Jezus jest Bogiem... Trójca Święta coś Ci mówi? :roll:
Wersja do druku
Jezus jest Bogiem... Trójca Święta coś Ci mówi? :roll:
No i nie jest religią monoteistyczną sensu stricte, tylko jakimś pokracznym wynalazkiem.Cytat:
Bóg jest tylko jeden,jakby Dżizus był Bogiem,to chrześcijaństwo to nie była by religią monoteistyczną
Cieszę się, że tu napisałem bo dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy i skorygowałem swoje błędy w wiedzy. Odnoszę również wrażenie, że wprowadziłem tu lekki chaos. Pozdrawiam.
No mnie uczyli,że jest tylko jeden Bóg.Ale wracajcie do tematu o Islamie,a nie my tu pitu pitu o chrześcijaństwie.Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Ehhh.. a dlaczego żegnasz się w imię ,,Ojca i Syna i Ducha Świętego" to jest 3 osoby w 1... podstawy religii katolickiej przynajmniej :|
Widocznie Pandorax chodził do szkoły ariańskiej :D
I znowu mój nick źle napisali :/
I niet,nie chodziłem do takiej szkoły,i nie chodze.
W imie ojca - w imie boga
i syna - Jezus
i ducha świętego - ???nie wiem
Mnie tam nie uczono,że ta trójca to jedna osoba:P
W sumie aż wstyd tyle lat na religię uczęszczać lub też żyć w co jak co chrześcijańskim kraju i tego nie wiedzieć :mrgreen:
BTW Duch Święty jest bliżej nie określoną istotą, w każdym bądź razie nikt tego nie ogarnia ;)
Czyżbyś Pandrodaxie doświadczał dysonansu poznawczego? ;)
I nikt nigdy nie ogarnie, bo to jest zwyczajnie bełkot. Ja bym odradzał myślenie nad tym problemem, to wypala komórki nerwowe w mózgu.Cytat:
BTW Duch Święty jest bliżej nie określoną istotą, w każdym bądź razie nikt tego nie ogarnia ;)
Myślenie nigdy nie jest złe w żadnym wypadku, a ja wyczuwam wśród niektórych osób dużą niechęć do religii.
Swoją drogą ciekawe ilu użytkowników uważa że islam może zagrozić Europie ;)