Tak wiec wyjeżdżam na cały weekend, choć będę jeszcze dziś około 23 to wątpię aby mi się chciało tury robić. Wracam w niedziele wieczorem i wtedy wszystko co do mnie dojdzie postaram się zrobić. Proszę o cierpliwość.
Wersja do druku
Tak wiec wyjeżdżam na cały weekend, choć będę jeszcze dziś około 23 to wątpię aby mi się chciało tury robić. Wracam w niedziele wieczorem i wtedy wszystko co do mnie dojdzie postaram się zrobić. Proszę o cierpliwość.
Z braku czasu muszę oddać częśc KO
MKO 22- Polska, dość duże terytorium średnie wojsko. Na wschodzie Pony i sojusz z Bulgarami. Wojna z silnym HRE.
MKO 25 Węgry Acna -wyparował O_O Państwo bez wojen Ko już 6 tura państwo się rozwija więcej na gg.
Stalo sie, komp mi padl, a nie wiem kiedy kupie nowego, byc moze dopiero we wrzesniu jak wroce do Polski.
Na razie daje nacje zastepca, moze ten 1-2 miechow dadza rade.
WK30 - tutaj niech MG doklika do konca.
WK32 - dla Zachara, sytuacja skomplikowana, zreszta moze ta kampania calkowicie padnie
MKO21 - dla Zachara.
MKO22 - dla Zachara.
Jeżeli znajdzie sie ktos chetny, to nie ma sprawy, niech bierze, bo w sumie KO setnie mi sie znudzily, wiec tragedii nie bedzie.
MKO 25 - Węgry . Początek KO państwo w dobrym stanie,państwo rozwija sie. Dużo sojuszników , mało wrogów.
Brytania 38- Anglia podbita Walia
Krzyzaki 44- Niemcy , wojna z Polską sojusz z zakonem , pon z danią.
wk32
Francja- stan bdb ścisły sojusz z HRE i Maurami
Wenecja - stan bdb, współpraca m.in. z Węgrami i Bizancjum
mko21
Litwa - stan db.. bez wojen w bloku sojuszniczym z HRE i Anglią
mko22
Sycylia - stan db. sojusz z Wenecją i Bizancjum
mko23
Anglia
W WK33 wolne są:
Turcja - chyba wojna z Gruzją (lub zanosi się na wojnę), stalowy pon z Bizancjum, z Egiptem jakiś układ w prywatnych komnatach chyba
Węgry - sojusz z Wenecją, stalowy pon z Polską, pon z Bizancjum, pon z Kijowem, na Krymie zagrożenie mediolańskie (brak pona)*
*Krym i Azow należą do Mediolanu.
Jest jeszcze Anglia w Brytanii 36
Wojna z Irlandią
Pon ze Szkocją
I sojusz z Norwegią
siły są w miarę wyrównane choć przewagę mają Norwegia i Anglia
Ogulnie to jest blok Irlandia,Szkocja VS Anglia ,Norwegia
To kto chce się zmierzyć ze mną (Irlandią) to zapraszam serdecznie po hasło do Zachara
Turcja w wko33, tura 9, pon do 15 z gruzją, do 20 z bizancjum stalowy, konflikt z Egiptem.
ACN zanim zniknął mi pisał, że z Egiptem się jakoś dogadał. Ale szczegółów nie znam.Cytat:
konflikt z Egiptem.
Zresztą już jest przejęta ta Turcja (Yangberg przejął - napisał w temacie Kolejka WKO 33).