Jak zainstalować Megasubmod 2 jeżeli po podaniu ścieżki wyskakuje błąd nie masz uprawnień b zapisywać w...?
Wersja do druku
Jak zainstalować Megasubmod 2 jeżeli po podaniu ścieżki wyskakuje błąd nie masz uprawnień b zapisywać w...?
Hej ho! Ktoś gra jeszcze w to??
Bo ja tak :) Gram i dopracowuję. Spolszczenie nadal odbiera ostatnie szlify - przywróciłem nazwę frakcji Chanat Połowców zamiast Konfederacja, poprawiłem opisy ukazujące się po śmierciach władców frakcji, podczas narodzin księżniczek i pojawienia się bohaterów, opisy wynalazków, wszelkie "rosyjskie" poprawiłem na "ruskie", a także jest ostateczna i poprawna wersja opisu działania money scriptu. Oprócz tego nastąpiło mnóstwo poprawek i obecnie właściwie pozostały do poprawki opisy pojawiające się na początkach tur, z opisami danych dat. No ale tego chyba nigdy się nie zrobi, bo jest tego bardzo dużo.
Ponadto zrobiłem 3 zmiany w descr_strat.txt: poprawiona data śmierci Bolesława Krzywoustego i dopisane 2 portrety gienków, których grafiki już były, ale zapomniałem zrobić poprzednio odpowiednich wpisów, przez co się nie pojawiały w grze. Mongołowie dostali 5 mln złotych monet, przez co będą szaleć. Dodane dżihady, usunięte wszystkie cechy "prec" z EDU (wszystkie 6 jednostek, które to miały), które dawały jednostce możliwość rzucania oszczepów przed bitwą. Jednak działanie tej cechy pozostawia wiele do życzenia w Medku drugim, więc to wywaliłem. Poprawiłem kolejnych kilka błędów w plikach moda przy pomocy programów do tego stworzonych.
Ponadto być może natrafiłem na trop, dlaczego AI ich nie rekrutuje księży. Poza tym nie odpuściłem krewkim Bułgarom i skończyłem przerabiać skrypt bulgar revolt :) Tak, tak :) Będzie ostry, bardzo ciekawy skrypt z buntem przeciw Bizantyjskim włodarzom. Biorę się za testy i jak rekrutowanie księży przez AI zadziała i rewolta Bułgarów, to sprezentuję Wam trzecią odsłonę Megasubmoda :)
Rewolucji może nie będzie, ale wiele osób narzekało, że brak księży powoduje, że mod ten jest niegrywalny. Jeśli uda się to poprawić, to będzie gitara. No a w połączeniu z buntem Bułgarów będzie dużo ciekawiej. Zastanawiam się też, czy nie dać więcej kasy Bułgarom Nadwołżańskim i Litwie - te obie nowe frakcje szybko padają.
O, fajnie że coś dalej działasz. Ja pogrywam czasem ale w 6.3 z Megasubmodem, własną muzą i statystykami jednostek, no i fajnie jest bardzo :) Na 7 się raczej nie przestawię, niektóre jednostki tak okropnie tam wyglądają że aż się odechciewa grać hehe.
Zainstalowałem bc7 pograłem chwile i wróciłem do 6.3. Muszę jednak pochwalić, że muzyczkę świetną dodałeś do nowego megasubmoda. Obecnie jednak zagrywam się w moda 1648, poza tym lada dzień ma ujrzeć światło dzienne beta Tsardoms Total War z przepięknymi jednostkami bizantyjczyków i nie tylko:cool:.
Muza jak muza, za wiele nowego tam nie ma :)
P.S. byłaby szansa, żebyś dostosował swe dzieło z nowym roosterem pod BC 6.3, tak by działał w BC 7?
Nie potrafię na dzień dzisiejszy odpowiedzieć, czasy gdy mogłem większość czasu wolnego poświecić na granie, czy dłubanie w nich niestety się skończyły. Ale nie mówię tez nie, bo po tym co zobaczyłem jaki roster bizantyjczyków przygotowała ekipa Tsardoms, pomyślałem by poprosić ich o możliwość umieszczenia tych jednostek w nowym submodzie, więc może zabiorę się za nowego romanoi.
http://www.twcenter.net/forums/showt...W-Roman-Empire
Pisałem też do HellVarda i marko1805, jak znajdziecie wszyscy czas to może uda się pokonać megasubmoda do BC 6.3 i zrobić coś lepszego z BC 7. U mnie też z czasem gorzej, ale coś tam grzebię czasem :)
Wróciłem nieco do Bellum, 7.0 bardzo stabilne a spolszczenie czad. Muszę pobrać to najnowsze. Ten mod od Tsardoms ma czadowe jednostki, na takich bym Bizancjum i Gruzją pograł.
Zaraz wrzucę najnowsze spolszczenie, ma mnóstwo poprawek.
No właśnie stabilność BC 7 jest zajebista. Poprawiłem teraz z myślą o kolejnym megasubmodzie kolejne błędy w plikach i jest stabilny jak skała. Dlatego fajnie by było go dopracować. Hellvard skupił się na swoim modzie, no ale zobaczymy jak chłopaki nie dadzą rady pogrzebać przy BC 7 to spróbuję ogarnąć temat przerzucania modeli jednostek z innych modów i może sam poprzerzucam. Muza mnie wk... to ogarnąłem i zrobiłem nową, spolszczenie dopracowałem, jednocześnie znajdując błędy z przecinkowymi księżniczkami, skrypt Bulgar Revolt ogarnąłem (chociaż na skryptach też się nie znałęm), więc może i przerzucanie modeli ogarnę, zobaczymy. Jak to mówią - potrzeba matką wynalazków ;) Co prawda nic nie wynajduję, ale potrzeba wymusza na mnie grzebanie przy BC i uczenie się grzebania przy modowaniu :)
Jak wygląda w BC 7 spam armii? Gdzieś natrafiłem na info od któregoś z forumowiczów, że występuje ale nie jest jakiś szczególnie duży.