Ładna tekstura pancerza pikowanego. Przyczepiłbym się jedynie do pteryges - moim zdaniem można by dać odrobinę bump mappingu.
A chłopaki z teamu muszą się pospieszyć. Kiedy ten koniec świata? W grudniu? :)
Wersja do druku
Ładna tekstura pancerza pikowanego. Przyczepiłbym się jedynie do pteryges - moim zdaniem można by dać odrobinę bump mappingu.
A chłopaki z teamu muszą się pospieszyć. Kiedy ten koniec świata? W grudniu? :)
Hehe, moje pierwsze skojarzenie z tą teksturą było związane z fotelem ;). Ogólnie jestem pod wrażeniem modeli, zwłaszcza, że sam ostatnio poznaje tajniki 3ds maxa. Tekstury też wypasione. Do zabawy z modelami zainstalowałem sobie gołego medka i szok ze stresem jak zobaczyłem podstawowe jednostki. Zapomniałem już jakie to było brzydkie :D
Całkiem możliwe, że to był fotel :D , stworzenie czegoś takiego od zera to ciężka praca, a fotel stoi, aparat cyfrowy pod ręką jest... ;)Cytat:
Zamieszczone przez nazgool
Czyli od razu zaczynasz z górnej półki. Mnie 3ds max zawsze przytłaczał, to samo blender. truespace7.6 to też duży program. Najbardziej do gustu mi przypadł Wings3d, ale nie wiem jak by w nim wyglądała obróbka modeli ludzi. Do "oteksturowywania" przydatny jest darmowy lithunwarp. Jak chcesz mogę Ci podesłać, to niewielka aplikacja, ale zawsze może się przydać.Cytat:
Ogólnie jestem pod wrażeniem modeli, zwłaszcza, że sam ostatnio poznaje tajniki 3ds maxa.
Prawda. Ale jak w 2006 zobaczyłem Medka II to nie mogłem się nachwalić :). Zresztą to samo się tyczy Romka z 2004. Ale Rome to był przełom. Medieval II i pozostałe części Total War już tak mi się nie podobały.Cytat:
Tekstury też wypasione. Do zabawy z modelami zainstalowałem sobie gołego medka i szok ze stresem jak zobaczyłem podstawowe jednostki. Zapomniałem już jakie to było brzydkie :D
Widziałem kilka tutoriali jak się takie rzeczy tworzy, nawet mam strony z różnymi teksturami materiałów do zastosowania, dlatego skojarzyłem to z fotelem tj. że autor wrzucił teksturę jakiegoś skórzanego fotela ;) Po tym jak w jakimś stopniu uda mi się ogarnąć 3ds maxa, zabiorę się za robienie tekstur do stworzonych przez siebie modeli. Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie.Cytat:
Zamieszczone przez Baal-Melkart
Na początku bawiłem się milkshapem, ale stwierdziłem, że jak uczyć się jakiegoś programu od podstaw, to może już tego dającego lepsze możliwości. Poza tym do 3ds'a jest więcej tutoriali + literatura. Mało materiałów jak robić unity do medka, ale dużo takich ogólnych. Jakbyś chciał się pobawić to mam kilka linków do ciekawych tutoriali w języku polskim. Dodatkowo polecam książkę "3ds max 2010. ćwiczenia praktyczne", fajnie tu jest wszystko opisane. W kwietniu zakupię sobie biblię i myślę, że mi wystarczy :).Cytat:
Czyli od razu zaczynasz z górnej półki. Mnie 3ds max zawsze przytłaczał, to samo blender. truespace7.6 to też duży program. Najbardziej do gustu mi przypadł Wings3d, ale nie wiem jak by w nim wyglądała obróbka modeli ludzi. Do "oteksturowywania" przydatny jest darmowy lithunwarp. Jak chcesz mogę Ci podesłać, to niewielka aplikacja, ale zawsze może się przydać.
Lithunwarpa mam, ale 3ds z tego co wiem też ma narzędzie do uv-mappingu, z tym że nie doszedłem jeszcze do tego jak to stosować ;).
Nazgool robi modele? Nazgool zrobić żydów! Alaialaialaialaialai! :P
Jak na razie uczę się obsługi programu ;) i nie jest tragicznie. Stwierdziłem, że pora się czegoś nauczyć i może uda się wspomóc ekipę, a jak nie, to będę to robił na własny rachunek ;). Jak mi podrzucisz jakieś obrazki, to mogę się pobawić (jak już opanuję 3ds'a) w zrobienie modeli. Zawsze, będzie to jakiś poligon doświadczalny :DCytat:
Zamieszczone przez Herod
Daj znać kiedy, a rzucę ci kilku Bohaterów Narodu Wybranego. Np. Pudzianasza, co jedną ręką rozgniatał seleukidzkie legiony. :PCytat:
Stwierdziłem, że pora się czegoś nauczyć i może uda się wspomóc ekipę, a jak nie, to będę to robił na własny rachunek . Jak mi podrzucisz jakieś obrazki, to mogę się pobawić (jak już opanuję 3ds'a) w zrobienie modeli. Zawsze, będzie to jakiś poligon doświadczalny
Tak nazgool zrób Machabeuszy, szlachetni potomkowie Seleukosa będą mieli kogo zabijać ;)
Nawiasem mówiąc, często wspomina się o Gaza Campaing, ale jak to właściwie ma wyglądać? Ja wiem, że to ma być coś a'la samouczek, tylko interesuje mnie jak duża będzie mapa ? Tylko Syria, Fenicja i kawałek Egiptu, czy coś większego? Będą tylko dwie frakcje, Antygon Jednooki plus Demetriusz kontra Ptolemeusz, czy ekipa EB II chce zrobić coś większego?
Ja to bym chętnie zobaczył coś takiego : mapa obejmującą Bałkany, Całą Azję Mniejszą, Syrię, Celesyrię, Egipt, Cyranejkę aż po Medię i Babilonię. Kilka frakcji, każdy z diadochów kontrolowałby część ziem dawnego imperium Aleksandra. Do wyboru mielibyśmy Ptolemeusza, Antygona i Demetriusza, Lizymacha, Kassandra, Seleukosa i Poliperchona. Akcja zaczynałaby się w roku 319/318. Oj chyba to bardziej pomysł na jakiegoś submoda, ale jakby Gaza Campaing tak wyglądała to bym był zachwycony :D
Zanim uda mi się cokolwiek zrobić (co będzie jako tako wyglądało), to zejdzie jeszcze jakiś czas ;)Cytat:
Zamieszczone przez Poliorketes
Co do GC to pod tym adresem znajduje się infoCytat:
Zamieszczone przez Poliorketes
http://forums.totalwar.org/vb/showthrea ... a-Campaign
A tak poza tym, to GC została zaanonsowana w 2008 roku i od tego czasu dużo mogło się zmienić.
Na dniach ma być nowa zapowiedź. Najpierw miała być w weekend, później mówili o wczorajszej nocy. Może w końcu im to wyjdzie i rano będziemy mogli nacieszyć oczy nowym materiałem. W każdym razie na daniach powinno się coś pojawić.
No to się doczekaliśmy :)
Najnowsza zapowiedź - Arabia
Miłego czytana i oglądania :)
http://forums.totalwar.org/vb/showthrea ... iew-Arabia
EDIT: Na Półwyspie Arabskim będziemy mieli dwie frakcje - Saba i The Nabataean Kingdom :)