yyy, ten torrencik to całość BC 6.3.? 2,5gb?
nie liczę oczywiście fixbuga.
Wersja do druku
yyy, ten torrencik to całość BC 6.3.? 2,5gb?
nie liczę oczywiście fixbuga.
Tak, całość.
Czy ten submod na 4 tury w roku działa w 6.3?
Witam. Ten z wersji 6.2 nie zadziała, a nic nie wiem by istniał taki submod do wersji 6.3. Pozdrawiam.
Gdzieś tu widziałem listę "bohaterów" pojawiających się w trakcie kampanii,wie ktoś gdzie to się może znajdować?
To nie podstawka tylko Bellum Crucis i tu ma być 30 tur nieagresji i basta.
Wilk - wypróbuj ew. AI np. z Warhammera 1.5 albo Savage AI z SS. Ai oryginalne z BC 6.3 i AI Pitera dobrze podbijaja rebelie. Nie tak dobrze jak cwany gracz ale koło 30 tury przeważnie rebelie są podbite. Ew. zobacz to AI Soulsona wersja 1.7 ja grałem w 1.6 - było niezłe http://www.twcenter.net/forums/showthre ... Soulson+AI
ACN - kilka stron wczesniej Arthas podał wodzów i tury kiedy ię pojawiają. Ew. Zajrzyj do campaign_script skrypt z Heroes w nazwie podaje jaki władca i kiedy się pojawi oraz z jaką armią. Pozdrawiam.
Edit: Ten temat ma być o czystym Bellum Crucis 6.3 i rozgrywce na oryginalnym AI. Na inne zagadnienia w tym o AI są inne tematy. Pozdrawiam.
Panowie Wilk i Piter, to temat o BC 6.3 nie jego modowaniu i innych bajerach do diabła. Kolejne posty nie na temat wylądują w koszu. Jest temat o indywidualnych kompilacjach skryptowych tam się produkujcie, tu wprowadzacie tylko bałagan.
Edit: Przeniosłem kilka postów Pitera i Wilka z tego tematu do wątku o indywidualnych kompilacjach skryptowych. Pozdrawiam.
viewtopic.php?f=367&t=10087 pod tym linkiem w temacie o submodach do BC 6.3 dałem link do alternatywnego AI strategicznego do Bellum Crucis 6.3. Jest naprawdę warte wypróbowania.
Nowa wersja spolszczenia do BC 6.3 z dnia 31.03.2012 w poście nr 1 w temacie o spolszczeniu, czyli tu: viewtopic.php?f=367&t=9949 .
grając na vh/vh odnoszę wrażenie, że AI bitewne niczym się nie zmieniło, co prawda na razie wojowałem tylko z rebeliami, ale robię ich tak samo jak w 6.2., no może tylko strzelcy są słabsi w Polsce, zdecydowanie to odczuwam...
ogólnie to znakomicie, że mariaże utrwalają sojusz, generalnie sobie pomyślałem, że może fajnie by było jakoś odblokować mariaże między państwami dla wszystkich członków rodziny, a nie tylko dla dwóch, a w zamian zablokować/utrudnić podpisywanie sojuszu w tradycyjny sposób (w sumie na vh/vh obecnie mam jedynie sojusz z Węgrami, a z Danią tylko dzięki mariażowi, reszta ma mnie głęboko w poważaniu sami między sobą robiąc sojusze...) + ograniczenie liczby dyplomatów a nadanie praw do podpisywania umów handlowych kupcom i podpisywanie sojuszów przez księży, wie ktoś czy takie coś da się zrobić?
Ponadto ten skrypt buntu z atakiem z automatu jest bezsensowny z punktu strategii - bowiem AI nie wie, że zostanie zaatakowane, wyprowadza wojo w pole zostawiając słabiutki garnizon i cała praca na nic. Generalnie różnie z tymi podbojami jest - Ruś zajmowała wszystko jednym atakiem, Dania już pół na pół, na Visby nie mogła się zdecydować, ze Skary wyrzucił ją atak buntowników z automatu, Szczecin jeden atak, Nowogród pół na pół, Wilno osłabione zdobyłem ja, a Lyndanisse jednym rzutem. Na plus jest to, że Gdańsk i Czechy poddały mi się w pierwszej rundzie bez walki.
A i jeszcze jedno - moje hipki starzeją się 1 rok na jedną turę, czyli 2x szybciej niż powinno być, Wy też tak macie?
Może czas na jakiś większy, generalny submod z polskiej strony na BC 6.3.?
AI bitewne, dyplomacja, handel morski większy (albo możliwy też dla tych, co w stolicy mają wybudowane molo rzeczne...) plus parę innych rzeczy.