Po przemyśleniu sądzę, że Nagash nie pojawi się bez wprowadzenia TK. W końcu (o ile podepniemy End Times: Nagash do gry) to Nagash musiałby mieć armię Nieumarłych (tj. Wampiry + TK), a nie tylko Wampirów.
Wersja do druku
Po przemyśleniu sądzę, że Nagash nie pojawi się bez wprowadzenia TK. W końcu (o ile podepniemy End Times: Nagash do gry) to Nagash musiałby mieć armię Nieumarłych (tj. Wampiry + TK), a nie tylko Wampirów.
@Krwawy_Baron
CA musi coś zrobić z rejonem Krasnoludów i Orków, ponieważ jest on bez jajeczny tak jak to miejsce miało w przypadku Brettoni przed wprowadzeniem WE. Praktycznie w 90% Krasnoludy biją Orków i potem mamy spam Armii Dwarfowych na nasze tereny. Nie wpomne o Beastmenach, którzy praktycznie do 30 tury zostają wymazani z powierzchni mapy na tym terenie.
@Arroyo
Powoli dochodzisz do podobnych wniosków co Ja ;) Bez TK raczej nie zobaczymy Nagasha.
Są już jakieś przecieki, info na temat "An Old Friend" czy CA nadal milczy ?
Mi osobiście brakuje w TWW u krasnoludów, leśnych elfów (a w dłuższej perspektywie także zapewne u wysokich elfów i dark elfów) czegoś takiego jak "Manpower". Rasy te charakteryzują się tym, ze są nieliczne, w związku z czym brakuje mi w kampanii takiego poczucia, ze te oddziały są cenne, że nie można sobie pozwalać na zbyt duże straty itd. Zamiast tego możemy rekrutować tyle ile mamy pieniędzy, a przez system autouzupełniania nie opłaca się nawet toczyć większości bitew, w których klikamy autoresolve - straty przecież same się zregenerują, więc nie mają zasadniczego znaczenia.Cytat:
Spam Armii Dwarfowych
Bardzo podobała mi się kampania bodajże Berberami (na południe od Kartaginy) w modzie Rome Total Realism na vh//vh na największej liczebności regimentów. Po pewnym czasie zorientowałem się, ze moje miasta mają jakąś minimalną liczbę ludności i musiałem kombinować i obniżać podatki, aby przyśpieszyć wzrost demograficzny, aby przybyło mi do miasta kolejne 200 ludzi i abym mógł powołać nowy oddział. I najfajniejsze było to, że przez bardzo długi czas obrona przed kompem powodowała straty, które całkowicie niwelowały wzrost ludności, więc stałem w miejscu. I to było fajne. Wszystkie bitwy musiałem rozgrywać sam, nie tylko dlatego, że nie miałem przewagi bo czasem mogłem i mieć - przede wszystkim dlatego, aby minimalizować straty. Dopiero jak udało mi się jakimś fartem zdobyć duże miasto sąsiadujące ze stolicą Kartaginy to gospodarka dostała kopa i było już z górki.
W nowych grach serii przez bardzo wygodną regeneracje oddziałów na przyjaznych terytoriach i brak czynnika ludności, straty de facto przestały mieć jakieś znaczenie dopóki w oddziale przetrwa chociaż paru łepków.
Nie mówię, żeby dodawali od razu ludność w miastach, bo to byłoby zbyt trudne do wdrożenia w świecie fantasy, ale mogliby chociaż pobawić się w dodanie dla niektórych ras nowego zasobu "man power", który powoli by przyrastał co turę w zależności od liczby miast i poziomu ich rozwoju, a także w wyniku rozwiązywania oddziałów - jednocześnie powoływanie oddziałów i ich regeneracja powodowałyby spadek manpower. Chodzi o to, aby oddać jakoś problemy demograficzne takich krasnoludów oraz sprawić, że strata armi by bolała.
@Izabelin
Dobrze prawisz. Dodatkowo, nie powinno być sytuacji, że jak zabije LL to za jakiś czas on się odradza. Aktualnie rozgrywam kampanie VC (grając Vladem) i co 3-4 tury muszę znowu zabijać Ungrima, White Dwarfa lub Thogrima. Co by było tego mało to unikalne jednostki komputer werbuje co turę. Uważam, że CA powinno albo wprowadzić bardziej realistyczna sytuacje ekonomiczna w grze tak aby nie można było by robić co turę spamu jednostek albo zwiększyć koszt tych jednostek tak aby maksymalnie dałoby się mieć dwie Armię...nie wiem jak jest na innych trybach ale na Legendzie jest to irytujące. BTW, trzeba przyznać, że pod tym względem TWW jest bardzo uproszczony. Osobiście bardzo mi się podobało rozwiązanie jakie było w Medievalu II pod tym względzie. Ekonomia i rozwój miast były kluczowymi decyzjami od jakich zależały nasze osiągnięcia. Niestety w TWW mamy zbyt prostą drabinke, od której i tak za wiele nie zależy, ponieważ niektórych budynków wcale nie musimy budować.
W zasadzie na wszystkie legendarne regimenty powinien być nałożony czas wymagany do ponownego ich zwerbowania. Bo raz miałem armie złożona tylko z nich i grałem bitwę, rozwiązywałem wszystkie i zaraz werbowałem je jeszcze raz.
A co do Old friend, to cykl wydawania dlc przy młotku w uproszczeniu wychodzi 1,5/2 miesiące, więc pierwsze informacje najwcześniej mogły by się pojawić dopiero na koniec tego miesiąca.
A jednak jest jakieś info, że będzie info za dwa tygodnie:
Cytat:
We’re back at EGX Rezzed this year! We’ll be a part of SEGA’s line-up, sharing an exciting and exclusive look at what’s next for the Total War: WARHAMMER series with a Creative Assembly hosted Dev session at 4pm on Friday 31st March. Any fans of TW: WARHAMMER shouldn’t be missing this. Tickets on sale here: https://www.egx.net/rezzed/tickets
We’ll also have our recruitment team looking for any talented new starters and experienced industry professionals for a range of opportunities at our UK studio. Attendees will also be able to find some of our talented team at the UKIE Careers Bar talking about their careers and experience.
We hope we’ll see you there!
Te regimenty z DLC strasznie ułatwiają rozgrywkę bo np. grając Imperium można operować mniejszymi armiami i powoływać elitarne regimenty natychmiast w razie zagrożenia.
No, no, no. Taka zapowiedź nie wyglada mi na skromnego lorda jako old friend, a przynajmniej jako race pack albo zapowiedz Warhammera 2
Ja stawiam na Młota2, a dokładniej na podanie/potwierdzenie czego będzie dotyczył i wyznaczenie daty premiery.
Plus jakieś dlc.
Tak sobie jeszcze myślę co do Starego Przyjaciela i myślę, że może też chodzić o... Krella. Pomyślmy - za życia walczył z Krasnoludami, czasem po stronie Nocnych Goblinów, dowodząc armią Chaosu, potem wskrzesił go Nagash i zginął wraz z nim z ręki Sigmara, teraz wskrzesił go Kemmler :P Możliwe, że dojdzie on jako Stary Przyjaciel.
A co do tego, co na EGX będzie... już jestem tego ciekaw ;D
Super, tylko ostatnio Wampiry dostały Izabele. Poza tym te zachwyty Krellem są zabawne. Jego śmierć w End Times uwłacza jego sławie. Niby on pasuje, ale jeśli on miał by być to na pewno nie sam. Widział bym to w czymś w rodzaju Grim and Grave. Bo jak VC dostaną tylko jego i nikt nic więcej, to będzie lamet na forach, słuszny
Ares, po pierwsze nie są zabawne, bo End Times jest bzdurną opowiastką jakiegoś pacjenta psychiatryka i tej chorej historii nie należy brać jako cokolwiek związanego z Warhammerem Fantasy. Jeśli miałby dojść to w formie takiej, jak Zielony Rycerz, czyli "mistyczny" bohater.
Tylko mówię że jego koniec tam był naprawdę godny pożałowania, i nie tyle jego. Ale uważam że dodanie go samego to będzie zła decyzja, patrząc że VC już w tym roku dostały coś. Więc albo Krasnale albo Imperium. Swoją drogą nie wiem czy słusznie, ale masa osób uważa że to powinno być Imperium, bo jako jedyni nie mają z prawdziwego zdarzenia sub frakcji.
Osobiście chciałbym Borysa i jednostki Middenlandu i coś dla Zwierzaków z tym związane. Bo szczerze Nagash się nie pojawi do 3 części, a bez End Times to jaki on ma sens ?
Nagash ma sens dopiero w mini kampanii 3 części - jako odpowiednik ptasiora.
Panowie (i panie) - idealna okazja na zakup DLC - -50% na Lord Packi i Chaos i -25% na Bestie i Leśne Elfy. Niemiec płakał, jak sprzedawał!
Cytat:
Starting from now, we’ve got a Steam sale – that’s 50% off on Total War: WARHAMMER and 25% of all DLC except Wood Elves!It’ll last until 20 March, so you’ve got time to think about which race you’ve really been wanting to grab… and if you’d like to suggest any to a friend.
Are you all about the squigs in The King & The Warlord? Or do you want to pull your dead brothers around in a cart a la Helman Ghorst in The Grim & The Grave?
Let us know which your favourite DLC pack is!
Na moim steamie ceny są stare.
U mnie też,poza tym jeżeli dobrze to rozumiem to jest -50% na samego Warhammera i po -25% na wszystkie DLC oprócz WE. Cieszę się,że ruszyli z obniżkami ale interesują mnie tylko Leśne elfy i to za -75%,więcej nie dam bo nie zamierzam przepłacać,może za pół roku się doczekam,cierpliwość jest cnotą :).
Tak sobie myślę nad potencjalnymi DLC i zastanawiam się czy przy Warhammerze nr 2 i 3 sięgną do historii Warhammera, bo jakby nie patrzeć to doskonała okazja, aby stworzyć bardzo ciekawe duże DLC.
Np.
Pomysł nr 1: Wojna o Brodę.
Czyli okres w historii przed powstaniem Bretonii oraz przed Imperium i Sigmarem, kiedy to cały teren Bretonii zamieszkiały elfy. Wielka wojna między elfami (jeszcze przed wydzieleniem się Leśnych Elfów), a krasnoludami to byłaby świetna sprawa, zwłaszcza w kampanii multiplayer, gdzie gracze mogli by objąć kontrolę nad dwoma mocarstwami z dużą ilością miast i od razu przystąpić do epickiej wojny. Konflikt między elfami i krasnoludami to w sumie taka część kanonu klasycznego fantasy od czasów Tolkiena i fajnie byłoby w coś takiego pograć.
Pomysł nr 2: Czasy Sigmara.
Równie ciekawy okres - po wojnie o brodę, w której krasnoludy sprzymierzyły się z prymitywnymi ludźmi pod wodzą Sigmara w walce przeciwko zielonoskórym. Ludzie mogliby mieć wówczas jednostki podobne do ludów germańskich w Rome Total War, a z kolei na południu mogliby by zrobić coś w stylu starożytnych Greków i Rzymian. To był podobny poziom rozwoju wojskowego do naszej starożytności. Fajnie byłoby pograć Sigmarem, zjednoczyć plemiona w sojuszu z krasnoludami i założyć Imperium.
Pomysł nr 3: Inwazja Chaosu w czasach Magnusa Pobożnego.
Chyba najmniej ciekawy z tych trzech, ale też warty uwagi pomysł stworzenia alternatywnej kampanii kilkanaście pokoleń wcześniej, w czasach wcześniejszej inwazji chaosu. Największe różnice występowały by w wojskach Imperium, które zbliżyłyby się technologicznie w stronę klasycznego średniowiecza i zostałyby pozbawione magii, która była wówczas oficjalnie tępiona. Jedynym magiem Imperium mógłby zostać Teclis, czyli czarodziej wysłany przez Wysokich Elfów, aby pomóc Imperium i nauczyć ich magii.
Nie byłyby to małe DLC. Dawałyby możliwość rozgrywki w pełnoprawną, pełnowymiarową, wielką kampanię w alternatywnych czasach, być moze nawet ciekawszych od czasów Karla Franza.
Pomysły 2 i 3 bardzo mi się podobają. Pomysł drugi ze względu na trylogię o Sigmarze (polecam każdemu, trzecia część latem będzie tłumaczona), wspaniały klimat, a i przez dużą liczbę nowych jednostek dla Imperium tamtych czasów. Problemem jedynie byłoby odwzorowanie Sigmara i armii tamtych czasów (bo poza ilustracjami to nie mamy żadnego odpowiednika w bitewniaku z tego).
Odwzorować za to można wojny ze Skavenami, jakie toczyły plemiona Sigmara, walki ze Zwierzoludźmi, Zielonoskórymi, Umarłymi (Nagasha i Krella), Jutonami i ich sojusznikami z Tilei i Estalii (najemnicy), Norsmenami itd.
Trzeci z kolei wg mnie wymagałby też poruszenia wojny z Mrocznymi Elfami i bitwy na Równinie Finuval - ta po której Malekith zniknął i znaleziono go w okolicach Pustkowi Chaosu. Tu problem z odwzorowaniem figurek nie istnieje, bo o ile pamiętam to Magnus Pobożny dorobił się swej figurki. Jedynie z Asavarem Kulem byłby problem.
EDIT: CA opublikowała, co dalej z Warhammerem:
Cytat:
NEW CONTENT TEAM – TOTAL WAR: WARHAMMER DLC AND FREE-LC
Obviously the new content team have been very busy recently working on Both Isabella Von Carstein, as well as our even bigger Free-LC Bretonnia! Both of which are now available to download and enjoy here. Bretonnia in particular has been really popular and we’re very pleased by the passionate response.
While the majority of the dev team is busy working on DLC and free content plans for the sequel; given the success of our DLC so far, we are also looking at further possible content for the current game.
WARHAMMER TEAM – TOTAL WAR: WARHAMMER TRILOGY
Excitement continues to build amongst the development team as the second part of the trilogy comes together, particularly as the distinctive races take shape and their playstyles solidify in campaign and battle. We’re equally excited at the prospect of sharing details about the game’s gigantic scale and content with our community and wider fanbase, as those plans come together in parallel.
As always, our social media channels (Twitter, Facebook, Instagram) have all the latest Total War: WARHAMMER news when the time is right.
Czyli mozemy liczyc na jeszcze wiecej DLC do samej pierwszej czesci :)
Dostałem newslettera z tą promocją. -50% na grę oraz -25% na niektóre dlc. Chciałem sobie wziąć to rozszerzenie king and the warlord, ale to jednak za mało. Poczekam na lepsze rabaty.
Krótka rozpiska Free LC do Warhammer Total War, jakie dotąd wyszły, w formie video.
Ciekaw jestem czy na jakieś rozbudowane frakcyjne DLC w tej odsłonie TWW możemy jeszcze liczyć? Osobiście marzy mi się armia Ogrów, Khemri i Skavenów. Z ludzkich frakcji mogliby wyodrębnić bardziej Kislev i Księstwa Graniczne.
Khemri to nazwa miasta, a nie rasy. Rasa to Królowie Grobowców, a oni, Ogry i Skaveni na pewno będą w TW: Warhammer, ale w samodzielnym rozszerzeniu.
CA jasno powiedziało, że do tej części Warhammera nie dostaniemy już nic większego od DLC z Bretonią, także na nowe nacje bym nie liczył, zwłaszcza takie, które wymagają rozszerzenia mapy.
Niby tak, ale o ile mnie pamięć nie myli to tak się potocznie na TK mówiło. Kumpel sprzed lat, który zbierał ich armię w WFB mówił na nich właśnie Khemri.
Równie dobrze można grać siłami królowej grobowców Khalidy Neferher z Lybaras.
Powiem tak, jeśli Stary Przyjaciel oznacza tylko Lorda, i na tym CA zakończy wspomaganie pierwszej części to narobią sobie wrogów. Na ten moment Imperium jest jedyną dużą frakcją która nie ma sub-frakcji, gdzie Bretonnia ma 3. Ja nie wiem jak oni sobie to wyobrażają, zostawić Stary Świat tak podziurawiony.
Dawno temu obiecywali że LL lordowie będą w DLC dochodzić z dodatkowymi jednostkami. Jakoś im się odwidziało. Armie Zwierzoludzi(która jest mała) jest nieskończona, Leśnym brakuje LL or Legendarnych Bohaterów i chyba kilku jednostek. Zamiast dokończyć już Von Carsteinów i dodać Konrada wraz z Izabelą i brakującymi jednostkami Wampirów wciąż będzie brakowało Konrada i Krella i obaj są w AB i obaj odegrali ważne role w historii Starego Świata.
Orkowie też nie mają wszystkich Lordów i zapewne jednostek.
Nie liczę Krasnali bo oni wraz z Chaosem mam nadzieje dostaną brakujące jednostki, ale bohaterów też kilku brakuje. Pomijam wojowników Chaosu z tego samego powodu.
W Imperium brakuje masy rzeczy. Od jednostek, poprzez sub-frakcję kończąc na LL i Bohaterach z samego AB.
Oczywiście nie wiem czy Old Friend będzie tylko Lordem, ale jeśli tak to źle wróży. Poniekąd na głównym forum TW Warhammer jest lekka panika, bo jeśli CA każe czekać ludziom na część drugą do zimy tego roku to zainteresowanie tytułem spadnie. Czas pokaże, ale jestem zdania że przynajmniej nacje z DLC powinny być skończone w momencie premiery bez brakujących Lordów czy jednostek. Na ten moment Stary Świat jest daleki od skończonego.
Ewentualnie nazwa nieistniejącego już imperium ze stolicą w mieście o tej nazwie
@ares
Co do jednostek, większa część na pewno dojdzie podczas rozwijania dwójki i trójki - czy to jako DLC czy przy okazji wydawania łatek, a niektóre pewnie nigdy nie dojdą jak np. Łucznicy Imperium czy balista dla Zielonoskórych.
O zainteresowanie społeczności bym się nie martwił: teraz wypuszczą Old Frienda, kimkolwiek lub czymkolwiek on jest i później porobią jakieś streamy na twitchu, a potem to już tylko CA zacznie nakręcać hype na drugą część/rozszerzenie TW:Warhammer - pierw teaser, potem jakieś screeny i trailery, aż do premiery.
Z tymi LL'ami to wogóle ciekawa sprawa bo ja z początku nie sądziłem, że dostaniemy Vlada czy Isabellę, a co dopiero dwoje naraz. Niby Vlad to legendarny założyciel tej wampirzej arystokracji rodu von Carsteinów, ale czemu dali wpierw Mannfreda? Ciekaw jestem jakby się Konrad prezentował byłaby rodzinka w komplecie. W sumie skoro wampirom przywrócili tę dwójkę to zielonoskórym mogliby dać np. Gorbada :D przydałby się orczy szefunio na dziku. A tak poważnie to policzmy... Orkowie - 4 LL, Imperium - 3, Krasnoludy - 4, Bretonnia - 3, Wampiry - 5!, Elfy - 2 (tu kogoś muszą dać, ale kogo?), Zwierzoludzie - 3 (u nich chciałbym jeszcze LL'a minotaura - Tauroxa), Chaos - 3 (im mogliby dać na czwartego jakiegoś typowego maga np. Vilitch byłby ciekawy ).
No nie wiem czy to takie proste. Same Wampiry mają kilka znaczących rodzin, a Von Carstein powinni już być zakończeni. Poza tym dwójka skupia się na innej części świata i nie wiadomo dokładnie kiedy stary zostanie połączony z nowym.
Poza tym tego naprawdę jest dużo. Kislev, Tilea, Estalia, tu są dwie armie do roboty, lordowie i bohaterowie i tak dalej. A dwójka to Elfy, Jaszczury, może Skaveni, za dużo zostawiają na dwójkę. A jak mówiłem, Mnie przeraża to że nacje z DLC nie są skończone, bardziej niż te oryginalne.
Z zainteresowaniem to różnie bywa. CA i Sega się zachłysnęły. Nowy Total War już potwierdzony, gdzie nawet nie są w połowie projekty Warhammer. Oby im sukces pierwszej części z głowach nie powywracał i ich nie zaślepił. Bo DLC z Isabelą było krytykowane.
@Gobbla
Cóż, Konrad to przypadek wampira który był kompletnym beztalenciem w nekromancji i magi w ogóle. Jednak w TT miał swoje zalety. Był by nietypowym Lordem Wampirów, 100% wojownikiem. Ale za to kozak jakich mało. Mógłby dawać jakieś bonusy do Kawalerii Wampirów, ale nie mógł by przyzywać zombi i ma podobnie jak Marius Leitdorf jest walnięty, przewrażliwiony na swoim punkcie i ego. Jednak dokonał w historii Wampirów naprawę ciekawych rzeczy. Izabela powinna być przyzywana przez Vlada i być Bohaterką Wampirów gdzie jednak Konrad stał na czele tej frakcji i prowadził dość krwawą wojnę z Imperium.
Co do Elfów to Ariel powinna być wprowadzona, Elfy zyskały by LL posługującego się tylko magią. Tłumaczenie CA czemu nie jest LL jest trochę głupie, patrząc na fakt że była ona częścią Wild Hunt które wyruszyło naklepać w wielkim skrócie dwóm pozostałym elfom. Ale to dużo opowiadania. Dodatkowy Siostry Naestra i Arahan jako legendarni bohaterowie, Araloth i Drycha ta ostatnia jest trochę mroczna ale ciekawa.
W Imperium brakuje Kurta Helborga jak LL oraz pewnie kilku bohaterów lub ważnych postaci dla samego Imperium. Nie liczę subfrakcji tylko to co AB wspomina.
Ogólnie to dużo powinni dodać by to jakoś wyglądało. Optymalnie wyczerpać AB w pierwszej kolejności.
Na Tileę i Estalię bym specjalnie nie liczył, pewnie zostaną tak jak są. Raz, że ich armie to sami najemnicy, a dwa, że oba państwa nie zostały chyba zbyt dokładnie opisane w żadnych codexach. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Kislev już prędzej chociaż też niewielka szansa... Ogólnie niech lepiej dopracują Imperium, dadzą im podfrakcję, a dopiero potem kombinują z innymi frakcjami ludzi.
Nie dodanie Kislevu który odegrał dość znaczną role w Szturmie Chaosu i był przedmurzem Imperium oddzielających ich od Chaosu będzie dziwne, poza tym nie oszukujmy się, masa osób ich oczekuje. Oni na Kislevie zarobią, i mieli oni AB, jaki mały by on nie był. Z taką logiką to fani Krasnoludów Chaosu mogą o nich zapomnieć, bo kiedy ich AB wyszedł? 4 edycja.
Co do Tilei i Estali to właśnie miałem na myśli. Powinni ich armie oprzeć na AB Dogs of War.
Wez pod uwagę że oficjalny AB Bretonni jest z 6 edycji a Krasnali Chaosu 4 więc wiesz. To że nie mają aktualnych AB niczego nie musi zmieniać, bo ta gra to nie TT. Ona tylko opiera się na licencji, ale pewne ustępstwa muszą być i masę zmian.
Mówta co chceta, ja jednakże uważam, że są większe priorytety aniżeli Tilea czy Krasnoludy Chaosu. Bretonnia była jednak popularniejszą armią w figurkowym odpowiedniku. Może i była w 6 edycji, ale generalnie idąc tym tokiem rozumowania to TWW nie powinien ujrzeć światła dziennego bo wiadomo co się stało z całym uniwersum po End Times. Wiadomo, każdy ma swoje upodobania i sympatie. Ja teraz czekam przede wszystkim na Ogry (Tłuściusz!, Gnoblary, masa ciekawej piechoty, nietypowa magia przepastnych trzewi czy jakoś tak , Jaszczuroludzi (Slannowie, Skinki, bardzo potężna magia, ogólnie zawsze ich lubiłem), Skavenów, no i na końcu Wysokie i Mroczne Elfy. Marzy mi się by CA pochyliło się trochę bardziej nad Imperium i wyodrębniło zeń co bardziej charakterystyczne frakcje. Todbringer ma już własny wygląd, Middenheim i Rycerze Białego Wilka też zawsze mieli swój klimacik, zresztą nie tylko oni... Imperium po prostu powinno być bardziej różnorodne. Chaos czytałem, że mają podzielić na frakcje każdego z czterech Bogów Chaosu. Może lepiej podzielić go po prostu na Wojowników Chaosu i Demony Chaosu jak w Army Bookach? @ Ares, ciekawie prawisz z tym Konradem. Z tego co pamiętam był właśnie magicznym beztalenciem skazanym na łaskę i niełaskę swoich nekromantów podtrzymujących jego sługi, ale miał ciekawy ekwipunek, był najlepszym szermierzem wśród wampirów i ogólnie klimat tej postaci czynił ją bardzo ciekawą. Pisałeś, że von Carsteinów powinni odpuścić bo są inne wampirze, potężne rody. Możesz to rozwinąć? Bo trochę mało siedziałem w temacie VC, a jestem ciekawy kogo miałeś tutaj na myśli... Czerwony Diuk z Mousillon już w grze jest, mogliby rozwinąć ten motyw i udostępnić go nam w ciekawszej formie w kampanii single player.