Witam, jest dalej opcja w kampanii singla, żeby zamiast AI podłączył się player? Nie widzę tej opcji.
Wersja do druku
Witam, jest dalej opcja w kampanii singla, żeby zamiast AI podłączył się player? Nie widzę tej opcji.
dziękuję
Jaka jest najlepsza jednostka Rzymu? i czy jest lepsza od gladiatorów
Wydaje mi się że najlepsi są pretorianie ale nie jestem na 100% pewien.
Przeczytałem dziś na którymś z tematów odpowiedź na pytanie o używanie pilum. Ktoś pytał czy to prawda, że pilum można użyć tylko w ataku i inny gość zaprzeczył i odpisał, że również stojąć i czekając jak w Rome 1 (i historii), wystarczy że wróg wejdzie w zasięg. W związku z tym teraz ja pytam, czy mam buga jakiegoś bo sprawdzając n-razy na własnych bitwach nigdy moi legioniści oczekując nie rzucili pilum.
Tak, działa bezproblemowo.Cytat:
Zamieszczone przez Morthond
Widocznie nie tylko Ty masz tego buga. ;) U mnie w obronie żadna jednostka rzymska - od hastatów po pretorian - pilum nie użyła. W ogóle z tymi pilum jest porażka... Co im nie pasowało w podejściu do tej kwestii z pierwszego Rome'a?Cytat:
Zamieszczone przez hellbilly
tym ze velitow się w ogóle nie używało bo elitarne jednostki byli jednocześnie w zwarciu i na dystans
Cześć! Wiecie może czy jest już jakiś mod na powiększenie oddziałów ? Ktoś wspominał o edytowaniu save'ów chyba....
To pilum własnie najbardziej mnie wkurza w całej grze chyba. Odbiera mi sporo z przyjemności grania rzymem. Jakoś tak za bardzo na "hurra" atakują.
Odpaliłem wieczorem kampanię partami i powiem szczerze dość ciekawa sytuacja w regionie i klimat kampanii. Budowanie imperium od podstaw w zapełnionym innymi ludami i seleudzkimi satrapiami regionie. Gram jednocześnie 2 kampanie rzymem i własnie partia.
Poza tym mam wrażenie, jakby po dzisiejszym hotfixie dotyczącym koloru nieba gra działała nieco słabiej. Może już mam zwidy od tych ciągłych benchmarków i porównań. Za chwilę zacznę fps-y na oko rozróżniać jak znajomi pasjonaci shooterów :)