Re: Shogun 2: Total War - DYSKUSJE OGÓLNE
Doświadczenie z poprzednich odsłon serii uczy mnie, że to co pokazują jako Alfe trafi na półki sklepowe a potem kilka patchy i kolejna gra/dodatek który naprawi trochę błędów poprzedniczki (o ile pamiętam obiecali, że część zmian z NTW zaimplementują w ETW ale chyba nic z tego nie wyszło). Ale by nie było tak bardzo offtop, graficznie bardzo ładnie ale walka wygląda sztucznie i opiera się na prostych skryptach z tego co widać, gdy konnica podjeżdża za łuczników Ci nawet nie próbują uciekać.
Ciekawi mnie za to jak mają teraz wyglądać oblężenia szczególnie skoro ma być kilka modeli twierdz ale o tym przekonamy się po premierze jak zwykle.
Według Amazon premiera 25 marca 2011 co by się właściwie zgadzało z dotychczasowymi premierami Empire i Napoleon Total War. W związku z niecałym rokiem do wydanie raczej nie liczyłbym na nowe przełomowe mechanizmy gry.
Niesmiertelnik zagra we wszystko. Vanilla w napoleonie to tragedia, kompletna parodia wojen napoleońskich, popatrzcie na replaye z bitwe pomiędzy pro graczami, szyki jak z początku pierwszej wojny i te haubice, jednorogi (w rzeczywistości słabsze od francuskich haubic). Jezu tu nie ma miejsca na klasyczne kilkuminutowe starcie 2 linii bo cała bitwa kończy się w 10 minut.
Salvo zawsze na bieżąco :) ...
Zauważyłem że wróciły filmy z zabójstw ninja i gejshy-zarąbiście :!: :!: :!: Oby tylko tego nie spaprali...Oby tylko tego nie spaprali...Oby tylko tego nie spaprali..........
Zauważyłem że większość filmów z bitwami jest w nocy, a sceny walki chyba wszystkie. Wątpię by chodziło o pokazanie efektów, bo przecież w nocy mniej widać... Chyba że chodzi o ukrycie animacji i modeli, które są na enginie NTW. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Zauważyłem że większość filmów z bitwami jest w nocy, a sceny walki chyba wszystkie. Wątpię by chodziło o pokazanie efektów, bo przecież w nocy mniej widać... Chyba że chodzi o ukrycie animacji i modeli, które są na enginie NTW. ;)
Jak poznajesz na imprezie laski ( zawsze są zrobione na cacy) to przeważnie po %%% i w specjalnie zaciemnionych miejscach (lekkie światło etc. ) . Jak rano się budzisz u niej w łóżku to widzisz cała prawdę jaką ukryła. Tak samo jest z Tw :D KLA bierz lekcje z życia ! :P
Z kolei E:TW ma AI oparte na zasadach wojny największych tamtego okresu, a N:TW na samym Napoleonie....
Fajnie brzmi, ale jak zwykle tylko gadają...