Tak z innej beczki, idzie ktoś na Batmana?:)
Wersja do druku
Tak z innej beczki, idzie ktoś na Batmana?:)
Ja :D Po tej strzelaninie ostygł entuzjazm ale Polska to nie USA. Ogólnie lubię batmana więc pójdę.
Był ktoś na Prometeuszu? Jestem ciekaw opinii.
Ha dziękuję za dobrą opinię! :D
Poszukuję czegoś w klimacie ,,Upadku" zna ktoś?
Upadek o adolfie czy Upadek z Michaelem Douglasem..?
Upadek o Adolfie. Może byc pokazane z perspektywy ruskich czy wszystko jedno kogo, chodzi mi o sam klimat a nie wydarzenie ;)
http://www.filmweb.pl/film/Hitler%3A+Na ... 2003-97334Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
SPOILERY !!!
Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit
Recenzja żałosna , byłem na filmie , ale jak idiota poszedł oglądać nie wiadomo co to i się zdziwił .
Chociażby na filmwebie jest w komentarzach bardzo dużo wyjaśnione , film fajny , tej recenzji nie ma co czytać. Oczywiście jest kilka niedociągnięć - jak np . maszyna ratująca życie , która skonstruowana dla mężczyzny z odpowiednimi poleceniami zrobiła cesarkę. No i ze zgubieniem się w tunelu też trochę lipa .
Nie obsikany a zwykła żrąca ciecz , którą stworzenie z siebie wypluło . Coś dziwnego ?Cytat:
Gdyby skończyli robić to kilka minut wcześniej, ujrzeliby, jak ich kompani są duszeni przez kosmiczną anakondę. Właściwie to jeden został przez nią tylko obsikany, a kiedy obcy sika, masz jak w banku, że będzie to kwas żrący wszystko.
Kretyn albo niewidomy , skoro nie widział jak bohaterka wstrzykuje sobie narkoze ( morfine , środek uspokajający czy co tam ) strzykawką.Cytat:
Niechcący wybiera maszynę obsługującą tylko mężczyzn, dlatego w akcie desperacji programuje maszynie zwyczajną operację. Bez narkozy, bo i po co?
KRETYN. Jakby się dowiedział o czym jest film i do jakiego filmu ( a właściwie serii ) filmów nawiązuje to by nie pisał takich bzdur !!Cytat:
Zabija głównego obcego złego za pomocą ryby, która była płodem, a w ciągu 15 minut urosła do monstrualnych rozmiarów, choć tak naprawdę obcy-zły nie ginie, bo z jego martwego ciała powstaje inny obcy zły.
Pewnie , w filmie science fiction , którego akcja ma miejsce prawie 100 lat wprzód używajmy amigi i pegazusa.Cytat:
Jak w każdym tego typu filmie mamy wielkie szklane, przezroczyste monitory obsługiwane dotykowo lub wyłącznie za pomocą klawiatury. Myszek na pokład statku nie zabrano. Wszystkie sprzęty mówią „dzień dobry panie jakiś tam”, ostrzegają „uwaga, tlenu zabraknie za 30 sekund”. Nieustannie wydają z siebie piskliwe dźwięki.
Zresztą poczytajcie sobie komentarze pod tą recenzją , to i sie dowiecie , że większość , która oglądała ma zupełnie inne zdanie.
[spoiler:s52qmox2]http://i3.kym-cdn.com/entries/icons/...-here-meme.png[/spoiler:s52qmox2]
zaraz sie zacznie flejm jak za Avatara.
a co do ocen Prometeusza to niestety większość z jakimi się spotykam są nie są zbytnio i podobnie jak w przypadku nowego Batmana oscylują w granicach 6 lub 7 w skali do 10
Badass to jest ten , co napisał tą recenzje. Oceny w okolicach 7 to są złe oceny ? Nie powiedziałbym - a na pewno nie tak złe jakie ten recenzent wystawił.Ja sam na filmwebie mu 7 wystawiłem bo i na więcej wart nie jest . Ale recenzja jest po prostu nie warta czytania.
Jakie oceny 6 -7 u Batmana? Sam sie wybieram, bo wszyscy zachwalaj ze film swietny!Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Polecam, sam właśnie dzisiaj zamierzam obejrzeć po raz drugi :) Jedynie aktor grający Hitlera zbytnio mi nie pasował.Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Byłem dzisiaj na Prometeuszu. Z serii Obcy itd obejżałem tylko Predator kontra Obcy i Predator.
Więc mam kilka pytań, może ktoś odpowie.
1.Co było w tych słoikach?;p
2.Dlaczego Dejwid otruł tego Harłeya Harooleya (Charliego ? )
3.Dlaczego tak nas nienawidzili Ci Inżynierowie
4.Dlaczego zamiast odpowiedzieć urwał mu łep.
5.Dlaczego na końcu filmu urodził tego podobnego do obcego(z predator kontra Obcy) stwora. Ta wielka ośmiornica zgwałciła go czy co?
6.Końcówka mnie nie zadowala,powinna być 2 część na któej doeciera na planetę i z nimi gada.
Oglądałem już ale chętnie obejrzę znowu ;) Aktor jako Hitler jest mało podobny ;)
Cytat:
Zamieszczone przez seba225
1.Coś w stylu larw obcych.
2.Trudno stwierdzić , to robot , który jak sam mówił nie czuje nic - może nie był pewny co to jest , a na statku byla bardzo ważna persona - dał to pierwszej osobie , którą spotkał , która w dodatku była na tyle charyzmatyczna , że mogło się sprzeciwić np. podróży dziadka na statek stwórców .
3.Stworzyli nas po to by mieć rasę niewolników , kogoś kto będzie ich czcił , służył i oddawał cześć. Ale gdy zobaczyli jak bardzo rozwinęli się ludzie , że prawie ich doganiają uznali , że to dla nich zbyt duże zagrożenie. Obcy będacy na statku byli przygotowani na nas - do zabicia nas. Ale statek inżynierów uległ awarii i dlatego wylądował na tej planecie.
4.Jego zadaniem było zniszczenie ludzkości . Jak zobaczył , że ci go znaleźli , że są tak zaawansowani technologicznie , że jest z nimi robot , który rozumie mowę inżynierów nie miał nic innego do zrobienia . Uznał , że nie ma co czekać ( i słusznie ) tylko od razu chciał odpalić statek i dokończyć swe zadanie.
5.To są wszystko stadia przejściowe . Od facehuggera ( którego nie ma w prometeuszu ) po innych , ten co wyszedł z inżyniera to bodajże chestburster , chociaż tu wyglądał już jak dorosły.
6. Mnie też nie , chętnie bym został w kinie i ze dwie godziny dłużej :) Ale czekam na drugą część.
Ciekawe czy ktoś odnalazł drugie tło związane z tytułem filmu :)
Szokujacy,wspanialy i polecam wszystkim lubujacym sie w studiowaniu ludzkiej psychiki
[youtube:1dgesnop]http://www.youtube.com/watch?v=24cjqfVv1fs[/youtube:1dgesnop]
Shame to wspaniały film, również szczerze polecam!
Ciekawy post, znalazłeś te forum przez google? Dziwne, że ktoś się zarejestrował na forum o serii TW by wypowiedzieć się wyłącznie na temat jednego filmu.Cytat:
Zamieszczone przez Nolaan
pewnie zajac założył drugie konto, żeby spropsować swój film. 8-)
Ciekawa teoria :lol: zas wracajac do tematu w tym dziale Wachowski Brothers powracaja do kin z tym czyms ;)Cytat:
Zamieszczone przez kizi
[youtube:1m7a6sex]http://www.youtube.com/watch?v=hWnAqFyaQ5s[/youtube:1m7a6sex]
Dziwi mnie brak opinii po TDKR. :)
Powiem szczerze, że czuję lekki zawód. Parę nielogicznych momentów w filmie się znalazło. Poprzednia część moim zdaniem jest znacznie lepsza, choć TDKR okazał się całkiem udanym filmem.
Przed pokazem filmu był trailer do Man of Steel:
[youtube:330pzo1c]http://www.youtube.com/watch?v=6jKWJZsjm5U[/youtube:330pzo1c]
Nasuwa się teraz stwierdzenie (po nowym Batmanie, Watchmenach i zapowiedzi Supermana), że filmy DC to inna, bardziej mroczna klasa niż filmy Marvela. ;)
Co z tego będzie? :)
[youtube:1ee2293t]http://www.youtube.com/watch?v=AmYppODO1TU&feature=g-user-lik[/youtube:1ee2293t]
Widzę nawiązanie do bitwy warszawskiej, w tytule i podejrzewam, że w gniotowatości samej produkcji ;)
1683 rok to już bliżej do wojny północnej w początkach XVIII wieku, a wygląda to tak jak w wojnie trzydziestoletniej. :roll:
Hmmm jaki 1783 rok o Czcigodny ;)Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Co do reszty, jak sobie przypomnę jak skiepścili Ogniem i Mieczem od strony historycznej, to szkoda gadać...Jeszcze Olbrychski ma być tutaj jako Sobieski? To prawda? Nie śledzę tego nie wiem...To już żenada :cry:
Nie nie będzie on Sobieskim, jakimś gen. ma być ;)
Fakt, zerknąłem teraz w opis filmu, odetchnąłem z ulgą że Daniel tym razem nie, wystarczy tego :) Co do zrobienia filmu z tamtej epoki, cóż wolę inne czasy, a czy faktycznie potrzebnie tam szliśmy by ich wspomóc? ;) Jednak i tak pójdę na niego, bo ciekawy jestem jaki będzie efekt końcowy.
zwykła literówka. Znam się na tej epoce, bez przesady. ;)Cytat:
Ma grać Gen Kątskiego ,w filmie dumnie nosi się w zbroi husarskiej ,kiedy w rzeczywistości Generał Kątski zazwyczaj nosił się po cudzoziemsku/pludracku (przynajmniej tak wynika z jego portretów).Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Coś czuję ,że będzie to słaby film ,na fotkach zbroje husarskie wyglądają jakby były zrobione z plastiku ,jak słusznie zauważył KLA żołdacy cesarscy przypominają tych z okresu Wojny 30 letniej a nie z końca XVIIw.Widziałem też inny film historyczny tego reżysera "Barbarossa" i był tragiczny.Mimo wszystko i tak się wybiorę na to do kina ;)Cytat:
Ciekaw jestem co to za ustrojstwo w 0:14 z łukami ,prowadzi to jakiś klecha :roll:
Turcy wyglądają nawet fajnie
Podobne błędy można zauważyć w Ogniem i Mieczem, trochę interesowałem się tamtą tematyką, więc akurat zawsze mi przychodzi na myśl...Z drugiej strony dla ludzi nie interesujących się historią wojskowości, będzie to mało ważne, byleby nie było jakiś przekłamań w imię tzw. poprawności politycznej jak miało to miejsce przy wspominanym wcześniej przeze mnie tytule :)Cytat:
PaskudnyPludrak
"Bitwa Wiedeńska 1683". Albo lepiej - "Taras Bulba", Hicior zza wschodniej granicy. :PCytat:
Co z tego będzie?
Ja jestem ignorantem, jeżeli chodzi o epokę (wolę wyłapywać błędy w filmach o starożytności. Zawsze jest wiele), to że w jednej minucie pojawiają się spieszeni cesarscy arkebuzerzy rodem spod Lutzen mi nie przeszkadza. Zdjęcia ładne, może i reszta nie będzie tragiczną papką... aczkolwiek o tym filmie raczej głucho.
[youtube:2k5u0sd9]http://www.youtube.com/watch?v=FNA9bV0DtDU[/youtube:2k5u0sd9]
Widział ktos? Podobno dobre...
Mam nadzieję że ten horror nie będzie się składał tylko z krwi lejącej się strumieniami. Wygląda na straszny ;)
A co do Bitwy pod Wiedniem to mam nadzieję że nie zrobią ciężkiej kawalerii szarżującej w luźnym szyku bo szlag mnie trafia jak takie coś widzę. Przykładowo w "Świcie Zulusów" kawaleria brytyjska składała się z kilku jeźdźców walczących pojedynczo albo we 3 maksimum. I w dodatku jeden Zulus gołymi rękami załatwił kawalerzystę.To jest już żałosne. Żeby tu tego nie było.
Lecz będzie. Filmy kostiumowe są robione dla szerokiej publiczności, a my możemy sobie pozgrzytać zębami. Lepiej sobie zaserwować stare ale jare:
http://www.youtube.com/watch?v=KbPD0nAlkb4
Aha czyli mogę sobie darować bo nienawidzę historycznych niehistorycznych filmów co sprawia że niektóre filmy fantasy są bardziej historyczne od historycznych. Czyli krócej i zrozumialej nie lubię ahistoryczności w kinie, ja rozumiem wymyślać wydarzenia, czy nawet bitwy ale nie pokazywać np. rycerzy pod Grunwaldem walczących nie dość że w luźnym szyku to jeszcze w płot. A tak było w Krzyżakach.
Dziś premiera trailera nowego filmu Spielberga pt. Lincoln, ze wspaniałym Day-Lewisem w roli głównej:
[youtube:2e2dzj44]http://www.youtube.com/watch?v=Yt62ZS3fjg0&feature=plcp[/youtube:2e2dzj44]
Moje top:
Gwiezdne Wojny (głównie stara trylogia)
Władca Pierścieni (trylogia)
Matrix (trylogia)
Braveheart
Yīngxióng (znany bardziej pod angielskim tytułem "Hero")
Przyczajony tygrys, ukryty smok
Dom latających sztyletów
Ostatni Mohikanin
To nie jest kraj dla starych ludzi
Misja
Zielona Mila
Skazani na Shawshank
Milczenie owiec
Król Lew
Willow
Kacza zupa
Noc w operze
Naga broń (trylogia)
Żandarm z Saint-Tropez
Mania wielkości
Shrek
W samo południe
Rio Bravo
Dobry, zły i brzydki
Bez przebaczenia
Niesamowity jeździec
Szklana pułapka
Nie bez wpływu są tutaj ścieżki dźwiękowe, zwłaszcza w "Misji" i "Królu Lwie". Ze względu na to mógłbym tu jeszcze dodać "Gladiatora" i "Helikopter w ogniu", choć samych filmów nie cierpię. Zimmer to czarodziej muzyczny.
Racja muzyka Zimmera jest doskonała. Ze wszystkich filmów z jego muzyką szczególnie lubię z Piratów z Karaibów. Mistrzowsko buduje klimat. Mroczny i tajemniczy w tym porcie Sao Fenga (nazwy nie pamiętam), w drodze do kubryku Davy'ego Jonesa, dynamiczna np. podczas walki Sparrowa i Barbossy w pierwszej części.