Re: EUROPEAN WARS - realism-mod pod ETW
Mam EW2 wszystko jest fajne tylko ludzi w oddziale strasznie dużo (słaba karta miałem pokaz slajdów ) w DBEditor v1.7 zmniejszyłem liczbę chłopa w oddziale :D mam pytanie jak zmienić zasięg strzału ( chce zmniejszyć zasięg artylerii i piechoty itd) jak wyłączyć szrapnel :roll:
uprzedzam jestem trochę zielony w tych sprawach ;)
Czy wersja 0.6 dostępna na twc jest najnowsza wersja i czy w EW jest ten mod z muzyczka flecikow i dymem?
Ok zainstalowałem i hmn, nie wiem czy takie było założenie twórców, ale po kolei:
zaczynam grę Polską, mija pierwsza tura i jebudu: Austria, Prusy, Szwecja, Turcy, Wielka Brytania (ktora w 3 turze desantuje mi się w Prusach zachodnich i je podbija) + mniejsze państewka w sojuszy z tymi większymi, wszystko wypowiada mi wojnę, mało tego, na początku, tj przy pierwszej turze wszyscy byli przyjaźnie do mnie nastawieni :)
ale chociaż jest ciekawie
viewtopic.php?t=2767
znalazłem ten temat na forum
Też zauważyłem że z niektórych państw nie da się zrobić protektoratu
Witajcie ,kiedy można spodziewać się polskiej wersji moda 0.6 ?
P.S
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla całej Ekipy tworzącej MODA EW ,oraz dla wszystkich pasjonatów TW
wy nie macie żadnych problemów z tą wersją?
ja mam np. tak, że jak zaczynam kampanię RON i klikam następną turę WB daje mi propozycję, że oddadzą mi jakąś prowincję w Ameryce za nic, a pod spodem nie ma przycisków do akceptacji lub odrzucenia propozycji;
mój kolega mówił, że miał takie coś już na wersji moda EW 0.51 i nie dało się grać, bo grając Szwecją Austriacy dawali mu za darmo prowincję i kasę, ale także nie było przycisków do akceptacji lub odrzucenia.
edit:
zacząłem znowu grę RON, ale znowu podczas zmiany tury teraz to Austria daje mi za darmo Chorwację chyba, a przycisków znów nie ma
u mnie jak do tej pory wszytko chodzi ok, moze jakies mody ci sie splataly i od wyszedl bubel
;]
o to chodzi, że nie mam żadnych modów oprócz EW
Na wszystkie pytania poodpowiadam w weekend. Byłem zajęty modowaniem i chodzeniem do kina na Avatara :D
Szczęśliwego Nowego 2010 Roku życzę wszystkim graczom moda! :D
;)
Pozdrwaiam wszystkich 8-)
Jak może już wiecie zrezygnowałem z funkcji moderatora globalnego i redaktora, co oznacza, że rzadziej będę tu wpadal :(
Jakbyście mieli jakieś fajne screeny polecam ten temat:http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=318708
A oto moja nowa jednostkahttp://www.twcenter.net/forums/showt...276496&page=37
Tutaj natomiast możemy podziwiać jednostki PrisonaNeohttp://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=320966
hanler
No to mam już robotę na ten tydzień :lol:
Rossoneri
CA cechuje się pasywnym AI. Każde pierwsze zmiany stwarzają je wpierw bardziej agresywne, a dopiero później zaczyna się dokładniejsze dopracowywanie 8-) Grunt, że AI jest lepsze niż w vanili.
a i jeszcze coś. jak grałem Bawarią (może tylko 2 tury bo mi się nie chciało) to nie dostawałem takich propozycji. na razie nie chce mi się grać w ETW, a więc nie musisz rozwiązywać SALVO mojego problemu, jak u innych dobrze działa