-
Tak jak jest jak gra się innymi frakcjami.
Inaczej jest jak kieruje się goblinami. Wtedy ma się obie strony Morii, a Balin przybywa za kilka tur, sytuacja się powtarza. Przybywa, a następnie wygrywa bitwę, ale osady nie zajmuje, co kończy się tak samo.
-
To dokonali tu zmiany, bo w 1.0 testowym Balin w Morii był od 1 tury jak grałem Goblinami i musiałem ją odbić, i powstały z 2 armie krasnoludów z Morii (mimo straty ich jedynej osady), jakie z 10 tur się kręciły po okolicy i po jakimś evencie z zabiciem ich króla bodajże się zbuntowali dopiero. Masz wiele innych wyzwań graj dalej.:)
-
Z kolei jak rebelianci kontrolują Morię przed ekspedycją to wywala gdy ma się wyświetlić event o ich nadchodzącej wyprawie.
A nie mógłbyś podesłać pliku z skryptami?
-
Obecnie mam tylko wersję jaką upublicznili testowej już nie mam. Więc skrypty mamy te same.
-
Ok, czyli muszę samemu pogrzebać i to wywalić xD
Ha! Udało się! Krasie zaczynają w Morii nawet jak gra się goblinami, tyle, że bez wojska xD
Edit 2
Ale zrąbałem przy tym kampanię Khazad-Dum i kilka innych rzeczy. Usunąłem teraz linijkę odpowiedzialną za zniszczenie frakcji gdy nie uda im się podbić Morii. (Udaje im się zawsze, ale ją plądrują z uporem maniaka.)
-
Wie ktoś jak edytować moda, by Mordor mógł budować ulepszone zamki? Chodzi o to by Mordor, a najlepiej wszystkie frakcje miały zdjęte ograniczenia konstrukcji.
-
Dla twojej wiadomości od 60 tury odblokowują się wszystkie budynki odpowiedzialne za rekrutacje wojsk. Wcześniej nie da się ich budować.
-
Tury tam lecą szybko, więc poczekaj i będziesz mógł budować i rekrutować. Wiele osad ma maksymalny poziom rozwoju i w części nie można budowac zamków i murów miejskich. Niskie podatki i bydynki od przyrostu ludności buduj. Mod jest dobrze zbalansowany, lepiej go nie psuć zmianami.
-
Ogólnie mod potrzebuje kilku poprawek i będzie już w takim momencie że już nie będzie do czego się doczepiać i będziemy czekać na te skrypty o których Krystian wspominał.
A Krystian jak to czytasz to musze Ci powiedzieć że Carn Dum posiada bug taki że wrogie wojska mogą obchodzić mury przez górkę po lewej stronie.
Gdybym wiedział gdzie zapisują sie ss z moda to bym wrzucił.
-
To bug, który ma prawo być. Osady "własnej roboty" to dość ciężka praca, najważniejsze, że nie crashuje :D