usuwac pliki i bam! Szło to tak wooooooolno. Aż dziwne, bo kupuje teoretycznie lepszą kartę kingstone, a chodzi jak internet 20 lat temu. No zacząłem kombinować i efekt jest taki. Zblokował mi się adapter - w sensie ochrona przed zapisem. Darujmy sobie porady z przełączaeniem guziczka i zaklejeniem tego wejsci lock - nie działa. Wziąłem inny adapter - niby ok, ale teraz to mam kartę zblokowaną. Próbowałem wpisy w rejestrze zmieniać według porad, próbowałem przez system - nic. Karta zabezpieczona przed zapisem. Mówie tu już o samej karcie, a nie adapterze. Próbował sformatować ją z kompa, za pomocą dwóch programów - nic. Ochrona przed zapisem i klops. Przez telefon nie mogę bo przestał ją widzieć. Próbowałem ręcznie usuwać pliki na próbę. 100 mb usuwało 4h... i nie usunęło.
Czy jest jakiś mądry program do takich sytuacji?
[QUOTE=dewe92;407446]Zacznijmy od tego, że laptopy mają inne karty graficzne, które są diametralnie dużo słabsze od tych do stacjonarnych. Osobiście jednak wolę laptopy. Wracając do tematu - może lepiej będzie, jak zmniejszysz sobie ustawienia graficzne? Na moje oko lepiej grać na gorszej grafice, a na płynniejszej grze, niż na lepszej grafie, a na tnącej grze.
Poza tym na full HD laptop z 15'calowym ekranem to jednak nie jest dobra inwestycja - mi by to wzrok zepsuło. O ile wiem to nieco droższy ten sam model ma dużo lepszą kartę i więcej cali przede wszystkim. W sensie "dużo lepszą kartę" mam na myśli ilość pamięci karty - 4GB.
Od momentu pojawienia się komunikatów "Przejdź na Windows 10" ignorowałem je i nie zamierzałem tego robić. Jednak z czasem zmieniłem zdanie i chcę bezpłatnie zaktualizować do Windows 10 na wszystkich komputerach. Mam jednak istotne pytanie, bo nie trafiłem na nie w artykułach i opisach tego systemu. Być może jest tak błahe i oczywiste, więc nikt nie tłumaczył. Jednak dla 100% pewności chcę spytać - czy wpłynie to na moją zawartość dysku? Tzn. nie na utratę danych lecz wpływ na programy kompatybilne z 8.1 np. Księga Przychodów i Rozchodów, Google Chrome z zakładkami, których nie chciałbym stracić itp. Czy wszystko pozostanie na swoim miejscu?
Możesz śmiało robić upgrade do W10 bez znaczenia co masz na swoim twardzielu.Przygotuj się jedynie na kilkukrotny restart sprzętu i przynajmniej 1-2h wgrywania się,instalowania oraz aktualizowania się nowego systemu.
Za siedem dni kończy się promocja więc lepiej się pośpiesz.
Dzięki. :) Własnie zmotywował mnie ten koniec. Wcześniej to odkładałem myśląc, że jest zawsze czas. Znając życie przedłużą 1-2 razy, ale lepiej nie ryzykować. :D
Hej, jest tu może znawca telefonów?
Mam taki problem, że po użytkowaniu mój Samsung Galaxy S4 zwyczajnie się wyłączył, z pełną baterią, po czym nie da się go już włączyć, przy samym włożeniu baterii telefon uruchamia się, by po chwili zgasnąć bez możliwości uruchomienia. Niestety nie mogę oddać go do naprawy bo mam na nim zdjęcia ważnych dokumentów (konta bankowego itp) :D
Wyjm baterię i czymś cienkim delikatnie przetrzyj szczeliny pomiędzy złotymi blaszkami.Może pomoże lub nie jednak spróbować nie zaszkodzi.Raczej wątpię żeby to była sprawka złośliwego oprogramowania a po trzecie wszelkie osobiste pliki trzymaj jak najdalej od komórki.
Obstawiam zrąbaną baterię. :) Ewentualnie mogło się coś ,,przestawić" w bebechach w dużej temperaturze.
Raczej wykluczyłbym kwestie baterii, gdyż włożyłem inną i sytuacja była ta sama. Niestety mądry Polak po szkodzie. Hard Reset mode również nie działa.
No to innej opcji niż serwis nie widzę. :)
To już wolę kupić nowy telefon xD
Oho, widzę, że nie tylko mi telefon nawalił xD Mam dosyć podobnie, tylko u mnie zaczął się nagle ciągle restartować, by w końcu nie dało się go w ogóle uruchomić. No i w ogóle na początku tego świrowania odpalił mi się jakby samouczek obsługi telefonu, możliwe, żeby się software zaktualizował i przez niego się coś zrąbało?
Jeszcze odnośnie Windows 10 mam kilka pytań:
1. Czy on zostaje na stałe i po zainstalowaniu nie poniosę żadnych opłat - mam go na zawsze, czy jak kończy się promocja to powróci do wersji 8.1?
2. Czy dobrowolne powrócenie do 8.1 jest możliwe zawsze czy tylko do jutra?
3. Jak jest z bezpieczeństwem? Z jednej strony czytam, że jest bardzo bezpieczny, a z drugiej że to totalna inwigilacja.
Ad.1.W10 pozostanie tak długo jak sam tego zechcesz bez żadnych ukrytych opłat i terminu upływu promocji.Po 29 lipca będzie to nowe oprogramowanie dostępne jedynie za kasę a jeśli już je zainstalowałeś wszelkie updaty otrzymasz za free.
Ad.2.Możesz wrócić w dowolnym momencie do poprzedniego oprogramowania bez utraty ważności licencji na W10 do którego również będziesz mógł powrócić kiedy zechcesz.Chociaż w tym ostatnim przypadku szczegółów jeszcze nie znamy ale myślę że zainstalowanie promocyjnej wersji będzie działać na Twoją korzyść.
Ad.3.Tutaj jest faktyczny problem że od czasu do czasu słychać iż oprogramowanie firmy z Redmond buszuje po naszych kompach.Nawet aktualizacji nie możesz powstrzymać (bez względu na wersję Windowsa (Home lub Pro) co najwyżej opóznić.Osobiście mam tą wersję od sierpnia zeszłego roku i nie narzekam na pracę swojego sprzętu.
Myslę że owe inwigilowanie naszego komputera polega co najwyżej na pobieraniu danych dotyczących zainstalowanych aplikacji(częstotliwość ich używania,rodzaj,kategorie,etc...) a nie osobistych plików.
Czyli pozytywne odpowiedzi. ;)
Od kilku dni używam W10 i czuję różnicę - nie przycina się, chodzi sprawnej i szybciej, pliki np. zdjęcia, filmy otwierają się znacznie szybciej. Jednak pamiętam, ze na początku 8.1 tez było lepiej niż przed instalacją 10. Czyżby specjalnie spowolnili 8.1 żeby ludzie przechodzili na 10?
Póki co na nim zostaję. W ustawieniach powyłączałem sobie dostęp aplikacji do mojego komputera, ale ciekawe na ile to działa faktycznie. ;)
Pytam czysto teoretycznie - wiesz w jaki sposób wrócić do poprzedniej wersji, a potem do 10? Choć ta druga opcja z tego co zrozumiałem na razie nie jest pewna?
Na powrót do wcześniejszej wersji masz 30 dni gdyż po upływie tego czasu znika opcja to umożliwiająca a dokładniej system usunie pliki zawierające starszą wersję.
(Ustawienia:arrow: Aktualizacja i zabezpieczenia:arrow: Oszyskiwanie:arrow: Wróć do systemu 8.1:arrow: a następnie zgodnie z pojawiającymi się instrukcjami).
Oczywiście nawet po danym nam przez Microsoft okresie można wrócić do starszego oprogramowania ale tylko za pomocą płyty lub programu.Niestety co do drugiej części Twojego pytania to wciąż bazujemy na przypuszczeniach gdyż nawet na oficjalnycg stronach w tej kwestii panuje cisza.
Na wszelki wypadek osobom borykającym się z W10 kilka wskazówek pod zamieszczonymi linkami:
http://home.bt.com/tech-gadgets/comp...11363994684527
http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/wi...mmary-3633149/
http://www.pcadvisor.co.uk/feature/w...-good-3618139/
http://softonet.pl/publikacje/poradn...alimatias,1468
Wieści dziwnej treści z Microsoftu;)
Odnośnie zabezpieczeń
http://www.dobreprogramy.pl/Microsof...ews,75360.html
Odnośnie wsparcia dla Win 7/8.1
http://www.dobreprogramy.pl/Nie-zegn...ews,75365.html
Hej ludu :) Nie wiem czy przypadkiem już kiedyś nie pisałem tu o tym, ale obecnie pilnie potrzebuję sprzętu, który obsłuży mój internet LTE. W kwestii budżetu najchętniej nie przekroczyłbym 250 zł, ale jak będzie trzeba to gdzieś tak do 350 zł mogę wydać. Da radę znaleźć coś sensownego? Przyznam, że przebiłem się przez masę różnych wątków dotyczących LTE i mam większy mętlik w głowie niż na początku xD
Ktoś może wie jak zainstalować na Windows 10 DAEMON Tools Lite?
Cały czas mi wyskakuje komunikat - Ta aplikacja nie będzie działać na tym komputerze i nic nie mogę zrobić nawet usunąć programu...
Spróbuj go usunąć np.AVG Tune up (chociaż nie gwarantuję że obecny trial ma taką opcję(kiedyś to można było zrobić)). Osobiście mam pełną wersję. Ewentualnie poszukaj podobnego narzędzia lub "ręcznie" wykasuj gada plik po pliku.
Natomiast co do samego Daemona być może go zastąp tym programem zbierającym pochlebne recenzje w przeciwieństwie do tego z którym się teraz męczysz
http://www.dobreprogramy.pl/UltraISO...ows,16548.html
Mam problem z Google Chrome, na Hitboxie nie wyświetla mi on znacznej części tekstu (nicki na czacie itp.), próbowałem już czyścić dane przeglądarki, reinstalować ją, itp. jednak nic nie pomogło. Miał ktoś kiedyś coś takiego?
http://i.imgur.com/TnuC9W7.png
PS. Na youtubie też mi brakuje pewnej części tekstu, ale jest to tylko kilka rzeczy zawartych w analityce, więc nie przeszkadza to bardzo.
PS2. Na Firefoxie wszystko jest na swoim miejscu, ale nie lubię tej przeglądarki...
Wyczyść ciasteczka i inne dziadostwa w przeglądarce. Jak to nic nie da to przeinstaluj chrome ale nie importuj żadnych starych ustawień. Zacznij jej używać na czysto. JA sam miałem mnóstwo problemów z chrome ale zrobiłem tak jak napisałem i wszystko działa git. Często różne dodatki, wtyczki ulegają "zepsuciu".
Próbowałem, nic to nie dało :/
Jakie polecacie podkładki pod myszkę? Chce taką żeby nie ślizgała się na blacie biurka, dawała dobry poślizg myszce i nie kleiła się do łapy.
Ta podkładka spełnia wszystkie wymienione przez Ciebie wymagania.Mam ją już blisko 10 miesięcy i pracuje się dzięki niej wybornie a oprócz tego jej cena to dodatkowa zaleta:
HAVIT HV-MP808 Computer Gaming Mouse Pad 22.4cm*27.5cm
https://www.amazon.com/HV-MP808-Comp.../dp/B00JXC7HLQ
Dzięki, zamówie sobie :D
Poleciłby ktoś jakiś sensowny telefon za około 400 zł? Najlepiej 5 cali, 2GB RAM i jak najwięcej pamięci wewnętrznej. Właściwie to reszta też przydałaby się jak najlepsza :F
Może jeszcze frytki do tego w tej cenie? xD Ja za szajsunga S5 dałem 1500 zł z twoimi zachciankami xD
Z 2 GB nic nie znajdziesz raczej, a tak to Lumia 550 (1gb RAM), myPhone Cube LTE (1 GB, ale 5 cali). Ten drugi bym raczej polecił, jest to noł nejm, ale zbiera niezłe recenzje jak tutaj (przejrzyj sobie kanał, może znajdziesz coś lepszego) https://www.youtube.com/watch?v=P-zu1zt7bOk
Mój poprzedni telefon miał 2 GB RAMu, a kosztował 480 zł i był kupiony wiosną zeszłego roku :P
Dzięki za link :D
Stówka ponad budżet ale warto,świetny stosunek cena-możliwości
http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3-16g...356092420.html
W sumie to 200 zł ponad :P 99 idealnym strzałem marketingowców żeby zamiast mówić 1000 to 900 ;D
a fakt,nie wiem czemu zafiksowałem się że Temer pisał o 500, no za 400 to nie lada wyczyn kupić coś sensownego :-)
Przy zakupie BG1 ze środków telefonicznych wyskakuje mi to "Na twoim koncie nie można włączyć usługi płatności mobilnych. Skontaktuj się ze swoim operatorem" - niestety żadne rozwiązanie nie pomaga z neta. Wie ktoś może, jak mógłbym to naprawić?
Szukam porządnego laptopa (takiego, który wytrzyma użytkowanie co najmniej 2 lata) w granicach 2500-3000 złotych, najlepiej już z systemem Windows. Jeśli chodzi o inne parametry to powinien mieć 8 GB pamięci RAM, nagrywarkę oraz, żeby istniała możliwość pogrania w Rome 2 (chociaż na minimalnych, ewentualnie średnich ustawieniach). Czy ktoś może ostatnio wymieniał lapka i znalazł coś w takim stylu? :) Już od jakiegoś czasu rozglądam się za lapkiem, ale cały czas nie jestem do niczego przekonany, więc może Wam coś wpadło w oko :D Z góry dzięki za pomoc