Chyba serwer jest przeciążony, bo coś strona nie wchodzi xD
Wersja do druku
Chyba serwer jest przeciążony, bo coś strona nie wchodzi xD
A jednak, na szczęście się pomyliłem. CA pozytywnie mnie zaskoczyło :) .
Z czegoś trzeba zrezygnować. Osobiście wolę frakcje nadśródziemnomorskie niż dzikich barbarzyńców.Cytat:
Zamieszczone przez Gaeth I
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Czyli prócz Brytów mamy Galów. Dwie frakcje barbarzyńskie (mam nadzieję że kolejnej nie będzie...) które zajęły dwa sloty. Co do Galów to niech będzie ale myślę że Brytowie zmarnowali slota - oby nie kosztem Seleucydów :|
He he. Nie sądziłem że tak wielu ludzi wyczekuje previewa który... mało co pokaże.Cytat:
Zamieszczone przez Gaeth I
Wiem, że można było sobie odblokować..Cytat:
Zamieszczone przez Wald
Wzieliście w ogóle pod uwagę to, że do czasu premiery może zdecydowali się pokazać tylko 8 frakcji? x_x Pisze także na tamtej stronie, że niektóre frakcje są podzielone na grywalne rodziny. Więc mogą uogólnić jakiś rejon i zrobić mini podział.
Grunt, że następne preview będzie z Selucydydami, Partią, lub Ptolemeuszami, czyli tym co póki co najciekawsze i najbardziej tajemnicze. Boję się tylko, że w preview Selucydów, lub Ptolemeuszy dadzą screen zwykłej falangi, ale przynajmniej mapę poznamy. Póki co o wschodzie nic nie wiemy.
A byś się zdziwił jakby teraz Germanów pokazali xD To by był nieśmieszny żart z ich strony...
Jak dadzą Ptolemeuszy lub Seleucydów to mogą pokazać nawet i zwykłą falangę, po prostu chcę zobaczyć jak falanga macedońska będzie wyglądać :D
a mi się podoba, że w opisie podkreślono, że Arwernowie wcale nie byli takimi dzikusami jak większość myśli o barbarzyńcach. Nie będziemy mieli sytuacji z jedynki, że większość jednostek Galów to golasy biegające po śniegu... ;)
a co do Selków- nie zdziwię się jeśli ich zabraknie wśród frakcji grywalnych...
mapa ma jak daleko sięgać na wschód? skoro być może obejmie ze dwie ich prowincje to może szkoda miejsca na nich ;p do tego taka ogromna frakcja w porównaniu do pozostałych, które pokazano mających 1-3 prowincje psułaby balans ;)
Z tego co pamiętam, to gdzieś kiedyś w jakimś artykule była mapka wg. której mapa kampanii w R2 miałaby sięgać aż po Indus.
Kiedy wreszcie oduczycie się cytować post znajdujący się nad swoim wpisem? - v
A co w tym złego?
Siwer, mam nadzieję, że zobaczymy Seleucydów. :D
Ja osobiście widzę to teraz tak:
- Egipt
- Seleucydzi
- Partia
Partia będzie na pewno, w końcu to jedyna frakcja wschodnia.
Ludzie tak się uparli na tych Germanów. Po prezentacji Galów, szczególnie widać to na TWC. Mam obawy, że rzeczywiście mogą dać Germanów zamiast Seleucydów, co mija się całkowicie z celem. Wielu, świeżych graczy nie wie co to za frakcja Seleucydzi, a Geranie są powszechnie znani. Wielu też ze względu na obywatelstwo krajów germańskich chce tej frakcji. Tylko czy rzeczywiście będzie to tak fajna frakcja? Wg mnie rozgrywka zbliżona do pozostałych obu nacji barbarzyńskich. 3 frakcje barbarzyńskie na 8 wszystkich w III p.n.e. zwanym epoką hellenistyczną to naprawdę za dużo. Nie wyobrażam sobie więcej frakcji barbarzyńskich niż hellenistycznych.
Jeśli dadzą Seleucydów jako następnych, to kamień spadnie z serca. Podejrzewam jednak, że CA zostawi ostatni slot pusty dla Germanów i Seleucydów i wtedy będzie stres. Wiedzą, że na TWC ludzie najbardziej się niepokoją o którąś z tych dwóch nacji. Scenariusz może być jeszcze inny - będą Seleucydzi i Germanie kosztem Egiptu. :)
Nie no Egipt to niemal pewniak. Jak już to raczej szybciej odpadłaby Partia, zwłaszcza że ich tereny pewnie nie zostaną w pełni umieszczone w grze. Zatem twórcy mogliby zostawić Partów jako DLC w którym być może nawet przesunęli by granicę na wschód.
Co do tego co pisałem prędzej o Seleucydach to mi nie chodziło przecież o to że ja uważam ich za mało fajnych. Jednak przynajmniej w Polsce patrząc na szkolnictwo więcej jak już wie się o Egipcie (bo Kleopatra, Cezar i Antoniusz, no i ostatnie państwo hellenistyczne) oraz Partach (bo to główny cywilizowany wróg Rzymu po tym jak osiągnął mniej więcej "pełne" granice). No i zarówno Egipt jak i Partowie reprezentują poniekąd "stałe" i bardziej znane potęgi średniowiecznego świata (potęga "oparta" na Nilu i potęga z Iranu).