Trzeci patch jest jeszcze w formie bety, więc jak na razie próba odpowiedzi na Twoje pytanie to raczej forma wróżenia.
Wersja do druku
Trzeci patch jest jeszcze w formie bety, więc jak na razie próba odpowiedzi na Twoje pytanie to raczej forma wróżenia.
na mapie bitewnej miałem kilka ciekawych przypadków, naprawdę ciekawych :) Ustawiłem swoje wojska w 2 linie gdy doszło do starcia kawaleria wroga ustawiła się na moich flankach próbując mnie oskrzydlić. Komp dysponował 2 oddziałami kawalerii, lecz jeden z nich znajdowała się dość daleko. Komp poczekał, aż drugi oddział dotrze i zaatakowali wspólnie. Może to był przypadek ale AI nie próbował już przebić się na siłę do flagi, tylko wchodził przez kilka uliczek. na mapie kampanii ciągle zbyt pasywnie ale cóż...
Witam. AI dalej jest cieńkie jak barszcz na wodzie mineralnej. Próbowałem gry na beta3patch + najnowsza aktualizacja moda Rouidolusa z TWCenter = kompletna kicha. Włączyłem kampanię Egiptem, poziom legendarny i rezultat to wypowiedzenie wojny przez Cyrenajkę, Seleucydów i masę niegraniczących ze mną państw jednak inwazji żadnej. Komp jak był pasywny i beznadziejnie operujący armią na mapie kampanii tak jest dalej. Wprawdzie zdarzają się już jakieś pojedyńcze desanty, ale AI dalej do sztucznej inteligencji ma jak Kalisz do anoreksji. Na mapie bitwy również porażka. Na oblężenia wystarczy 7x Galicyjska Straż Królewska + 12x Ciężki Onager i nie trzeba ruszać piechoty nawet. Komp ładnie się ustawia w kulkę i czeka za murami aż się go wystrzela ;) Żołnierze wspierający broniących podczas oblężenia nadal walą do flagi ja ćmy do światła co owocuje ich zmasakrowaniem w 2sek na 1oddział, a ci co już stoją obok flagi chodzą jak kurczak bez głowy, zero zasadzek, zero wykorzystania przewagi liczebnej, jedyne co na + to oddziały do walki wręcz wychodzą przed szereg , a procarze, łucznicy, etc. cofają się w krytycznym momencie. Jak dla mnie gra nadal niegrywalna i to jeszcze pewno przez pare ładnych miesięcy - no chyba że kto lubi klikać i oglądać świniobicia bez odrobiny myślenia jak hamburgery to nic tylko instalować beta3patch i oddawać się rozgrywce ;)Cytat:
Zamieszczone przez Volfgan
Ty tak na poważnie?Cytat:
Zamieszczone przez Andzia
Gramy z kumplem na prawie identycznych kompach. On i5 2500K (standardowe taktowanie), GTX 560Ti, 8GB RAM, Ja i5 2400 (wykręcony do 3,8GHz), GTX 560, 8 GB RAM więc to co napisało CA można wsadzić wiadomo gdzie...
Aaa, dla ścisłości sprawdzane na ustawieniach grafiki wysokie lub bardzo wysokie.
Czy path 3 beta poprawia grę na tyle, że można grać bez radious moda?
Chodzi mi przedewszystkim o szybkośc rozgrywania bitew i umiejętność radzenia sobie kompa z niepokojami na tyle by robił mocne armie?
Witam. Sprawdzałem beta patch bez modów i bitwy 2k vs2k trwały od 4 do 6 minut... Ciut lepiej niż wcześniej, ale nadal daleko to od poprawności.Cytat:
Zamieszczone przez ajax
Z moimi modami taka sama bitwa od 12 do 15 minut. Zostaję przy modach...
W kampanii nie miałem jeszcze nigdy pasywności ze strony Ai, więc się nie wypowiem. U mnie masakrują wszystkie moje graniczne prowincje wpadając 3-4 armiami podczas gdy ja większość wojsk mam na innym froncie. Zostawiam 1 armie do obrony terytorium, ale przeważnie zostaje ona rozbita lub mocno uszczuplona i muszę ściągać główne siły by odrzucić przeciwnika poza granice mojego terytorium. Jest fajnie :D
Na jakich modach grasz. U mnie na paczce Radiousa(najnowszej) IA nadal bardzo rzadko wypowiada wojny i sucha ekspansja nie daje radochy
Właśnie Promulgacja - może zdradziłbyś tą tajemną kombinację modów, która sprawia że masz do czynienia z zupełnie inną grą niż my wszyscy zawiedzeni tym dziwolągiem jaki jest Rome2 ? , ja do tej pory myślałem że rzeczy o których piszesz to tylko w Erze, a już masakrowanie moich wojsk przygranicznych przez AI to nawet w archiwach Ery niedostępne - z reguły to jak komp wpada to 3 armiami wygłodzonymi do max. ze wystarczy zabić po 2żołnierzy z oddziału i reszta ucieka. Tak wygląda masakrowanie wojsk przez AI XD
Ty tak na poważnie? Wiesz chyba, że im większe ustawienia grafiki osoby stawiającej grę, tym bardziej gra się tnie na multi... i to już od ETW. Oprócz mocy obliczenowych kompów w multi jeszcze trzeba patrzeć na upload hosta.Cytat:
Zamieszczone przez marchel
Coś mi zassało :P Wie ktoś co zmieniło te 20 mb?