Gatling Gun jak go rekrutowac
Wersja do druku
Gatling Gun jak go rekrutowac
Musisz zbudować i ulepszyć budynek pozwalający na produkcję artylerii. Na ostatnim lub przedostatnim poziomie powinien być gatling. Poza tym możliwe, że trzeba jakieś sztuki odkryć, żeby budynek odblokować, ale nie jestem na 100% pewien, bo dawno kampanii nie grałem.
Czy DarthMod Shogun 2 jest tez pod wersje FoTS ?
DARTHMOD - mod na FOTS, ROTS, podstawkę, w jednym.
Pozdrawiam!
Mam takie proste pytanie :) odnośnie jednostki "strzelcy wyborowi" w Fall of the Samurai. Czy ta jednostka dobrze wypada w bitwie? Zawsze gdy mam do wyboru ich i piechotę liniową wybieram tą drugą, bo jednak 20 chłopa więcej to spora różnica w bitwie. Czy może jest jakieś specjalne zastosowanie lub umiejętności (poza lekko zwiększonym zasięgiem) tych pierwszych?
Dzięki za odpowiedź
Przewaga w zasięgu ma spore znaczenie. Pierwszy oddasz strzał i jeśli nie masz sporo gorszego tempa przeładowania wygrasz starcie.
A na multi wszyscy upgreaduja jednostki strzeleckie do zasięgu 150 lub więcej i jest po grze.
Jeśli mówisz o singlu to strzelcy wyborowi jeśli dobrze pamiętam mieli słabe tempo przeładowania. Lepiej pod względem cena/jakość wypada piechota liniowa.
Od paru dni mam FotS i jestem zadowolony :) Gra mi się podoba, ładna graficznie, fajny singiel i bitwy historyczne, na plus też nowoczesne technologie (okręty i gatlingi), jednak czasami muli i się buguje, co troche wkurza. Ta gra jednak potwierdziła moje zdanie,że CA jest w stanie zrobić grę o Pierwszej Wojnie. Ogólnie 8/10.
Zamiast Gatlinga polecam działa Parrota 8-)
http://cloud-2.steampowered.com/ugc/...94342CB2563D8/
z tego powodu :) zanim 3 gatlingi zadałyby takie straty to skończyłaby im się amunicja, a i w oblężeniach (jako atakujący) słabo się przydają.
Uhuhu, zanim ja wejdę na taki poziom jak ty to minie trochę czasu ;) Dzięki za poradę.
Niestety odczuwam,że interfejs (szczególnie bitewny) mocno się buguje, jednostki często robią co chcą, co psuje moje zamierzenia (na singlu pół biedy, na multi to boli).
Jednostki mogą same zaszarżować, czasami dziwnie zachowują się w mocno pofałdowanym terenie oraz mają tendencję do działania z opóźnieniem. Na prawdziwym polu bitwy byłoby jeszcze gorzej zapanować nad tym chaosem. :)