Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
JAK W POLSCE ZWIĄZAĆ KONIEC Z KOŃCEM
W życiu bym nie poszedł do roboty za 2 tys.na rękę.Żyje z konkubinatu 5 dzieci,jedno chyba moje.Ona zarejestrowana oczywiście jako samotna matka.Full socjal-czynsz MOPS płaci,2 tony węgla z MOPS na zimę sprzedaliśmy za 500 zeta za tonę-po co mi jak i tak mam darmo prąd z klatki schodowej.Żarcia tyle że zjeść się nie da-makaron,cukier,ryż sprzedajemy jeszcze znajomym,bo sklepy nie chcą -na opakowaniach jest opisane"pomoc społeczna-nie na sprzedaż".Dzieci mają ciuchy z darów ile chcą-wszystko nówki,jedzenie w szkole darmo.Na wakacje "pod gruszą" dzieci z pomocy społecznej dostały po 700 zł.-kupiłem se nową komórkę,full wypas.Kredyty mam wszędzie gdzie dawali,nigdzie nie spłacam-mogą mi skoczyć!!! komornik nie ma mi co zabrać:a zresztą jakby co to konkubina z dziećmi robi takie przedstawienie,że urzędnicy przy dziennikarzach muszą nas jeszcze przepraszać.Tak że żyje się w Polsce dobrze,tylko trzeba pogłówkować.Kablówkę mam darmo-wkułem się w kabel na sieni-tak że od rana piwko,papierosek,Allegro i Eurosport.No,nie będę wam dłużej przeszkadzał-bierzcie się do roboty,bo ktoś musi zarabiać na nas biednych,,pokrzywdzonych przez los...............HA HA HA HA HA!!!!!!!!
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=14411173
pokrzywdzony przez los byś był patusie, jakby cię ludzie pracujący spotkali. wtedy dopiero byłbyś pokrzywdzony. śmieć i tyle.
przecież ten tekst to jawna prowokacja jakiegoś uprowca :roll:
co jak co, ale znam się na tym ;)
Oczywiście, że to prowokacja... Choć trzeba przyznać, że to wszystko teoretycznie jest możliwe:roll: N
o i nie wiadomo czy faktycznie odpowiada za to jakiś UPRowiec, lista podejrzanych jest jak dla mnie znacznie dłuższa.
Cytat:
Choć trzeba przyznać, że to wszystko teoretycznie jest możliwe
Oczywiście, że wszystko to jest możliwe, choć razem mało prawdopodobne. ale nawet gdyby, to po zastanowieniu należałoby jednak dojść do wniosku iż takie życie specjalnie atrakcyjne nie jest. Bo wegiel, tudzież zasiłki itp. dostaje się raz w roku, ew. raz na dłuższy czas. Czyli dopływ gotówki (poza bieżącymi, niskimi zapomogami itp.) jest w sumie niewielki. Z głodu się nie zginie ale też jakość życia jest generalnie marna. Można co najwyżej wegetować. Jeżeli komuś to wystarczy - jego sprawa. Je temu facetowi nie zazdroszczę. Tym bardziej, że trzeba się liczyć z ryzykiem iż jeżeli nawet z 10 razy oszukał/ogłupił administratora budynku, pomoc społeczną itd., to za 11 razem może mus ię to nie udać. I wówczas może być kiepsko... A rachunek prawdopodobieństwa mówi nam, że prędzej czy później to nastapi (o czym przypomina nam stare przysłowie: "nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka").Własciwie, to tego gościa już "czuć trupem".
Cytat:
Je temu facetowi nie zazdroszczę.
Nikt normalny mu nie zazdrości. Raczej normalni ludzie takim gościem pogardzają. Tylko, że jednocześnie muszą się zrzucać na jego "haj-lajf", a to już nie jest zabawne. No ale końcu taki typ i jemu podobni mogą to sobie przegłosować, bo mamy "demokrację realizującą zasady sprawiedliwości społecznej" :roll:
http://wiadomosci.onet.pl/2133337,12,zd ... ,item.html - czy głód zaczął zaglądać w oczy nawet elicie partyjnej, że plotą takie rzeczy, czy Kim już jest w podobnym stanie umysłowym, jak stary Breżniew :roll: :?:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,130,title,K ... caid=19b4c - ech kolejny autorytet z piękną teczką, to już się robi nudne...
Nowego tematu zakładał nie będę, ale oto kolejny projekt stawiania psów ponad prawem (a raczej prawa stawiającego ich ponad obywatelem, któremu rzekomo mają służyć):
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... wocie.html
Przy okazji warto zwrócić uwagę na towarzyszącą artykułowi fotografię - zajebiście związana z tematem, zresztą podobnie jak (mający zapewne w zamyśle bezmózgiego redaktorzyny stanowić pomost między treścią, a ilustracją) tytuł... :/
Wracając do sedna, to spodobały mi się dwa komentarze:
Cytat:
Nie tylko Policja, politycy i prokuratorzy też
Pod hasłem ochrony funkcjonariuszy publicznych, rządzące kanalie fundują prawo rodem z okupacji hitlerowskiej. Może od razu wprowadzić za jednego komornika, albo posła 200 ludzi pod mur.
Cytat:
Taka ochrona byłaby dopuszczalna w jednym wypadku
Gdyby Policjant, komornik, prokurator, sędzia, poseł za złamanie prawa np. za pomówienie niewinnej osoby odpowiadał także z innego paragrafu. Np. fałszywe zeznania dla obywatela do 5 lat, dla Policjanta w związku ze służbą od 5 do 10 lat. Tymczasem w Polsce trzyma się w areszcie wydobywczym latami, płaci z naszych pieniędzy odszkodowania a prokuratorzy mają się świetnie. To już nie jest III RP, to jest III Rzesza, a raczej tereny okupowane.
Może w konkluzji gość nieco pojechał, ale generalnie słusznie prawi...[