Cytat:
To się nazywa ,,pesymistyczny racjonalizm".
albo pesymizm.
Cytat:
Ty o tym najlepiej wiesz :lol:
tu nie chodzi o to, że wiem, co słyszysz, tylko że - jak już pisałem - nie było takich transferów, kasy, przygotowań, przecież Wisła np. 3 lata temu miała dobrą pakę, zgrany zespół, ale odszedł najlepszy piłkarz - Błaszczykowski, a sensownych wzmocnień nie było, już kumasz? a przygotowanie i tak były na bank krótsze niż te obecne (nie mogę znaleźć danych to tamtego sezonu, wiem tylko, że rok później rozpoczęto je 20 czerwca i potem były coraz szybciej).
Cytat:
W Polonii w ostatnich latach też jest kasa większa, a i tak pozwalają odejść Mierzejewskiemu. W Lechu też była duża kasa a Lewandowski poszedł, Legia z kolei puściła Muchę...mam dalej wymieniać :?:
No i? to chyba logiczne, jak by Polonia nie puściła zawodnika za ponad 5 mln (rekord ekstraklasy) to by było śmieszne, bo spokojnie znalazłoby się lepszych piłkarzy za taką kasę. nie rozumiem ludzi, trzymają piłkarzy, to źle, bo nie mogą się rozwijać, puszczają za ogromne (jak na ligę) pieniądze, też źle. a powiedz, ile można było trzymać Lewego w Polsce? myślisz, że chciałoby mu się tu grać kolejny rok, zamiast wyruszyć do Bundesligi? wiadomo, że co jakiś czas talenty odchodzą, na ich miejsce sprowadzane są kolejne, z tym, że te talenty coraz lepsze i w zamian transfery też coraz lepsze.
Cytat:
Aha, czyli np: skład Wisły sprzed dwóch lat (czyli przykładowo Brożkowie, bo Arka ,,Samobój" Głowackiego nie liczę) nie umywa się do tego dzisiejszego, pełnego ,,gwiazd" w rodzaju żydka, Genkowa i paru innych kolesi :?: Uwierz mi, w polskiej piłce przez ostatnie 2 lata zaszło bardzo niewiele zmian na +.
Napisałem o tym w tym poście trochę wyżej. i ogarnij trochę ze skalą, a nie "nie umywa się", bo nikt nic takiego nie piszę. bardzo niewiele? nowe, piękne stadiony, rosnąca frekwencja, rosnąca kasa, nie wiem czego chcesz, żeby co roku poziom ligi się podwajał?
Cytat:
Czyli taki Siwakow dalej gra w Wiśle? Któryś z obrońców, występujący regularnie w 1 ,,11" też nie odszedł?
Nie wiem czy nie dojdzie, to są moje założenia, oparte na tym, co zaobserwowałem w wykonaniu Wisły w poprzednich latach (patrz: Valerenga, Levadia, Karabach), a historia lubi się powtarzać, czyż nie :?:
A ile grał taki Siwakow? Prócz pięknej bramki nic nie pokazał, więc sayonara. I ten obrońca to jedyny zawodnik, który grał regularnie i odszedł, nie mniej już zadziałano, Maaskant stwierdził, że np. Lamey będzie lepszy. I okienko transferowe trwa raptem 9 dni, z tego co wiem.
no tak, ale już pisałem o tym, i przecież nie można odpadać w nieskończoność.
Cytat:
Jesteś kibicem Wisły Kraków? Jeżeli tak, to rozumiem twój punkt widzenia, jeżeli nie, to przypomnę ci część składu Wisły, kiedy nawet ja patrzyłem z zazdrością co robili z ...- Kuźba, Frankowski, Żurawski, Kalu Uche...itd....potem się posypało, ale niesnaski z zawodnikami z linii pomocy, odejścia, ale pakę mieli...Do rzeczy, mieli zgrany i ograny skład, nim zaczęli ogrywać Real Saragossa i Schalke ....i to jest namacalna różnica, pomiędzy dawną politykę transferową klubów a teraz, wymieniać dalej? Jest tu np. sympatyk Legii, może coś napisać, itp....praktycznie każdy kibic, który był świadkiem niezłej gry swojego zespołu w europejskich pucharach, oczywiście zachowując odpowiednie proporcje do rywali i osiągnięć, mógł powiedzieć -w dzisiejszym składzie na pewno zagra ten, i tamten, różnica była w w 2- 3 zawodnikach, którzy wypadali ze składu z różnych powodów....
czyli podsumowując, jako kibica Wisły Kraków rozumiem ciebie, cóż pożyjemy zobaczymy...
nie jestem kibicem Wisły, absolutnie, tak samo piszę np. o Śląsku (może nie na tym forum, nie pamiętam), podsumowuje sytuację, takie tam wolne myśli. leży mi na sercu dobro polskiej piłki, w tym klubowej, i tyle. skład z Żurawskim to już kawałek czasu temu, wiem, że wtedy paka była niezła.