Re: Wymagania sprzętowe i wasze konfiguracje
Panowie, jezeli ktos z was ma jeszcze watpliwosc, potwierdzam ze do komfortowej gry niezbedny jest wrecz mocny procesor, wlasnie przyszedl mi czterojajowiec (3,2 GHz na rdzen) i z moim wczesniejszym procem e7400 (3.0 GHZ na rdzen) jest bez porownania, bitwy chodza idealnie wrecz nawet przy duzej liczbie jednostek, juz nie musze spowalniac czasu by obejrzec animacje z bliska :D dodam tylko ze karty graficznej nie mam jakiejs mocnej bo poki co jest to leciwa juz 9800gtx+, najprawdopodobniej jutro bede mial nowa, wiec tez dam znac czy beda jakiejs znaczne wzrosty wydajnosci. A co do procka to tylko takie "ale" mam, ze mapa kampanii dalej laguje i tu podejrzewam ze moze sie przydac wlasnie mocniejsza grafika.
Cytat:
Zamieszczone przez rogalewski91
Mam całkiem dobrego laptopa, i5-3210M 2.5Ghz z Boostem do 3.1.
Nviadia GF GT 630M
GF GT 630 to słaba grafa przecież , na dzień dzisiejszy wiecej niż na średnie nie ma co liczyć. Ja ma 650gt i gram na vh zaledwie i to czasami z problemami.
I druga sprawa , jak uruchomisz grę wejdź w opcję i opcje zaawansowane tam masz nazwę swojej karty graficznej.
UP^
GF 630m 2gb, wiem dupska nie urywa ^^, ale więcej mógłby chyba uciągnąć
Wiecie co zauważyłem że cienie dużo nie dają do grafiki (chyba że jestem ślepy :D) więc polecam je ustawić na niskie tak samo polecam zrobić z roślinkami a fps wam trochę urośnie.
Suma sumarum bez mocnego proca wykręconego na maxa (min i5 drugiej generacji @, na co najmniej 4.5Ghz) i min GTX 480 lub HD 5870 z 2GB Vramu na pokładzie nie ma co podchodzić do tej gry na maksymalnych ustawieniach w rozdzielczości Full HD nie mówiąc o wyższych rozdziałkach.
No to teraz ja opowiem jak się pozytywnie zaskoczyłem, bo nie mam kompa jakiegoś niesamowicie dobrego, a gram na wysokich/bardzo wysokich (rozmiar jednostek duży) i mam okolo 30fpsów w bitwach, przy zblizeniach 10-15. A mój sprzęt to:
Procek: Intel Pentium G620 2,6 GHZ
Grafika : Nvidia GeForce GT 520 1GB RAM
8GB RAM
Windows Vista 64bit
Roździelczość: 1440x900 (większej nie mogę ze względu na monitor)
Dodam jeszcze, że w benchmarku mam średnio 15fpsów, a w prawdziwej grze to już inna bajka.
Na benchmark nawet nie warto patrzeć. Ciekaw jestem czy jak wypuszczą blood packa(o ile wypuszczą) to czy wpłynie to jakoś mocno na płynność gry.
Witam, oto mój sprzęt:
Windows 7 Ultimate 64
Procesor Intel Core i3 3220
8GB RAM DDR3
Płyta Główna Gigabyte D75M- D3H
Karta Graficzna Radeon HD 5770
Rozdzielczość 1920x 1080
Czy mam grafikę na minimum, czy na wysokich wszystko działa tak samo, tyle, że mapa kampanii strasznie się tnie( bez względu na opcje grafiki), a ruchy innych nacji( przejścia pomiędzy turami) trwają po 2,5minuty. Ktoś wie jak to zmniejszyć i czy np. dokupienie kości ram rozwiąże jakiś problem?
W bitwie o Kartaginie,uzycie VRAM u mnie wynosi 2000 mb,czyli dokladnie tyle ile ma moja karta,u kumpla na vapor x 7970 3gb ,uzucie 2800 mb ( ustawienia: wszystko max). Jak maja sie rekomendowane wymagania ( karta grafiki 1gb) do rzeczywistosci,jesli potrzeba karty min 3gb zeby nie zapychala sie teksturami? Wymagania sprzetowe na pudelku to totalna sciema i klamstwo CA zeby wykrecic ludzi na pieniadze,dlatego nie dali dema.Jest tu ktos kto gra na Extreme plynnie,na karcie 1 gb?
Cytat:
Zamieszczone przez Kobaiashi
Witam, oto mój sprzęt:
Windows 7 Ultimate 64
Procesor Intel Core i3 3220
8GB RAM DDR3
Płyta Główna Gigabyte D75M- D3H
Karta Graficzna Radeon HD 5770
Rozdzielczość 1920x 1080
Czy mam grafikę na minimum, czy na wysokich wszystko działa tak samo, tyle, że mapa kampanii strasznie się tnie( bez względu na opcje grafiki), a ruchy innych nacji( przejścia pomiędzy turami) trwają po 2,5minuty. Ktoś wie jak to zmniejszyć i czy np. dokupienie kości ram rozwiąże jakiś problem?
Wymiana procka i grafiki:)