Re: EMPIRE TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Ok dzieki, prosze tylko o wypowiedzenie sie co do tych statkow.
Jak zajmkuje jakas osade to zawsze jest tam nie zadowolenie nawet do -30. Dalem tam gienka, 2 oddzialy milicji, zrobilem zebyn ie placili podatkow i jest ok, ale kiedy to miasto bedzie juz sie zachowywalo normalnie? Beda podatki i nie bede musial tam trzymac woja? Jest tam 60% mojej wiary+misjonarz.
Jak obciazac i moje porty, bo nie raz pisze ,ze nie moge zawrzec umowy handlowej bo sa przeciazone i nie wiem co zrobic ?
No ludzie, przecież statki handlowe się ustawia na tych żółtych kotwicach w okręgach handlowych i z tego jest profit. (Wybrzeże kości słoniowej, Ameryka Płd, Indonezja i jeszcze 4te gdzieś tam..)
- no jak nie możesz to nie możesz i tyle. Zbuduj port następny to będziesz mógł kolejną umowę zawrzeć..
-a miasta potrzebują czasu na przyzwyczajenie się do okupacji.
@OskarX
1. Normalnie. Zawierasz umowy handlowe (musisz graniczyć z państwem lub mieć wolny slot handlu morskiego w porcie) oraz wysyłasz statki handlowe na pola z kotwicą. Odpowiednie budynki też są ważne, pn. plantacje.
2. J/w, czyli po zbudowaniu statku handlowego wysyłasz go na pole w kotwicą. Prawdopodobnie będzie zajęte, więc wysyłaj handlowce w eskorcie floty wojennej.
3. Łupienie morskie odbywa się na dwa sposoby; łupienie szlaków handlowych wroga - najeżdżasz flotą na szlak i reszta automatycznie się odbywa; oraz w bitwie morskiej atakujesz statek handlowy, ale ładujesz do niego ze szrapneli i masztołamaczy a potem przeprowadzasz abordaż.
@OskarX
A co do niezadowolenia to zbuduj w regionie park i rozwiń go dodatkowo. Niedość, że wygeneruje Ci hulaków to zadowolenie zwiększy. Oprócz tego to sprawdź czy twój minister sprawiedliwości to nie jakaś pokraka czasem co ma -3 do represji na ten przykład.
Proszę o korzystanie z opcji edytuj i nie pisanie postów pod postem w krótkim odstępie czasowym, jest to bez sensu. - KW
Witam takie pytanie mam do zaglądających w tym wątku.Słyszałem wiele złego i wiele dobrego na temat ETW.Moje pytanie brzmi na jakim etapie zatrzymała się obecnie gra(chodzi mi o wersje).No i jaką wersję pudełkową najlepiej zakupić platynową czy jakąś inną.Liczę na konkretną odpowiedz.Pozdrawiam
Obecna Wersja Empire czyli po tym jak wydali Napoleona jest OK. Poprawili trochę motorykę przez co nie ma zwisów w czasie bitew lądowych no i nie wywaliło mnie już od bardzo dawna do pulpitu więc chyba w reszcie gra jest zoptymalizowana. Z dodatkami DLC czyli z dodatkowymi jednostkami z epoki i z kampanią Na Wojennej Ścieżce gra się całkiem przyjemnie.
To moje zdanie ale każdy może mieć inne. Pozdrawiam.
Ja tam nie wiem, kupiłem empire jakis miesiąc temu, mam najnowszy patch i mialem troche nie przyjemnych bugów. Ale tym sie nie przejmuj, najważniejsze czy ci sie spodoba sama mechanika gry (jak dla mnie za wolna) a dodatek jak dodatek, wątpię zeby cos poprawiał w grze
poprawia i to sporo. Sam dodatek jest co najmniej 2 razy lepszy od Empire...gdyby tylko Empire wyglądało jak Napoleon to by było ŚWIETNĄ grą.
No ale to w koncu sam dodatek, do podstawki nic nie zmienia nie?
mam pytanie ,wie ktos gdzie zmienic limit elitarnych jednostek w dlc dla ameryki ,pozdrawiam i dziekuje za jakies info
ponoć coś zmienia ale nie jestem pewien co.