Dzięki za info czas zacząć pobieranie :D
Wersja do druku
Dzięki za info czas zacząć pobieranie :D
Staty będą dopiero w przyszły weekend. Trochę mi się sprawy pokomplikowały w ten weekend i jestem na etapie przerobienia około 60% jednostek.
No to będzie z czego robić kolejną instalkę :)
Hmm, A to ci niespodzianka :x Spawdzę to i zobaczę co da się zrobić.Cytat:
Zamieszczone przez ordenus22
Czy ja mogę się poczepiac nazewnictwa jednostek ?:D Bo mnie oczy bolą czasem jak gram polszą.
Jak chcemy być uber historyczni to tak:
Na tarczach piechoty nie może być herbów. Mogą być jakieś paski malunki w stylu wikingów ale nie herby. Piechota to było bydło a herby nosi rycerstwo. Chyba że to jakaś spieszona jednostka biednego rycerstwa którego nie stać na konia, to wtedy tak. Do tego piechota nie może być kolorowa. To cholerstwo było strasznie drogie. Więc koloru burego jasnego białego wszystkie naturalne kolory lnu i wełny. Ale nie czerwony na tarczach. Wiem że ładnie wygląda ale nie jest historyczne ;p I kiecki oszczepników bolą. AAA i na tarczach goście mają współczesne godło.... xD
Dalej zmieniłbym nazwy jednostek kawalerii. Bo pocztowi to za 500 lat dopiero
Ograniczyć to trzeba do realiów okresu. Czyli ograniczamy na typ lekka- ciężka i albo mieszczańska albo szlachecka. Ewentualnie jacyś giermkowie czy coś. Ale nie może być żadnej jazdy pancernej bo to w XVII w dopiero.
Czy da się coś zrobić z jazdą mazowiecką we Wrocławiu ? Rozwiązałoby problem jakby każda ziemia miała swoją jazdę w sensie małopolska, śląska itd
Kazimierz II Sprawiedliwy nie może mieć przydomku Mazowiecki. Mazowiecki to był Konrad i Tadeusz. Ale nie Kazia w to nie pchajmy.
tak tyle na razie. Coś mnie tam jeszcze mierzi ale nie pamiętam teraz co. Mam zapisane "wkur...y rebelianci" ale nie pamiętam o co mi chodziło jak grałem xD
Może i nie powinno być herbów na tarczach piechoty, ale znalezienie kogoś kto przerobi w modzie kilkaset tarcz piechoty to prawie niemożliwe, z trudem udało się kilka przerobić, zostanie to raczej jak jest. To samo z kolorami piechoty, praca na teksturach jednostek to jeszcze większa robota niż tarcze, takie uwagi to na Forum Włochów, oni mają kilku grafików. Nazwy jednostek, pocztowi oznaczają członków średniowiecznego pocztu rycerskiego, taki poczt był nazywany także kopią, w jego skład oprócz rycerza wchodziło kilku towarzyszących mu zbrojnych (w drugiej wersji megasubmoda nie ma nazwy pocztowi). Z przydomkami jest bajzel, kilka Osób robiło ten plik. Będzie to poprawiane stopniowo. O co ci chodzi z jazdą mazowiecką? na Śląsku? Może jakaś tarcza z godłem współczesnym się uchowała, ale zdecydowana większość jest poprawiona dzięki Aramegilowi. My nie tworzymy nowego moda, tworzymy i udoskonalamy Megasubmod do istniejącego.Cytat:
Zamieszczone przez UrbanHorn
UrbanHorn, zassaj najnowszego megasubmoda, tam nie ma pocztowych. Pancerni to byli już za Mieszka I i byli jego najlepszą jazdą i tu jest podobnie - na początku gry to najlepsza nasza jazda. Dopiero Polscy rycerze jak się pojawią to są lepsi, więc chyba jest ok w tej kwestii. Resztę nazw i opisów poprawiam, a to potrwa.
Chodziło mi o to że produkowanie jazdy mazowieckiej we Wrocławiu jest troszkę dziwne.
Dobra zassam nową wersję i już się nie będę czepiał o
Nikt nie twierdzi, że marudzisz, propozycje zmian są ok, nawet zapraszam tu http://forum.totalwar.org.pl/viewtop...?f=367&t=13085 :) Chodzi tylko, aby propozycje były realne do realizacji, nikt nie siądzie nad grafiką tarcz dziesiątek jedenostek czy kolorów piechoty :) Tak samo chyba nie ma co przesadzać i dawać mazowiecką jazdę w Małopolsce a inną dla Śląska. Starajmy się tam gdzie to możliwe być w zgodzie z historią, ale nie przesadzajmy. Mi np. nie pasuje też robienie na starcie gry sojuszy. Co by nie mówić, to jest nadal tylko gra i jak Polska ma sojusz z HRE na starcie gry to imo przesada. Co najwyżej powinny być relacje pozmieniane, ale sojusze żadne, po to aby każdy skorzystał z dyplomaty. No ale to już tylko moje subiektywne zdanie. Jak więcej osób je poprze to też można by dodać do propozycji, choć zdaje mi się że mogę w tym odosobniony, więc nie daję narazie tego jako propozycja zmian.
Moje skromne uwagi do najnowszego megasubmoda (wcześniej próbowałem tylko pojedyńcze submody).
Instalacja marzenie - instalator to jest to, miałem o tym pisać wcześniej, ale nie chciałem marudzić.
Co do gry to było parę rozczarowań - dosłownie po kilku ruchach Bizancjum, a potem też po kilku Sycylią pojawiają się złośliwe artefakty graficzne, które trudno zcierpieć. Jest na to jakiś sposób?
Zapewne nie jestem pierwszy z tym pytanie, więc może by tak umieszczać zebrane uwagi jak sobie radzić z powszechnie występującymi błędami, pod linkami do każdego nowego wydania megasubmoda.
Raz albo dwa wywaliło mnie do pulpitu na koniec ruchu i przy wchodzeniu do bitwy z drogowymi rozbójnikami. Gdyby nie te artefakty, byłoby wspaniale.
Co do nazwisk, wyprostuję te rzeczy razem z poprawkami w ancillaries. Jeżeli zostaną jeszcze różnice, to przy biografiach.