Re: PROBLEMY TECHNICZNE Z GRĄ I STEAM
Pisałem to w innym temacie ogólnym o Empire, ale chyba tu będzie pasowało. Zakupiłem Empire: Total War w Platynowej Kolekcji. W Single Player oprócz kampanii głównej i Droga Ku Niepodległości jest jeszcze kampania Na wojenej ścieżce. Z tego co się orientuję ta ostatnia kampania o indianach jest jako DLC, a ja takiego nie kupiłem. Orientuję sie ktoś jak z tym jest? Chciałem zakupić właśnie to DLC, ale jak jest to nie ma sensu wydawać pieniędzy.
EDIT: Sprawdziłem na Steamie zakładke DLC i mam tam wypisane Elit Units of the West, East, America, Warpath Campaign, Dahomey Amazons Units, Death Head Hussars, Special Forces, USS Consulation, razem osiem dlc. Sposób pozyskania: punkt sprzedaży. Empire mam z Platynowej Kolekcji. Nigdy jeszcze nie kupowałem żadnego dlc. Rozumiem, że te dodatki, które mam w zakładce dlc są do kupienia, czy już mam je zainstalowane? Pozdro
Na opakowaniu musi być informacja czy są DLC od razu. Ja ze złotej edycji mam prawie wszystkie, oprócz najnowszego do Napoleona.
Na opakowaniu nie ma żadnej informacji o DLC. Sprawdzałem w internecie to ta wersja Empire z Platynowej Kolekcji jest to podstawka bez dodatków. To czemu mam w Single Player kampanie o indianach Na Wojennej Ścieżce a na steam w zakładce DLC osiem dodatków?
tak zakładka jeśli dobrze Cię zrozumiałem to odnośnik do sklepu gdzie możesz je kupić, zobacz jedno z nich i sprawdź czy jest pod tym wpis że już to posiadasz a dla upewnienia zobacz to w zwykłej bitwie ;)
Sprawdziłem w bitwie i są wszystkie jednostki z dlc. Z tego co się orientuje Empire z dodatkami wyszedł tylko w Złotej Edycji. Albo Steam się pomylił, albo CdProject sie pomylił i wydrukowali kod ze Złotej Edycji. Innej możliwości chyba nie ma :) A jeszcze mam pytanie odnośnie tej Złotej Edycji. Tam były dwa kody czy jeden wspólny do Empire i Napoleon. Może mam Napoleona ze wszystkim dlc za free :) Pozdro
Edit: W Steam też jest napisane że posiadam dlc :D
Możecie mi napisać co to za dlc, w sklepie nie ma informacji na ten temat Dahomey Amazons Unit, Death's Head Hussars Unit, USS Constitution Unit?
Mam problem z murami miejskimi w Empire.
Problem dotyczy tylko kilku miast (np. Paryż).
Po bitwie nie ma możliwości naprawy uszkodzonych fortyfikacji nawet po wielu turach od zajęcia kiedy wróg atakuję fortyfikację dalej są zniszczone. W niektórych miastach naprawiają się automatycznie.
musi być, w liście wszystkich wybudowanych budynków po kliknięciu na miasto masz pokazane budynki, te uszkodzone mają ikonkę przykrytą jaskrawą czerwienią. Po prawej stronie tego panelu powinien być przycisk naprawiania obiektów.
Hej. Mam problem z uruchomieniem gry Empire total war po zmianie rozdzielczości. Kupiłem nowy monitor (samsung S19) i bawiłem się rozdzielczością. Domyślna dla tego monitora jest 1366x768. Niestety w grze dałem większą. Ekran pomigał na czarno i koniec. Błąd i zamkniecie gry spod managera. Gra już ponownie się nie uruchomiła. Nie pomogła ponowna instalacja ani z płyty ani ze steam. Każda próba uruchomienia gry kończy się miganiem monitora i crashem. Pomocy!!!
Sprawdź spójność plików gry. Naciśnij prawym przyciskiem myszki na grę, właściwości, pliki lokalne, sprawdź spójność plików gry.