Ja 2:1 dla Lecha ;)
Wersja do druku
Ja 2:1 dla Lecha ;)
Stawiam na Sneijdera, potrójna korona z Interem, finał MŚ i w obu druzynach był kluczowym zawodnikiem. Choć Xavi też ma ogromna szanse.Cytat:
Złotą Piłkę po MŚ zawsze dostaje ktoś z Mistrzów, przykładem na to niech będzie Cannavaro. Liczę, że dostanie Xavi, zasłużył sobie na jakieś wyróżnienie :).
Pamiętajmy, że od tego roku złotą piłkę fifa(hybryda zlotej piłki i nagrody fifa) przyznaję po równo dziennikarzy, kapitanów druzyn oraz selekcjonerów... hmmm ciekawi mnie miejsce Kaki w tym plebiscycie, to bożyszcze Ameryki PŁD, pewnie w "10-tce" będzie :lol:
Teraz tak sobie myślę, że jednak Xavi ma sporę szanse wyprzedzić Snaijdera, jedynym minusem jest fakt, że w Hiszpanii było wielu "bohaterów"
haha, samobój z 16 metrów :lol:
I tak pachniało golem, jeszcze coś wpadnie.Cytat:
Dał nam przykład Jarabica, jak zwyciężać mamy" :D
~KKS
dzisiaj, 17:16
"O, tak macie strzelać!" powiedział Jarabica do napastników LECHA ;)
edit: wpadło, oj wpadło ;) Dnipro może się bac. Tak gra Mistrz Polski :D
PS: odnośnie meczu na Ukrainie, http://ukrultras.com/forum/viewtopic.ph ... &start=255
Brawo! Lech wreszcie wyszedł z lekkiego kryzysu, 5 bramek to naprawdę ładnie. Ten Rudnevs ma predyspozycje do strzałów głową, a to ważne, bo ten element mocno leżał w poznańskim zespole. Kikut jaki postęp ostatnimi czasy :shock: Nawet Kriviec popisał się niezła asystą, ale dziura, którą stworzyli obrońcy Cracovii, to po prostu eehh. Mamy już kandydata na spadek, 0 punktów :lol: Liczę na wygraną z Dnipro.
Wow :!: Lech przybil "piatke" z Cracovia :lol: Zas Jaga juz zapomniala o swej niemocy na wyjazdach i wraca z 3pkt. do Bialego ;)
Spotkanie z Lechem zapowiada sie dosc ciekawie ktory oby nie stracil nikogo po meczu z Ukraincami ;)
No ja myślę, że za wcześnie jeszcze mówić o tym, że Lech się odrodził lub coś w tym stylu ;) Bądźmy szczerzy, Cracovia to nie rywal z najwyższej półki oczywiście mówiąc o Polskich drużynach :D Na pewno pomoże nam to w motywacji do następnych meczy, co pewnie poskutkuje lepszą formą ;) Mimo wszystko na wygraną z Dnipro bym nie liczył ;/
No tak, najlepiej niech nie wychodzą w czwartek na boisko, bo po co ? może tez nie licza na wygrana.
Nie rywal z najwyższej półki, ale taka L co to zrobiła takie super transfery wygrała z Cracovią dzięki pomocy sędziego.
Zobaczymy w czwartek, zamierzam zedrzec gardło. ;)
Jak będą biegać i nie odpuszczać, to może coś z tego będzie. A jak im się nie będzie chcieć to odpadną jak to zwykle bywało w przypadku polskich klubów. Fajnie gdybym im się udało ale jak powiedziałem, nic za darmo.
Stadiony beda(na 90%) lecz jak sie na nie dostac i skad a przede wszystkim gdzie beda spac i wypoczywac dziesiatki tysiecy fanow z calej Europy :? :?: No coz jesli zawalilo sie organizacyjnie 600 rocznice Grunwaldu to nie ma sie co dziwic ze tym bardziej Euro2012 lezy i kwiczy ;)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/euro-2 ... omosc.html
http://www.tvn24.pl/0,1670375,0,1,nikpr ... omosc.html
No jak gdzie, a o odnowieniu dworców nie słyszałes? Haha
Tak slyszalem ;) ...zaczeli bodajze od zeszlego tygodnia :lol: Robic nowy makijaz na stara facjate a w srodku ruina ;) Ot Nasza polska mentalonosc.Nie mowie ze to zle wrecz przeciwnie ale cos mi mowi ze cale to Euro w Polsce to bedzie jedna wielka(gigantyczna) wies potiomkinowska ;)
http://www.gadu-gadu.pl/550854725808313 ... to-jeszcze
Moim zdaniem skład na Ukrainę wyciśnięty na maksa ;) (+)
Jeśli chodzi o EURO 2012, to polecam temat Wszystko o organizacji EURO 2012 w Agorze ;)Cytat:
Zamieszczone przez zajac
A propos Euro to NIK raczej widzi to wszystko w czarnych barwach. Niemniej jednak faktycznie co innego stadiony a co innego cala reszta. Mnie zabolało to że Poznań prawdopodobnie nie będzie miał nowego Dworca Głównego a liczyłem na to bo ten stary jest po prostu żałosny. No ale cóż Będzie stadion i tak dobrze gorzej że by do niego dotrzeć to trzeba będzie wykazać niezły pomyślunek hehe ;)
Najlepiej niech wymyślą dla piłkarzy nowe roboty, które będą unosić ich w górę :D Dzięki temu szybko i bez problemowo dostaną się na stadion, lub inne wybrane miejsce ;) Ogólnie mam obawy, że imprezka w 2012 nie wypali, mimo że gadają, że wszystko jest idealnie itd... Obawiam się też, że mimo, że to wszystko będzie dupne to przykryje występ naszej repry na Euro :D
Odpalam dzisiaj kompa, włączam gg i...się ciesze :D
http://www.gadu-gadu.pl/550886440258230 ... aci-prace1
Szkoda, że z Ukrainą :/ Mogli dać Brazylię ;) Być może po raz pierwszy będę się cieszył jak nam strzelą gole...nie no żart ;) Ale Ukraina ciężkim przeciwnikiem nie jest niestety. Może Ebi uratuje Smude hehe Lewy może będzie OP jak czytałem co Borussia o nim gada.
Siebie?
Niech wywalają aż zaczniemy wygrywać, czyli nigdy ;)Cytat:
Kto miałby zatem zastąpić obecnego trenera? Ulubieńcy prezesa Grzegorza Laty i spółki - Paweł Janas lub Jerzy Engel.
Czy zdajesz sobie sprawe, że każdy trener ma swoją wizje, swoja ulubioną taktyke, antypatie i sympatie wsród piłakrzy? I każda taka zmiana nie jest dobra dla drużyny, która praktycznie musi się przyzwyczajać od nowa do system i zgrywać z nowymi kadrowiczami? Zresztą z czego ma wybierać Smuda? Nasi grajkowie są po prostu marni, co chyba pokazały el. do europejskich pucharów. Dodatkowo gramy ciągle z silniejszymi rywalami, a nie tak jak za czasów eliminacji raz na 3-4 mecze. Rumunia, Dania, Bułgaria, Hiszpania, Kamerun, Serbia czy teraz Ukraina - same silniejsze od nas reprezentacje ( ze słabszych to tylko te azjatyckie na tym śmiesznym pucharze i Kanada ). Trudno tu o świetną serie kilku wygranych meczy z rzędu. Niech Smuda zostanie jeszcze, nie ma co go tak szybko skreślać. Zresztą kogo na jego miejsce?
Czekałem właśnie na post identyczny jak twój-wymieniłeś drużyny z którymi graliśmy jako "silniejsze" A jakie drużyny są od nas słabsze? San Marino? Kanada? Nie mówię tu o jakiś meczach z Hiszpanią, Niemcami, Brazylią czy Anglią-Bułgaria, Dania czy Ukraina nie są aż takie dobre.
M.in mi chodziło o to, żeby jakiś trener w końcu znalazł tą "właściwą" dla Polski taktykę i pozycję dla piłkarzy.Cytat:
każdy trener ma swoją wizje, swoja ulubioną taktyke, antypatie i sympatie wsród piłakrzy?
To, że piłkarze tych drużyn nie są na pierwszych stronach gazet, ani gadu-gadu.pl nie oznacza, że nie są dobre...
Nie mówię ,że nie są dobre, tylko ,że są gorsze od Hiszpanii i innych hehe pewnie i tak nie rozumiesz. Po prostu takie z którymi mamy szanse wygrać
A co nam dadzą takie wygrane ? Doświadczenie, raczej nie bo takie nabywamy w pojedynkach z tymi mocniejszymi... kasiorka ok ale na co nam ona skoro, to nie trenerzy w naszej lidze wydają kasę tylko prezesi itd, którzy o potrzebach drużyny wiedzą gówno...
Co nam dało starcie z Serbią, Hiszpanią, Finlandią i wcześniejszymi w których dowodził Smuda-tylko obniżone morale, przez pokazanie jak nasi chłopcy są kiepscy ;) Jedyny z czym się zgodzę to
Co do Smudy to powinien robić większe i bardziej ryzykowne eksperymenty, bo czas ucieka-chodzi mi o to, że odpowiednia taktyka i piłkarze ustawieni na dobrych pozycjach mogą nas uratować.Cytat:
to nie trenerzy w naszej lidze wydają kasę tylko prezesi itd, którzy o potrzebach drużyny wiedzą gówno...
To my przegraliśmy z Finlandią i Serbią :shock:? oszukali mnie ;/ Nie no moim zdaniem kadra z takich zawodników, jakimi dysponujemy, jak najbardziej może grać nieźle, ważne jest to, czy Smuda już kończy selekcję zawodników, czy nie. Bo jeśli np. na ten mecz z Ukrainą i ten drugi testowane jest ostatnie ustawienie, to są 2 lata na maksymalne zgranie drużyny. Ile jest takich zgrupowań w ciągu roku? Mam nadzieję, że w ciągu tych dwóch lat uda się rozegrać jak najwięcej spotkań ustalonym składem, bo to najważniejsze. Gdy Smuda kierował Lechem, miał o wiele większe możliwości na tym polu, nie pamiętam jednak, jak szybko zespół zaczął grać dobrze, myślę jednak, że te 10 lub więcej meczy i ileś tam zgrupowań jest w stanie ukierunkować zawodników na określoną filozofię gry Smudy, i zostanie tylko dobre zmotywowanie, co potrafi zdziałać cuda. Ale motywować Franz też potrafi, a już na pewno uda mu się to przed tak ważnymi rozgrywkami jak Euro 2012. Dla kadry dość ważna jest obecnie powracająca forma Lecha i świetna dyspozycja Polonii Warszawa, bo może stamtąd sięgnąć po kilku zawodników z jednego zespołu, którzy są w niezłej formie i są zgrani na boisku, 3 Polaków w Borussi też ma znaczenie, bo Lewy może dobrze zgrać się z Błaszczykowskim (w meczu z Czechami Brożek z Błaszczykowskim, jako że grali w jednym klubie, dobrze rozumieli się na boisku). Ogólnie jestem umiarkowanym optymistą co do tego, jaka będzie nasza kadra za 2 lata.
Jeszcze tylko do ataku Grosickiego i Kupisza poprosze i bedzie nawet dobrze.Im wieksza konkurencja na poszczegolnych pozycjach tym lepiej dla narodowej kadry ;)
Zmiana trenera to najgorsza decyzja jaka mogła by teraz być, ja zawsze byłem temu przeciwny ponieważ jeżeli się zmienia to tylko na takich gości jak Murino którzy są geniuszami jednymi na milion, np taki przykład od mojej Jagiellonii zmieniali nie szło(mimo iż udało się za Płatka jakoś awansować do ekstraklasy), przyszedł Probierz tez nie szło poprowadził zespół 30 razy zaczęło coś iść teraz jest grubo powyżej 50 meczy zespół jest zbudowany praktycznie według jego koncepcji i jakoś fajnie teraz gra idzie, tak samo będzie ja uważam z reprą jeżeli do 2012 zostanie smuda to gdzieś przed euro nawet niech będzie to prawie przed to ja wierze że ten zespół się ułoży. Co do naszych sparing partnerów to powiem tak patrząc na to z kim mamy grac mecze przed Euro to ja się tylko cieszę bo fakt pewnie 70% z nich przegramy bo są to marki lepsze od nas i to o wiele obecnie nie ma co ukrywać ale wolę przegrać te 70% niż wygrać z jakimiś wyspami owczymi bo jak to jest w normalnym życiu że człowiek się uczy na błędach i porażkach. Jeszcze jedna rzecz to że obserwuje jak wiele osób się smieje i krytykuje straych wyjadaczy że niepzrebili sie do składów zagranicą to teraz wracają. To i bardzo dobrze ponieważ może wielu zn ich jest lepiej utalentowanych niż wielu naszych młodych graczy i jeżeli oni teraz będą ciągle grać w podstawowych skłądach mimo iż słabej polskiej ligi to grać będą a nie tylko podawać piłki na treningach za granicą , a efekty widać jak to Frankowski sobie poczyna albo Niedzielan co teraz wyprawia , wieże że tak samo i Smolarek złapie formę z dawnych lat i takie osoby bardzo się nam na Euro przydadzą(no Frankowski jedynie chyba już nie bo ciutkę za stary jednak będzie ^^)
Oj bedzie sie dzialo :o Albo powtorka z rozrywki albo wyciagniemy wnioski z wlasnych bledow ;)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html
Właśnie ciekawie będzie, zobaczymy, jak tym razem zagramy z Hiszpanami i jaki progres ;)
Czuję, że teraz dostaniemy 3-0 :D
Niechaj przegraja ponownie 0-6 ale zeby przez caly mecz gryzli trawe i sobie pluca wypruwali :twisted: i nikt pozniej nie mogl im zarzucic ze nie walczyli na boisku :x ...a wtedy i moze sami Hiszpanie beda sie chcieli wymieniac koszulkami ;)
No ale mecz z Niemcami to bedzie smaczek ;)
Wczoraj piękny mecz byl, Jeleń rzadzi. Myślę, ze przy odpowiednim ustawieniu wygramy z Ukraina 1-0
Zgadzam się z poprzednikiem ;) A jeszcze ten przepiękny podkręcony strzał, który przeleciał trochę obok bramki... Jestem gotów zaryzykować stwierdzenie, że Jeleń to nasz najlepszy piłkarz za granicą. Wisła Płock wyszkoliła jednak niezłego snajpera :D Co do wczorajszego meczu to Auxerre jednak niestety nie wykorzystywało sytuacji pod koniec meczu, kiedy to mieli przewagę liczebną pod bramką Zenitu, lub gdy było 4 vs 4 zawodników. Gubili się wtedy i niestety chrzanili akcje, a szkoda bo mogli wygrać jeszcze więcej ;)
Poszaleli sobie chlopaki wczoraj.Zarzad nawet rozwaza opcje rozwiazania Zawiszy Bydgoszcz:
http://www.youtube.com/watch?v=oZ7gyTrAFqM
Każdy musi sobie poszaleć kiedyś, choć niekoniecznie w taki sposób ... :D
Ciekawe, że Lech w ostatnich 32 spotkaniach nie stracił więcej, niż jednej bramki (a w 19 zachował czyste konto). Albo Zieliński ustawia zespół zbyt defensywnie, albo Lech ma dobrych obrońców, a może i to, i to. O 20 wszyscy przed telewizorki, zapowiada się dobry mecz :D
Dobry i wygrany dla Lecha ;)
No ja prosto z kina poszedłem na stadion ;) Szkoda ,że przegraliśmy z żydzewem ale warto było pójść. Dzisiaj Lech mam nadzieję pokaże klasęCytat:
Zamieszczone przez zajac
Losowanie mnie się bardzo podobało, szczególnie grupa G. Real, AC Milan, Ajax i Auxerre. Barca ma chyba najłatwiejszą grupę. Jeszcze grupa A interesująca.