ok, dorobię też spolszczenie do nowych rzeczy.
Wersja do druku
Andraugl
Tak oczywiście po wgraniu bugfixera nowa kampania konieczna.
Nasza poprawka na Bułgarów zmieniała ich kulturę na bliskowschodnią i wszystko hulało, a bugfixer zmienia Bułgarów na kulturę stepową, czyli identyczną z Mongołami i Połowcami. Na naszej poprawce chyba wszystko było poprawnie, na ich np. kapłan na liście agentów wygląda jak katolicki ksiądz, a na mapie jak mułła. Taki jeden mały minus. Aczkolwiek czytam na necie o tej zagadkowej nacji i wyczytałem, że Protobułgarzy byli ludem koczowniczym. Tyle że skończyli się w VII wieku i nie wiem czy Bułgarzy też takim ludem byli. Z jednej strony Bułgaria nadwołżańska nie zmieniała chyba granic, więc raczej siedzieli na tyłku. Skoro siedzieli na tyłku, to czy na pewno mieszkali w tych śmiesznych namiotach? Z drugiej strony o ile granice się jakoś tam nie zmieniały, to już Bułgarzy rozchodzili się po świecie, aż doszli do obszarów obecnej Bułgarii, więc kto ich tam wie :) W każdym razie macie wybór - albo po wgraniu bugfixera macie Bułgarów na styl stepowy z dziwnie wyglądającym kapłanem w oknie agentów i przez jakiś czas nie do końca poprawne nazwy budynków, albo wgrywacie po bugfixerze naszą nadal aktualną poprawkę i macie ich jako kulturę bliskowschodnią bez żadnych błędów.
Muszę w wolnej chwili pozmieniać lekko nazwy budynków, bo część budynków kultury stepowej jest z dopiskiem "połowców" czy "połowiecki". Trzeba zmienić na "stepowy" czy coś w ten deseń, żeby każda z 3 nacji pasowała do tej kultury.
Jak dla mnie raczej siedzieli na tyłku i mieli silne państwo z dobrze rozwiniętym handlem.
Edit: Wgryzłem się trochę w kampanię i nareszcie agenci tacy jak wiedźma, uczony działają normalnie:)
Hej. Nie wiecie, co może być powodem wywalanie mnie z gry w 34 turze, gdy Paryż napadają Anglicy i wypowiadają wojnę? Ja nie mogę ich odeprzeć, bo wywala, w drugą stronę to samo. Macie jakieś pomysły?
Czarowników tu nie ma:) log by się zdał.
13:41:28.129 [system.io] [info] exists: missing mods/BellumCrucis7/data/OverlayTextures/character_overlay_base.texture
13:41:28.130 [system.io] [trace] exists: 3256: caching directory: mods/bellumcrucis7/data/unit_models/_units/wardogs
13:41:28.130 [system.io] [info] exists: directory non-existant: mods/bellumcrucis7/data/unit_models/_units/wardogs
13:41:28.130 [system.io] [info] exists: missing mods/BellumCrucis7/data/unit_models/_Units/wardogs/wardog_lod0.mesh
13:41:28.130 [system.io] [trace] file open,,data/unit_models/_Units/wardogs/wardog_lod0.mesh,,not found
13:41:28.130 [system.io] [trace] pack open,packs/data_3.pack,data/unit_models/_Units/wardogs/wardog_lod0.mesh,,not found
13:41:28.130 [system.io] [warning] open: data/unit_models/_Units/wardogs/wardog_lod0.mesh is missing
13:41:28.131 [system.io] [info] exists: missing mods/BellumCrucis7/data/unit_models/_Units/wardogs/wardog_lod0.mesh
13:41:28.131 [system.io] [info] exists: missing mods/BellumCrucis7/data/unit_models/_Units/wardogs/wardog_lod0.mesh
13:41:28.346 [system.rpt] [error] No i wpizdu znowu sie wyjebalo... shit made in Italia
Kilka ostatnich linijek z system.log nie wiem czy o to dokładnie chodziło ;P
Bugfixer wgrałeś?
Teraz już tak, jeżeli nie pomoże to w tej kampanii zacznę nową, wtedy napiszę czy coś to dało.
Po bugfixerze nowa kampania konieczna, na savy nie zadziała.
Link do bugfixera z 01.01.2015 do BC 7.0 jest w poście nr 1. Pobieracie i wrzucacie do Bellum wszystko nadpisując, potem ew. pliki opcjonalne z Szyszej budowy i aktualizacja spolszczenia i submoda muzycznego od Wino.